Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Počelo prikupljnje jaja za Uskrs
Ponedjeljak, 23 Ožujak 2009

uskrs_2009.jpgUveliko je počelo prikupljanje jaja za tucanje na Uskrs. Kao što je već poznato u Tolisi se nastavlja tradicionalno razbijanje (tucanje) jaja na Uskrs. Ljudi na razne načine isprobavaju jačinu jaja, na primjer kao na slici. Također, ima oni koji to rade i kuckanjem od zube, uglavnom svatko se snađe.

Ako smatrate da vi imate dovoljno jaka, isključivo kokošja jaja, onda na Uskrs put pod noge  sa jajima u džepu ili kako već, pravac u Tolisu na tucanje.

 Ivan Dominković (ivosorin)

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
fakat (vakat) - [JosObfuscator] flFg_ 0=k{t+Oru3rZCaiU9jXhX-vntj,9{erR8 lo,-nvbDrDm1i|jK]e6DC%m]Oeri#G,IGG SiCw>s3?8Tt$ieRkd0ts] ^K~|r,HQoVHk~a8:l` :SWi:"@Ssb*OQćCeF]m+o.t%?MlN],m yO`;kduW}ćGe8Gisa=.k,5U^IH :oErlfeRDa55k65la#h)tj 1hjQ}Pe;q=J?ko~p4"
pesinit - [JosObfuscator] egiqgbIl;a;Ua65g$7{Wto1`~2clD$7,Y5 5b`B|p7pr6lju@)jfa8t:2WZ6iz.,q`, %d0m[>r1d4vv4i?t[.6@Pi7,*9E KWbbdq)iz>|tXV@ei%wa XJW}nRI)elAusK`vrV7k@=e-bj*Rd$a]*nfzb.
poljevat - glagol, 1. polijevati, polivati. 2. biti zapljusnut hladnim zrakom izvana: \"de zatvori ti pendžer, zar ne vidiš da poljeva\".