Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:a i simpatičnih dečkića u nardonoj nošnji

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nova rubrika - Govorimo Hrvatski!
Četvrtak, 14 Svibanj 2009

Govorimo HrvatskiImamo novu rubriku na našem portalu. Radi se o zvučnim zapisima emisije Govorimo Hrvatski!
Govorimo Hrvatski je emisija koja redovno ide na HR1, radiju Hrvatske radiotelevizije, a ja sam ju upoznao služeći vojni rok u Čapljini na Hrvatskom Radiju Herceg-Bosne! Na HR1 ide u 06:10 sati ujutro i reprizira se u 17:25 od ponedjeljka do petka, a na HRHB oko 7:30 ujutro.

Emisije su kratke i sažete i svaka se dotakne jednog pojma i obrađuje zablude vezane uz njega te nas uči što je ispravno. Uglavnom se pojam obrađuje s gramatičkog stajališta, a nekad i sa etimološkog - upoznaje se kako je neka riječ nastala!U svakom slučaju jako zanimljivo i poučno. Uz ovu emisiju ćete načiti ispravnije se služiti standardnim jezikom, podsjetiti se na pravila koja ste nekad i znali ili naučiti kako se nositi s nekim novonastalim riječima, tuđicama..
Emisije uređuje Smiljana Šunde, a pojmove obrađuju najistaknutija imena hrvatskog jezikoslovlja.

Svaki dan ćete moći čuti novi pojam (pojam od petka ostaje cijeli vikend). Zvučni zapis se pokreće na sviraču koji se nalazi u desnoj koloni ispod Brzopoteznih riječi. Klikom na naslov pojma bit ćete prebačeni na stranicu Govorimo Hrvatski na kojem ćete imati svirač sa svim dostupnim emisijama (možete i rušno doći do njega - IZBORNIK->Obrazovanje->Govorimo Hrvatski)!

Damir Oršolić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
platon - [JosObfuscator] a>i_V?7hmF}ewEmn2iyb-Qcxan?,=-q Hh6dPMArcv7[PegI44SnQKarjS ks(|8kg[o,AulHCMa$m (+B+vn9KWaam a@t_SčMev`Z%*tf9$iC)r2iSIKe (S]t+oLč0uk#a}{*,| [*,An[akTFa:m87x0i6X+ljh(^Y=eZu}%n`dmdjXv3w`eXJnka{1i0N g}kzQja){ /V(v6M@u]#+wč#Rd1uDAi4 TEbSpkoP~4Ko8~Bn*j)weUr(/CmL/x: s9iL19lO7Oil%*-p E=9tG{p)rqaQkc=wt{[3o^hrbo(sd.mB.
bjelad - [JosObfuscator] :rb=dzvd.=XbH70W.iKjrQnWiZp^} TnB+aR3Ch>zur.Dfi>vOqQ#y KUtAiz-b)2a~Xsvu i1b)*OiMCt/j]WeA-/r6l,3f%u)D,z @ri2i7b+N[V;ug,V~; us;5iMi}_,dtknHauw0A Bmebdi,sz,zjTekEFlg`Yafme= pzYrt]`hijqbSa
reda - [JosObfuscator] =iYtLmQu;eAnmKiJ1u2ychKzfaXT4,/Wt/V {1$>6M.U3x HH~kXa>r4k:$k+UvAc#Vdas`?w dK:7Kd9-#rMQuQv$VšX6~1tOehmZAv-AwePnk0m)ayO[ siqx{|HgxJr%a/8AaG AOotQdGJ~n Dp=1Zo@fc]č%jNneelt+9R(kr,a}j= spYNd,V9KoSDrKt jvUkk@(lr[k49%a13+,1j0aWa,; qsa_Vp[_BaiYr?tii~N)Lj*>Ua.2-iX,0Nn|v KJZ`ViPgarEEA}an^.J)N `gOHo2pNMSN..y OOQs@b?Xt$:XT)aVnngKGLjzeM$keO +G]OpoG_nU$_-oJsg-^UDa5 m|.kDfjo=v+6jU2ejL C8@LzjaKR0ebb ~~ps7UlSi%-4j-*+enbptd`/-@e.mćfHAe.LC, :ZLlnt]Da7iL/ xpa2ow?_^tSl{eaz.YL+1u$c,:r_ m\M"+aQ7jp 4s?r61aQ^3dsP n{pp9tRQiS5 0IF5ubcvj yxdy7Oua[?ćy/S7aQLy.nHld#,o_xYB ~il:t^v[G-|ovj_ln`a|H_:0 J:Yj7P?ej WI}qr$/Y+ee+bdLU~ai\8a%"|f..