Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 058

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Pao nam mrak na oči
Pao nam mrak na oči
Četvrtak, 30 Travanj 2009

mrak.jpgPolako, ali sigurno, štovani posjetitelji, pada nam mrak na oči. Mrak je bio i prije, ali trenutačno mrak je u pravom smislu te riječi. Naime, ako niste znali u našoj općini na snazi je kohabitacija. Ako upišete u pretraživač pojam kohabitacija, dobit ćete raznorazne definicije. Obično on znači seksualni odnos prije ili izvan braka. Suživot dvoje ljudi, sustanarstvo. U političkom smislu to znači da većinu u predstavničkom tijelu građana ima jedna politička stranka ili opcija, dok izvršnu vlast postavlja druga stranka ili opcija.  E takva je situacija kod nas.

Iako do sada nije napravljeno ništa dobro zahvaljući toj kohabitaciji, jeste napravljeno puno toga lošeg. Tako naprimjer većina u Općinakom vijeću, donijela je odluku da se rasvjeta više ne naplaćuje od građana, za koju svrhu su predviđena i sredstva u Proračunu, za 2009.g. Načelnik, koji zastupa neku drugu stranu ne želi dati nalog za plaćanje nečega što je donijela prva strana, jer bi to značilo da on nije bio u pravu prije, a zasluge bi pobrala prva strana. Nije daleko pameti zaključak da je i prva strana htjela pobrati političke poene, a i druga strana ne želi negative bodove. A mi, obični građani, koji smo plaćali dok se rasvjeta plaćala izravno i koji ćemo je plaćati, puneći taj proračun, nismo zaslužili da se sa nama postupa kao sa smećem. A upravo se tako postupa sa nama, dajući nam do znanja da ni ovoj priči nismo uopće bitni mi, nego neki viši politički interesi, koje mi priprost puk ne možemo razumijeti, pa sve da se i na glavu postavimo. Naše je da zaokružimo taj glasački listić kad nam se kaže i klimamo glavom braneći onu opciju za koju smo dali svoj glas, jer pomalo, htjeli mi to priznati ili ne, i mi sami postajemo tvrdoglavi magarci, kao i oni. e pa nedajmo im više da nas prave magarcima. Odredimo sebi rok u kojem ćemo mirno čekati, a onda krenuti u akciju. Ako svjetla nema, neću ni da mi nad ulicom visi sijalica koja prijeti da mi padne na glavu. Krajnje je vrijeme da uzmemo stvar u svoje ruke.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
masur - [JosObfuscator] vzwieJym|$P0e-Yf`un$$$>iE@Gc>(}a$,eO>l (d-}q8r}Vve}e;Wnza5Tw Pn07Da3Zp6rfraY.i6vla=ws,P a-,tzVza/ 1nEIaqeJmXaJBYtm)#|a^?n+(qc6j`seK* 7jYt,kpW)Jho)Rp7nzac;agy4/ 2@_i^lITciR; Vv#Gqtusn/eOe:r.
smandrljat - [JosObfuscator] 7LZokHpDd;3=9rna}dQg{id#t=~inTF*> šX-ztKo(gto}#[d5g3} K?BnnaY9h* qbw{@=^iZyGl~to_n5b wku>ahRd|k|LDa|@oV8vx s}k@/n@a5zYčfdON*ifHYna71^P,I@AbL Wl2#DeZxh 39ubOura@ima$dZNi4t[h:i
cvaknit - glagol, jednim potezom osjeći ili presjeći štogod škarama. \"De cvakni mi ovu špagu, dok je držim.\"