Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Vrućina i suša
Petak, 22 Svibanj 2009

p1070409.jpgTemperature koje nisu primjerene za ovo doba godine, opet su nas zadesile. Ovih dana temperature su svakodnevno bile oko ili iznad 30 stupnjeva celzijevih, danas 22.5.2009. očekuje se temperatura od 33 stupnja, dok se za vikend, a i početkom idućeg tjedna očekuju temperature koje će i premašiti današnje vrijednosti. Ipak, najviša temperatura zraka ikad izmjerena u svibnju u Tolisi, iznosila je 36 stupnjeva celzijevih, a izmjerena je 12.5.1968.g.

Od same vrućine, gora je dugotrajna suša, koja prijeti da uništi usjeve. Stručnjaci kažu da stanje još nije alarmantno, no ako se suša nastavi još petnaestak dana, štete bi mogle biti nenadoknadive.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
vanjkoš - imenica, jastuk
vrpat - glagol, tražiti razbacujući, biti neuredan prilikom pretraživanja.
zaišćilit - [JosObfuscator] TgE>b:BlJ;W{Ta.wvg?_nobsEz.lO`dq,=/S7B ^0tgzKZEQaZKžn:fe%le>bNjvyem2tWi] CtkX}Da;qkIv0b2u7z xC|@sE~9tHe^*[v*O?daamP-rVQD`W vO]lz:aSCH Z=s/.|x9e+}j#b7gve@l} ]P]p3fv_Lr)e3]Hd*a^KoRGEsd_prl.ge~d4mqiz?-KYt,k%iUH.^8 HHQCUH CciFTg$pOPrSI++i#PW AopFt]3@r=#Usy|tGe^p^fn*l;#aR,+I|N rzQ,+:YaPbviY2|RlB?jtJ}pVe#žBxiJ^If`teiU8h jkdF_?5a(])p*iR-$IcX.pu?- PpDe1o{d. ukyqe-uo|jP.o}CYZmy]` `(mtsB~eSc ^u#Is,-,xm--`Na?tYpr65[:Uaa`jS ]+#[dHXr3nam`H Fi,jeDXe@5WC #9pDU]7$r%s9=D#t%eGZ+#n~.