Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:Stara jela 037

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Božićni koncert
Utorak, 23 Prosinac 2008
Božićni koncertU nedjelju navečer, 21.12.2008. godine u 20 sati u "Dvoru" održan je Božićni koncert u organizaciji KUD-a "Kralj Tomislav" iz Tolise.  Nastupili su  naš, već spomenuti, KUD s koreografijom domaćeg izvornog kola i sa spletom Banatskih igara, KUD "Mladost" iz Domaljevca sa spletom Bunjevačkih igara, KUD "Lela i Vladimir Matanović"  iz Antina (RH) sa spletom svojih igara, VIS "Poljari" iz Šiškovaca (RH) s božićnim i narodnim pjesmama, plesna skupina Srednje škole "fra Martina Nedića" iz Orašja sa izvedbom "Slavonija", cure - Janja Mike Bećarova, Janjka Jokina, Manda Peje Lujina,  Janja Makarića sa vokalnom izvedbom izvornih pjesama.


Koncert je otvorio pozdravnim govorom predsjednik KUD-a " Kralj Tomislav" - Mato Oršolić znani kao Maćun, a onda su se počeli smjenjivati izvođači. Atmosfera je bila odlična, nastupi su oduševili publiku pogotovo stihovi "Poljara":
Neko voli nogomet,
neko voli kino,
a ja lola i bekrija
rakiju i vino.
Neko voli ćoravo,
neko voli gluvo,
a ja lola i bekrija
od prasetine uvo!
...
Božićni koncertSlužbeni dio koncerta završio je sa izvedbom "Radujte se narodi" koje  su započele naše cure, a pridružili su im se svi izvođači tako da je bina postala preuska. Pravi početak fešte započeli su Petar Kobaš (Ilije Pjeje Nunića) i Ružica Dubravac sa šargijom i violinom što je izmamilo publiku na podij i uvatilo se u kolo. Kola su nastavili svirati i Slavonci, a svoj doprinos dao je i Be Ge u pratnji Ivana Čarlijevog! Fešta je trajala do dugo u noć.

Božićni koncertNa fešti je bilo ića i pića, stoga bi se trebalo zahvaliti i sponzorima bez kojih bi se Koncert možda i održao, ali sigurno ne na ovako visokoj razini: Načelnik općine Orašje, Načelnik općine Domaljevac-Šamac, "Vukić" doo, vulkanizerska radnja "Tunjo", "Dvor".

 

 

Božićni koncertI još jedna zanimljivost. Gosti iz Antina predstavili su kalendar "Zimsko spremanje" koji se mogao kupiti po 5 KM. Kalendar je izdan u sklopu 10.-og Zimskog spremanja - revije i natjecanja cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema oblačenih u narodne nošnje. Van konkurencije predstavljena je i nošnja našeg kraja koju je obukla Dragica Oršolić poznatija kao Maćunica!
Što reći za kraj, bilo je odlično, šteta bi bila da se ovakav koncert ne održi svake godine!

Slike s Koncerta se nalaze u Slikovnici !

Damir Oršolić
Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
krištat - glagol, vrištati.
osevapit se - [JosObfuscator] )č6WgFkiKyLfnWjre|StK2n~jiFe(Rjh0mZ|- C,19dwiJH`oN#bx1O5#r`TQw{i;+Zzh6 3-dyH?;j/LUe7((lI:a(L,bvH# VkPWrz6a*u+ru3UaFbASd7i7g4~tgif` FnhaE#WO^gZtLr;wm)a@V#dYuiCKt Sd2en)d@a- ]ohpWnY-4YoYomP+@e_ OasssK_F/,vQMX5iH+~jdeVWOtVX-uoAO#$.
lopov - [JosObfuscator] liS6_X_m./eeJnO3n5Yi*cr,XaCqZ,oF @./oy> uo4}$dP}j:lc=VepVcjoI,id,hJ 5]vn{JFe[H$tHp%@>oWc(hstlcyASdulšISSn6Ihah Xrogs2|Wo?#,bH%T_aUqk,B B37o(|segoPd?ebna$KA ?kDUho:RXRjpkA_ha=7@ @vXrdMaAj^Pcddp6i? (QšAUe3tNfCo5Wl 3OhTq{No_6ssćPrPeN=9Hb.