Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Predivan pogled na dvorite

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Promocija knjige
Srijeda, 31 Prosinac 2008

knjiga-naše_škole.jpgJuer 29.12.2008.godine u prostorijama osnovne škole fra Ilija Starevi u Tolisi odrana je promocija knjige koja nosi ime "Najstarija puka škola u Bosni i Hercegovini". Knjigu je izdala sama škola u spomen svoje 185.obljetnice.

Knjigu smo izdali, kako kau autori u elji da otmemo i spasimo dio povijesne baštine svoga kraja ali i probudimo našemu narodu ponos na njegove korijene. Na pormociji su izmeu ostalih nazoni su bili i prof. dr. sc. Tado Oršoli, povjesniar u Zavodu za povijesne znanosti HAZU-a u Zadru, prof. dr. sc. fra Ilija ivkovi, general franjevaca treoredaca, mr. sc. prof. Pavo Kobaš, predava latinskog jezika u srednjoj školi fra martina Nedia u Orašju Marko Dominkovi, ravnatelj škole u Tolisi, Marica Dubravac, autorica knjige i nastavnica hrvatskoga jezika i knjievnosti u osnovnoj školi Fra ilija Starevi u Tolisi. Oni su svojim govorima predstavili i poduprli ovu knjigu kao i njezine autore. 

 USKORO:  Detaljnije  o samoj knjizi u kategoriji "Osnovna Škola" 

Ivan Dominkovi (ivosorin)

 
« Prethodna

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pekatit - glagol, tedjeti na neemu na emu se ne bi trebalo tedjeti. Oskudjevati.
roljat-padat - glagol, o snijegu, jako padati, padati u velikim koliinama, biti toliko gust da se drugim rijeima ne moe opisati: \"mi idemo pjeke, a snig rolja pada, ne more nosa izmolit\".
jutro - imenica, mjera za povrinu zemlje, priblino 0,57 hektara.