Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:Stara jela 059

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Božićni koncert
Božićni koncert
Srijeda, 24 Prosinac 2008
Božićni koncertU nedjelju navečer, 21.12.2008. godine u 20 sati u "Dvoru" održan je Božićni koncert u organizaciji KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise.  Nastupili su  naš, već spomenuti, KUD s koreografijom domaćeg izvornog kola i sa spletom Banatskih igara, KUD "Mladost" iz Domaljevca sa spletom Bunjevačkih igara, KUD "Lela i Vladimir Matanović"  iz Antina (RH) sa spletom svojih igara, VIS "Poljari" iz Šiškovaca (RH) s božićnim i narodnim pjesmama, plesna skupina Srednje škole "fra Martina Nedića" iz Orašja sa izvedbom "Slavonija", cure - Janja Mike Bećarova, Janjka Jokina, Manda Peje Lujina,  Janja Makarića sa vokalnom izvedbom izvornih pjesama.


Koncert je otvorio pozdravnim govorom predsjednik KUD-a " Kralj Tomislav" - Mato Oršolić znani kao Maćun, a onda su se počeli smjenjivati izvođači. Atmosfera je bila odlična, nastupi su oduševili publiku pogotovo stihovi "Poljara":
Neko voli nogomet,
neko voli kino,
a ja lola i bekrija
rakiju i vino.
Neko voli ćoravo,
neko voli gluvo,
a ja lola i bekrija
od prasetine uvo!
...
Božićni koncertSlužbeni dio koncerta završio je sa izvedbom "Radujte se narodi" koje  su započele naše cure, a pridružili su im se svi izvođači tako da je bina postala preuska. Pravi početak fešte započeli su Petar Kobaš (Ilije Pjeje Nunića) i Ružica Dubravac sa šargijom i violinom što je izmamilo publiku na podij i uvatilo se u kolo. Kola su nastavili svirati i Slavonci, a svoj doprinos dao je i Be Ge u pratnji Ivana Čarlijevog! Fešta je trajala do dugo u noć.

Božićni koncertNa fešti je bilo ića i pića, stoga bi se trebalo zahvaliti i sponzorima bez kojih bi se Koncert možda i održao, ali sigurno ne na ovako visokoj razini: Načelnik općine Orašje, Načelnik općine Domaljevac-Šamac, "Vukić" doo, vulkanizerska radnja "Tunjo", "Dvor".

 

 

Božićni koncertI još jedna zanimljivost. Gosti iz Antina predstavili su kalendar "Zimsko spremanje" koji se mogao kupiti po 5 KM. Kalendar je izdan u sklopu 10.-og Zimskog spremanja - revije i natjecanja cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema oblačenih u narodne nošnje. Van konkurencije predstavljena je i nošnja našeg kraja koju je obukla Dragica Oršolić poznatija kao Maćunica!
Što reći za kraj, bilo je odlično, šteta bi bila da se ovakav koncert ne održi svake godine!

Slike s Koncerta se nalaze u Slikovnici !

Damir Oršolić
Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zaroždavjet - [JosObfuscator] *V9gIl{bl4[PHae`M=fg%wXon8@gl//,Tg VoW,b?)xB$rec5cxa)|/JhsUZsnt#>ovri##g^r 9uwh kYJ%k_=oir+o|A/2vOFw,o[+c~ Q5baWjiui`GOt8/zxi7 Kw#.zXujuaOLx+p:-2/DuFšWvbUatBdeqM`KnBs?oz.n8o) J}UG 1Hp$(qJ5rnJ(*AerPnYeZsBi;e7#nPz-os9mx1jX (5Ey?sNUHm^7$>idn[s=L6lI6u].A,|p3Qq mU`]i,V2gBmdk2Xa~k/Lt{q_inWmh- NuMj`tzaqbDbkIo*T 6Hv*0eul?fiRz2IkFv]ZluRJ4kP VLi1 7{Enje?V6u,oA`@r^_ePnd]n7buEsVD tfzk@ghKoe_sIg}ur,Cek 1~}logčaHWZ2uDz@{pm`h:anveqk01jzk4ejtLix.
višnjac - [JosObfuscator] GI~iryj,mvennMiiWD~c;%|aF*,FQ pvi(r;s]#Vt#0~aBkp- (vvZNr%]lyXvo0GP}~ p9PskV`[y+rlumPQ=pEitFnw#DegA JQv[@q1XiIB)š5pngjyeu.
laznit - [JosObfuscator] >bvgYhx4lga)0dnWgL~oiB$:nl_,^ ~+mZ$2YaICC|lMc((oe>+p @ap38oJ}SZ5l5O-y/iB>zzwaTl^t=7wim7xYP,{qfk #nl87_iEeRzJmn^PuGtD4j|iuzEjT.