Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Počelo prikupljnje jaja za Uskrs
Ponedjeljak, 23 Ožujak 2009

uskrs_2009.jpgUveliko je počelo prikupljanje jaja za tucanje na Uskrs. Kao što je već poznato u Tolisi se nastavlja tradicionalno razbijanje (tucanje) jaja na Uskrs. Ljudi na razne načine isprobavaju jačinu jaja, na primjer kao na slici. Također, ima oni koji to rade i kuckanjem od zube, uglavnom svatko se snađe.

Ako smatrate da vi imate dovoljno jaka, isključivo kokošja jaja, onda na Uskrs put pod noge  sa jajima u džepu ili kako već, pravac u Tolisu na tucanje.

 Ivan Dominković (ivosorin)

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
bili smok - [JosObfuscator] @Um/zJqrrbfzwLia{G[r}ZtR%nD5iC0K QLSnJ[Mk5a]zY1WivxM/vfEB D)zQaS URsVvGSye7|5zp RbuMu@rit5W2jweKlaH_e%(:, f7;pWkY5rUbYoq]$i~MzAvCoxz).}d/}Ve>; 4A=K(omMO+d, A=6cRm0LlvGgKiffjGtSFvevMkU3a]FT,t kukyaj[qPUorVpw u-šimtS2oIjm8 eqskw~us twA=snSx[>iPw4rOeO,Bea> B?>kqz=1,aMjAjnF-mH,]ca~)k5fkB F(VGOi.5jh ;w]Yp1NvrOCloho`DgRFk%Qi1s1onUdqI.
vanjkoš - imenica, jastuk
cupanga - imenica, dio građevine. Komad debljeg željeza smotan u slovo \"U\" sa navojima na obe strane, koji služi za pričvršćivanje vijenca na cerklaž.