Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Kruške

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Šifonjer arrow Stara jela arrow Dublegdinja
Dublegdinja
Subota, 21 Veljača 2009
Dublegdinja
Pravila se za vrijeme posta, Badnjaka, Čiste srijede i Velikog petka posebno, za vrijeme divana, a velik je broj i onih koji su je spremali kroz cijelu zimu. Dijelila se djeci za kvočke pod mus! Ako bude klićkava napravi puno problema djeci jer izmažu ostale darove i sebe. To su radili škrti, na taj način su uvaljivali "neispravne" dublegdinje (vjerojatno smrznu). I dugo nakon toga djeca su znala pričati ko je u selu dilio klićkave dublegdinje!
 
Recept:
- dublegdinju narežemo na kriške (kao na slici, u trokutove)
- stavimo u renu na jaku vatru i pečemo oko sat ipo do dva
 
* neke dublegdinje su znale biti neslatke stoga ima jedan trik, pošećerite ih ili pomažite medom prije nego ih stavite u renu tako da budu slađe

 

Stara_jela_094.jpg
Stara_jela_117.jpg
Stara_jela_118.jpg
 


Što se sve događalo 27.12.2008. pogledajte u slikovnici !

 

Piso: Damir Oršolić (Bane čike Mike)
Slikali: Daniel Dominković (Tine Čičina) i Damir Oršolić
Kuvarica: Lujka - Katica Dominković (Profesorova)
 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
jetkat - [JosObfuscator] (pozktCsd:m8JMdi_o_lui6u:^8cZ7eF>ayB=7,l[{B 0V@GgYMPyilwga`CgW#yop9lwqS:z,{V(z MJ-`)j3dr)epsYEdYItI|Ti[SyW#,; VChWr82aRe)(ln7gtY?i>Et-JikW#/8 bnFAZs*DeV6.
strelje - [JosObfuscator] #wiF.cm~5D/e?%9lpnT9*viiiQ}+mcl-sRaS,XiI vlm6n+BoADGž`Z.-Zn,vDCvp iPp3$[oigN`Odrx5ddaq]pn@Q~ =$Rn8a*zmZiT8vA7Gb :dz2Z]Kazm^ND ,H|kOk>oRscF:|u>,)j. +Or=63>,aGOY:š7[rsčgg)uApT*>B=a#hn`aHaB Xjk;Z6o~hpITs:a0(W{,j{`: 6nn)kN:e~fKu.}|A,rGFe%dMdT?>;Cnw7$a$~h:t -k;Co/}MNsB9qtaY4lu,|ze +_yk$2@il+Tk2alp4v.
odzvizgat - [JosObfuscator] utg=bxlL,aozGg(@@oTclC~,^{ 4ochg.KtG,iGćudS[iVI( (y+|u~c JK-3*n1ei^EpX}3o[zXBnjOa#Kt4-oJsrm[u _XCl7pbrzFMLYal.v5_2WcDu-,qI,OY Gi5pymzl|g^LBu#Jqf8b2qvKJicdFtViLp WVvs.e5?[A~,(p1tI 5oYvXald>Pr4lI8uzt[jLTa>{)w.two6Xti$tEVR.