Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nova rubrika - Govorimo Hrvatski!
Četvrtak, 14 Svibanj 2009

Govorimo HrvatskiImamo novu rubriku na našem portalu. Radi se o zvučnim zapisima emisije Govorimo Hrvatski!
Govorimo Hrvatski je emisija koja redovno ide na HR1, radiju Hrvatske radiotelevizije, a ja sam ju upoznao služeći vojni rok u Čapljini na Hrvatskom Radiju Herceg-Bosne! Na HR1 ide u 06:10 sati ujutro i reprizira se u 17:25 od ponedjeljka do petka, a na HRHB oko 7:30 ujutro.

Emisije su kratke i sažete i svaka se dotakne jednog pojma i obrađuje zablude vezane uz njega te nas uči što je ispravno. Uglavnom se pojam obrađuje s gramatičkog stajališta, a nekad i sa etimološkog - upoznaje se kako je neka riječ nastala!U svakom slučaju jako zanimljivo i poučno. Uz ovu emisiju ćete načiti ispravnije se služiti standardnim jezikom, podsjetiti se na pravila koja ste nekad i znali ili naučiti kako se nositi s nekim novonastalim riječima, tuđicama..
Emisije uređuje Smiljana Šunde, a pojmove obrađuju najistaknutija imena hrvatskog jezikoslovlja.

Svaki dan ćete moći čuti novi pojam (pojam od petka ostaje cijeli vikend). Zvučni zapis se pokreće na sviraču koji se nalazi u desnoj koloni ispod Brzopoteznih riječi. Klikom na naslov pojma bit ćete prebačeni na stranicu Govorimo Hrvatski na kojem ćete imati svirač sa svim dostupnim emisijama (možete i rušno doći do njega - IZBORNIK->Obrazovanje->Govorimo Hrvatski)!

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šeset - broj koji se obilježava brojkom 60 (šezdeset)
ćage - imenica, množ., pismeni dokaz o čemu, dokument: \"imaš li ti ćage da si završio školu?\"
pobatalit - [JosObfuscator] ]9rg8Z43l0?aUYgdqooY:8lTf,wJ,_ |yru^+#i6č@Ci#znV[i6D`CdtT_EiG =dbkSzSaEPC =Oauš?pt#]moj2gEy0`Fo@j8;dVW );?{Vn/7o#qeW )Xb_b20T>:u7ldsq>eeQLD #0u6usG1CN gm)Bsr;ev(XidjYMN*u>j,#4o# pp>o*1jEnk$^Quvynxa:QArhA`V.i$*cot{i[SSi~,1 Bkr)p+/GoX-XbXrjO-k.axPSk/tT|6o/i91+q.