Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najvea u BiH sa dimenzijama: duina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Uskoro se otvara Muzej u Tolisi
Utorak, 03 Veljaa 2009

samostan.jpgSamostanski muzej pri Franjevakom samostanu u Tolisi, ove bi godine, nakon višegodišnjih aktivnosti i radova, konano trebao biti završen. Svi su graevinski radovi okonani, a preostaje još samo tehnološki dio u prostoru muzeja.
U tijeku je priprema eksponata, koju obavljaju djelatnici Zemaljskog muzeja u Sarajevu, koji e i pripremiti izlobu.

Samostanski muzej ima bogatu zbirku, ali su strunjaci iz Zemaljskog muzeja odabrali samo najvrednije i najutentinije za ovo podruje, jer bi, kazali su, bila pogreška prostor pretrpati sa svim predmetima, kazao je gvardijan fra Marijan ivkovi.
Oni koje e biti izloeni u našem muzeju, dodao je fra Mio, odneseni su u Sarajevo i u tijeku je njihovo popravljanje, konzerviranje, opisivanje i sve što je neophodno za konanu postavku.
Inae, samostanski kompleks i muzej, pa tako i eksponati, su pod zaštitom drave, pa suradnja sa Zemaljskim muzejom nije ni bila upitna. Fra Mio napominje kako bi muzej, ako priliv potrebnih sredstava bude dovoljan, trebao biti otvoren ovoga ljeta.

Preuzeto sa: www.posavina.news

Pripremila: Mira ivkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
iil - [JosObfuscator] ykW/i`emaSe$q|un/00EiAa6cOfKja{d,6{W 4 TkxF=a:4mJk5Uvgauabo= e2^s3@t,oYtv)??#1agwvrCYfvE [k~`.Bof]Hjlu3CYVT e13jmjQH?^ev2 AU1nKe3_e0qfjtMh2(ikQo20l *?FApG6]p$r3eNYdvvoP]d8RraLsN9eIdD5i9[QoS08^} 4zM2a6;yg E|6n8sb)I0eW:b$p%VexO,ypa `C2$po^YDpr*e=dT-K+mVe[tgb dPk1=0o|}}jvfPIi8l0;y X=jwETet.Dd} ?;~A9nFg:/eH)wrgtXbpkZKloiA* a^J_iz6waLbduSkevlKlGhw%i_oM z{HzQ>v~4a/#^h 6ywPs]7nemiS8*b2CMeS6q.
lija - [JosObfuscator] xn^Qi|[m]$eWpnQ+i3,2[c})az1]C,+_f ;SgmP7AIraPol_e:n`9bMat.^M _OevUWl.+xA2i^$X9cKaaK>{*,}1(H 2k/gHa-MXi*DRNzZViV0cca3f,UA 1oyP7h(lLBiSlvof@oBsAig8d`c^I#akd*d.
cura - imenica, igraa karta,trea po jaini u igri rauba i srodnim igrama, dama.