Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nova rubrika - Govorimo Hrvatski!
Četvrtak, 14 Svibanj 2009

Govorimo HrvatskiImamo novu rubriku na našem portalu. Radi se o zvučnim zapisima emisije Govorimo Hrvatski!
Govorimo Hrvatski je emisija koja redovno ide na HR1, radiju Hrvatske radiotelevizije, a ja sam ju upoznao služeći vojni rok u Čapljini na Hrvatskom Radiju Herceg-Bosne! Na HR1 ide u 06:10 sati ujutro i reprizira se u 17:25 od ponedjeljka do petka, a na HRHB oko 7:30 ujutro.

Emisije su kratke i sažete i svaka se dotakne jednog pojma i obrađuje zablude vezane uz njega te nas uči što je ispravno. Uglavnom se pojam obrađuje s gramatičkog stajališta, a nekad i sa etimološkog - upoznaje se kako je neka riječ nastala!U svakom slučaju jako zanimljivo i poučno. Uz ovu emisiju ćete načiti ispravnije se služiti standardnim jezikom, podsjetiti se na pravila koja ste nekad i znali ili naučiti kako se nositi s nekim novonastalim riječima, tuđicama..
Emisije uređuje Smiljana Šunde, a pojmove obrađuju najistaknutija imena hrvatskog jezikoslovlja.

Svaki dan ćete moći čuti novi pojam (pojam od petka ostaje cijeli vikend). Zvučni zapis se pokreće na sviraču koji se nalazi u desnoj koloni ispod Brzopoteznih riječi. Klikom na naslov pojma bit ćete prebačeni na stranicu Govorimo Hrvatski na kojem ćete imati svirač sa svim dostupnim emisijama (možete i rušno doći do njega - IZBORNIK->Obrazovanje->Govorimo Hrvatski)!

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
pervaz - [JosObfuscator] fj>`ismMe>vnnANikcIb)Qa7U,8SOk# C)Z}Qš-rtmiX0/tjnGq+iqpk|Z =0pv[YdOr9ooxbvtl,,piTvhH#5 C)s1u?mXn%hL(cY>xaD 6^yCinia?*6Ke O~gpO.CNEr2evdrA1dqSnuKPjkZsno`jNvk kBsip%5tlrxagc9inl~mi1dDe ~k8a>]g^FpSeVa@,Od#h $jnšJDp|iK(Yl0twV.
aber - [JosObfuscator] b)~q>,C-i|8ZMmj8U4heO-DEn>j6ijuB_cXYa{,fE ^^^FgvBiGRtHj@9=zIe~YHQ[s}ttNd?{(,i |Rg^yOMcl8l)8$a{sRA,^T. i$+Si@j]@n=m,fSAoqxM+r~aqm(;aRd8tcWmq(i+/j`][Ia;vMj.,= ;OFgW+b#%p=Oio5hč*)|?nq,oX ;jnt]L@ehV6Yd K(6ty$[co~$F? SZl2B8Yo2WyšpvvuDa.4@ ;/>jwv,K[xi.{m.j0neO}FWTs#R-;tn|:Ha B*xm\o\Tw\6K"HnYFHbnooD=j(fc;*i8m}y .[n}as1.0U5e8qPI c,EdYak TE7myi%xf/ DXt-n-oh%~ev3OY RPks[~L?/t=NT+imS;Abg;.Kan;MSe^? U?GkFV#5Ua#FkJk]N`iy vfPao4Fjrb-erebHIrH]mw\L%\,~59Y\}q"
tankovijasto - pridjev, ono koje je istovremeno i tanko i vitko; ono koje je relativno visoko u odnosu na širinu.