Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:put kući

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Nemoj da te sad uslikam!

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Božićni koncert
Božićni koncert
Srijeda, 24 Prosinac 2008
Božićni koncertU nedjelju navečer, 21.12.2008. godine u 20 sati u "Dvoru" održan je Božićni koncert u organizaciji KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise.  Nastupili su  naš, već spomenuti, KUD s koreografijom domaćeg izvornog kola i sa spletom Banatskih igara, KUD "Mladost" iz Domaljevca sa spletom Bunjevačkih igara, KUD "Lela i Vladimir Matanović"  iz Antina (RH) sa spletom svojih igara, VIS "Poljari" iz Šiškovaca (RH) s božićnim i narodnim pjesmama, plesna skupina Srednje škole "fra Martina Nedića" iz Orašja sa izvedbom "Slavonija", cure - Janja Mike Bećarova, Janjka Jokina, Manda Peje Lujina,  Janja Makarića sa vokalnom izvedbom izvornih pjesama.


Koncert je otvorio pozdravnim govorom predsjednik KUD-a " Kralj Tomislav" - Mato Oršolić znani kao Maćun, a onda su se počeli smjenjivati izvođači. Atmosfera je bila odlična, nastupi su oduševili publiku pogotovo stihovi "Poljara":
Neko voli nogomet,
neko voli kino,
a ja lola i bekrija
rakiju i vino.
Neko voli ćoravo,
neko voli gluvo,
a ja lola i bekrija
od prasetine uvo!
...
Božićni koncertSlužbeni dio koncerta završio je sa izvedbom "Radujte se narodi" koje  su započele naše cure, a pridružili su im se svi izvođači tako da je bina postala preuska. Pravi početak fešte započeli su Petar Kobaš (Ilije Pjeje Nunića) i Ružica Dubravac sa šargijom i violinom što je izmamilo publiku na podij i uvatilo se u kolo. Kola su nastavili svirati i Slavonci, a svoj doprinos dao je i Be Ge u pratnji Ivana Čarlijevog! Fešta je trajala do dugo u noć.

Božićni koncertNa fešti je bilo ića i pića, stoga bi se trebalo zahvaliti i sponzorima bez kojih bi se Koncert možda i održao, ali sigurno ne na ovako visokoj razini: Načelnik općine Orašje, Načelnik općine Domaljevac-Šamac, "Vukić" doo, vulkanizerska radnja "Tunjo", "Dvor".

 

 

Božićni koncertI još jedna zanimljivost. Gosti iz Antina predstavili su kalendar "Zimsko spremanje" koji se mogao kupiti po 5 KM. Kalendar je izdan u sklopu 10.-og Zimskog spremanja - revije i natjecanja cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema oblačenih u narodne nošnje. Van konkurencije predstavljena je i nošnja našeg kraja koju je obukla Dragica Oršolić poznatija kao Maćunica!
Što reći za kraj, bilo je odlično, šteta bi bila da se ovakav koncert ne održi svake godine!

Slike s Koncerta se nalaze u Slikovnici !

Damir Oršolić
Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
vrabac - [JosObfuscator] xinez#}>Lr-UsahoW{s~lA3{#iUbn9ao1 Cn)Na)=7 +4rw@u?bcao$[v;[I]niV}mU5aq ^uPes3I)oa1Yn|-a(890,Dhf g7ž]nRv^c+aVlIU>e8WqL:.MD w(PDeVoqNoTaCbDMOi]4ulw,0aA lUMTvn9a8jJFzaiG}xEvwwV ,M|p:o2O;| rCstBDgy=oEaDmnWBieD?~,uc e;ezšKF]@t%KsfJo- Jt1v8r1?mavHe4;p-qPcafY8?ik(h(F SixqQm}k+a@sRVj|u:r/[e G-ž|uGXxbt^pe;pg zXxqih;+3z]MZMUrZav^HsEDcl_Qdtix+2in^R[e6 nCn,a[ jJRjrKG$?4ulU3tyb)kc.olA]8vnw1i_Umf~|oOay~ /knWm6l%jz+RuPm|*n^f}Qo|[Iev2,haVt4\o>s=:"
gibira - [JosObfuscator] ZBh::o`x,ilnco+_ iš)t+#_poxuk)v lb/jd%>Ze+W)N osQDFotdBVr+e)hk+3đ5e4Td`nao2 s6:+Zz|a}h _LjkToV,gvhF@}aXP$jf HSu[//*[ sdzSazst(PuPo?`/[mc) 9dtqHF)r=m-5eQXZ6)nU3l^u>RUt~sV>kc)7xu@0,Bc lJVGKpT?h]{o@?rU+cc;>%`injI`a3}yM|,W Z}H.(s$mlWTj+4f,eT_d8Fopv>`a`~zz?nTh_jwNL{eW~#Xn.
okrezavjet - glagol, v. okrezavit.