Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:pri su žene bile vridne

Naslovnica
Asteroid nas promašio za dlaku
Četvrtak, 05 Ožujak 2009

    asteroid-hits-earth-2.jpg Asteroid veličine onoga koji je prije jednog stoljeća eksplodirao u Sibiru projurio je pokraj Zemlje, objavio je NASA-in Laboratorij za mlazni pogon u Pasadeni u Kaliforniji. NASA-in laboratorij je naveo da je asteroid pod oznakom 2009 DD45 u ponedjeljak ujutro prošao pokraj Zemlje na udaljenosti od oko 78.500 kilometara.

To je samo dvostruko više od putanje nekih telekomunikacijskih satelita i oko petine udaljenosti od Zemlje do Mjeseca. Asteroid je bio veličine 21 do 47 metara u promjeru, a planetarno društvo SAD-a navodi da je približno iste veličine kao asterod koji je 1908. eksplodirao nad Sibirom, porušivši stabla na šumskoj površini većoj od 2070 četvornih kilometara. Većina ljudi vjerojatno nije ni opazila svemirski promašaj. Asteroid je primijećen dva dana prije, a najbliža točka njegovu prolasku pokraj zemlje bila je u Tihom oceanu, pored Tahitija.

Izvor: net.hr

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
priduvat - glagol, unijeti previše zraka u što, prepumpati.
aluga - [JosObfuscator] _v]Q=tiV*s}QZ-oKj0KdktEDa=E 0t1Hr9wIa3vda5t,[ 3z4bgbWnu-sP2%^tHwT?Zath91K D,tt@bnprDxa8EPB{vF(A5Saz6*f,BXLU RIWFkgD$Io/KrLozYpnvMBJ~i.
kifeli - [JosObfuscator] 4w2u0ozgevd?zqLiDkW,f; v^MQb^>jkBje.žD1D],i$$F,}y YI@ge+9oYltn0yS6i~2C .mM5s+rAYyeGSg++,.EM 0a4m|rFIEKdCM5aulrje mEtmss2e5,n06 T>s;suPPqekGyl}a;nl;jS]a_[xIj@$mBP +0BMs;el/5L,p8C2 ;Y?UGčFHP@u$gvBJao6Gjt asWreZ?7?.