Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Božićni koncert
Božićni koncert
Utorak, 23 Prosinac 2008
Božićni koncertU nedjelju navečer, 21.12.2008. godine u 20 sati u "Dvoru" održan je Božićni koncert u organizaciji KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise.  Nastupili su  naš, već spomenuti, KUD s koreografijom domaćeg izvornog kola i sa spletom Banatskih igara, KUD "Mladost" iz Domaljevca sa spletom Bunjevačkih igara, KUD "Lela i Vladimir Matanović"  iz Antina (RH) sa spletom svojih igara, VIS "Poljari" iz Šiškovaca (RH) s božićnim i narodnim pjesmama, plesna skupina Srednje škole "fra Martina Nedića" iz Orašja sa izvedbom "Slavonija", cure - Janja Mike Bećarova, Janjka Jokina, Manda Peje Lujina,  Janja Makarića sa vokalnom izvedbom izvornih pjesama.


Koncert je otvorio pozdravnim govorom predsjednik KUD-a " Kralj Tomislav" - Mato Oršolić znani kao Maćun, a onda su se počeli smjenjivati izvođači. Atmosfera je bila odlična, nastupi su oduševili publiku pogotovo stihovi "Poljara":
Neko voli nogomet,
neko voli kino,
a ja lola i bekrija
rakiju i vino.
Neko voli ćoravo,
neko voli gluvo,
a ja lola i bekrija
od prasetine uvo!
...
Božićni koncertSlužbeni dio koncerta završio je sa izvedbom "Radujte se narodi" koje  su započele naše cure, a pridružili su im se svi izvođači tako da je bina postala preuska. Pravi početak fešte započeli su Petar Kobaš (Ilije Pjeje Nunića) i Ružica Dubravac sa šargijom i violinom što je izmamilo publiku na podij i uvatilo se u kolo. Kola su nastavili svirati i Slavonci, a svoj doprinos dao je i Be Ge u pratnji Ivana Čarlijevog! Fešta je trajala do dugo u noć.

Božićni koncertNa fešti je bilo ića i pića, stoga bi se trebalo zahvaliti i sponzorima bez kojih bi se Koncert možda i održao, ali sigurno ne na ovako visokoj razini: Načelnik općine Orašje, Načelnik općine Domaljevac-Šamac, "Vukić" doo, vulkanizerska radnja "Tunjo", "Dvor".

 

 

Božićni koncertI još jedna zanimljivost. Gosti iz Antina predstavili su kalendar "Zimsko spremanje" koji se mogao kupiti po 5 KM. Kalendar je izdan u sklopu 10.-og Zimskog spremanja - revije i natjecanja cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema oblačenih u narodne nošnje. Van konkurencije predstavljena je i nošnja našeg kraja koju je obukla Dragica Oršolić poznatija kao Maćunica!
Što reći za kraj, bilo je odlično, šteta bi bila da se ovakav koncert ne održi svake godine!

Slike s Koncerta se nalaze u Slikovnici !

Damir Oršolić
Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
krke-beke - prilog, noseći koga ne leđima.
vrknit - [JosObfuscator] lg*KIl2/)UIa}a3kZgi8}ov;dk7l9,Ln 0oo]d`ulRvlgI1baoo2^mDQi7I_3tfNiUQ 7-lLs3*o|eg},UXYeq 8TUgoVALCt=XHp3Bh%wawsh-tLFOUPi;c7gS,+ RS3p}?e1ohF~vldeRt,*]3)j3e7tS6JiC2y 1nb`1uwa##]r-kLou97P)n5 dD+b^3Ma}c=A7Ra6(nSjruaM{t.
varenda - [JosObfuscator] U>Ii|mE_e;2e9.Ynei`)ctQa]n4x],8Dw|[ ,;nzaC~z{hklx@ysnCvavdsaO-Sp >4zJaDtp%{ 89dkmo7_rknvO4i/š+t*ee6Y|kCnuj_,m%e2} /F^p.xBoyYl6j8o+$`pUDr=8JibkzIzv^/0)grCAs[we}dOMsn[v%Po%dvmFgq^a {C{/Mz=9JebH=HmT4Z,jllcj}V#iVWY,:šYpt3aX+ $3Ner[kayX1d}b]ciYr QTovTpb(|#w)rq02ALavđhPicrwq[vGaZ/Bn4onB%j{}]aiRts,Jo )TLk5bBbaaWbo$fag4 Oz5+ui/rC`[ yesnaN|/m~5=~ sprFplJnofagdzsr|cP4t8kx.+u.}e8npqa>rmkm kjE1k3o:mr*3{ij7xš,@[qt5G^e,e_yn-dj5?7qKaZ/[ ;Rgi9h}?l3R?M5i@ OUUf3ugc,}pN(eOoJu,lr|aR4=Mb{e+zn ^q>tso}X7_9gv% 9BsB4z-CeVl#}dmjw%wol(TjJ8iHšf(p*tbaw.