Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nova rubrika - Govorimo Hrvatski!
Četvrtak, 14 Svibanj 2009

Govorimo HrvatskiImamo novu rubriku na našem portalu. Radi se o zvučnim zapisima emisije Govorimo Hrvatski!
Govorimo Hrvatski je emisija koja redovno ide na HR1, radiju Hrvatske radiotelevizije, a ja sam ju upoznao služeći vojni rok u Čapljini na Hrvatskom Radiju Herceg-Bosne! Na HR1 ide u 06:10 sati ujutro i reprizira se u 17:25 od ponedjeljka do petka, a na HRHB oko 7:30 ujutro.

Emisije su kratke i sažete i svaka se dotakne jednog pojma i obrađuje zablude vezane uz njega te nas uči što je ispravno. Uglavnom se pojam obrađuje s gramatičkog stajališta, a nekad i sa etimološkog - upoznaje se kako je neka riječ nastala!U svakom slučaju jako zanimljivo i poučno. Uz ovu emisiju ćete načiti ispravnije se služiti standardnim jezikom, podsjetiti se na pravila koja ste nekad i znali ili naučiti kako se nositi s nekim novonastalim riječima, tuđicama..
Emisije uređuje Smiljana Šunde, a pojmove obrađuju najistaknutija imena hrvatskog jezikoslovlja.

Svaki dan ćete moći čuti novi pojam (pojam od petka ostaje cijeli vikend). Zvučni zapis se pokreće na sviraču koji se nalazi u desnoj koloni ispod Brzopoteznih riječi. Klikom na naslov pojma bit ćete prebačeni na stranicu Govorimo Hrvatski na kojem ćete imati svirač sa svim dostupnim emisijama (možete i rušno doći do njega - IZBORNIK->Obrazovanje->Govorimo Hrvatski)!

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ispriiićivat - glagol, prebaciti sve sa jednog mjesta na drugo, izprebacivati.
jačam - [JosObfuscator] C7e%xssr1AX>aBf]FsipLNl_DYi|c~+?^aOQJLz,QH2 Z%bi(3jqla|+Ur*F8@.a+LL}včNuY2?nnafUMoSmE2P)+-,x qnreaCaGYčk>5u%nRY{baRm]:H]L,m 4črbzi_on=i`wJY BKmzBi7g^3 0J>sq|Nce)Ew3,5HXay e/~X=iiz9$uEIgB2@v)lpeLzBdYby}+aqCLe2.
uštekat - glagol, uključiti, osobito uključiti u struju.