Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Ćiro polako ali sigurno

Naslovnica arrow Mladen i Manda arrow Mladen i Manda i crvena napast
Mladen i Manda i crvena napast
Utorak, 14 Prosinac 2010

djed_mraz.jpgNa svijetu postoje svakakvi ljudi. I ovakvi i onakvi. I crni i bijeli. Šareni i jednobojni. Visoki i debeli. Ćelavi i potišteni. Mrzovoljni i pronicavi. Strpljivi i kočoperni. Svi oni pripadaju zajednici ljudskog roda. Ali nitko od njih ne veseli se Božiću kao Mladen i Manda. Njima dvojima Božić je najveseliji blagdan na svijetu, pa i šire. Kad se približava Božić Manda čupa kosu od veselja, udara glavom od zid i pjeva božićne pjesme. A Mladen tada najviše mašta zamišljajući da je upravo on sob Djeda Mraza i da leti nebeskim svodom dijeleći djeci poklone pune slatkiša i najdražih dječjih igračaka.

Dok je Mladen od kartona izrađivao rogove za sebe kao budućeg soba Djeda Mraza, Manda je na komadu papira crtala svoje najnovije remekdjelo. Bio je to složeni proračun i skica najnovije stupice za Djeda Mraza, koja je morala biti gotova do Božića. Manda je po svaku cijenu htjela uloviti Djeda Mraza i zahtijevati od njega poklon kakav ona hoće, jer joj je u zadnjih 40 godina donosio samo poklone koji se njoj ne sviđaju. Manda prozbori:

-MANDA: Mladene, oćel mi valjat stupica?

-MLADEN: stupica, šta će nam stupica, nisam zno da imamo miševa.

-MANDA: ma kaki miševa budalo jedna. To ti je stupica za vatanje djedova mrazova.

-MLADEN: a zašto Mando oćeš uvatit Djeda Mraza?

-MANDA: tebi je izgleda patka mozak popila. Pa šta ja tebi cile godine pričam. Pričam ti da oću novi auto, a Djed Mraz mi donese bombonjeru od 200 grama. Onda kažem da oću za Božić novu kuću na moru i Jack pot na lotu, a ja dobijem kilu mandarina. Pa jel ti to nije sumnjivo?

-MLADEN: jest malo mije čudno. Ja poželim za Božić čokoladicu i dobijem čokoladicu. Drugi put poželim oblatne i dobijem oblatne. Nije mi onda jasno kako tebi ne ispunjava želje.

-MANDA: e pa ispitat ćemo mi to. Vijet ćemo mi đe se tele veže i kake će mi poklone ubuduće donosit.

-MLADEN: de kad ga uvatiš pitaj ga bil me tio primit u službu kod sebe.

-MANDA: kaku službu?

-MLADEN: pa ja ti Mando još od mladosti maštam o tome da postanem sob Djeda Mraza i da se vinem u visine i da letim među zvijezdama i da svi ljudi budu sretni.

-MANDA: otkako se više ne pjeva ona pjesma Druže Tito mi ti se kunemo, ti si posve sa puta skrenio...

-MLADEN: al Mando to je moja želja.

-MANDA: koje?

-MLADEN: pa to da budem sob Djeda Mraza.

-MANDA: ma ti moreš bit samo magarac Djeda Mraza.

-MLADEN: e pa vijet ćeš.

-MANDA: ja ću možda i vijet, a ti ak se nastaviš budalesat neš ništa vijet ni čut. Nego šta veliš ti jel bolje da u stupicu metnemo keksa ili kavu uzam jakobs aromu?

-MLADEN: ne znam za čega.

-MANDA: pa za lov Djeda Mraza, krastavče jedan požutiti.

-MLADEN: aha, ja, ja, pa normalno svašta ja i pitam.

-MANDA: ma svašta ja pitam. Najbolje je da metnem obadvoje. I kad Djed Mraz dođe, klap zvekne ga ova močuga po glavi i da vidimo onda.

-MLADEN: ako ga ubije?

-MANDA: neće ga ubit, to je rastova močuga. Da sam metnila jelovu, onda bi bilo jaoj i pomagaj. Vak će se izvuć sa jednom čvorugom.

-MLADEN: a možda da ga lipo pitaš, možda bi bilo više vajde?

-MANDA: dosta sam ja lipo čekala. Čekala sam četerest godina da dobijem za Božić šta oću. Sad ćemo malo drukče se igrat.

-MLADEN: a da ipak malo obložiš ovu močugu sa spužvom?

-MANDA: obložit ću ja tebe sa dva tri udarca po prnjoki ako ga budeš i dalje branio.

-MLADEN: ma nije, ne branim ja njega, već se bojim da neš zaboravit đe si postavila stupicu, pa da se neš ti u nju uvalit.

-MANDA: neću ne boj se.

-MLADEN: otkud znaš.

-MANDA: e pat lipo. Donila sam jednoglasno novi kućni red.

-MLADEN: jel?

-MANDA: ja. Odsad pa na dalje ja ću samo ležat na kavuču, a ti ćeš po kući odat i donosit mi štogod ja budem tjela. Zato ak se iko od nas dvoje uvali u stupicu to nikako neću bit ja. Jel to jasno?

-MLADEN: aha Mando dobro je.

Mladen je tada znajući šta ga čeka otišao do stupice i mirno pretrpio i taj udarac u glavu.

A poruka današnje epizode glasi: tko drugome jamu kopa, bolje mu je da postavi stupicu.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
čvarge - [JosObfuscator] aVpisPYm?7uJeQO|nQ[g(i.c1ad,ur c}dJmF_Kj0nU-oEVvž482=.-aaZL 7KNI@v+,r=.Be QčH:~yv@xaafqrqpgrccl#CPJha=p>)h.
ćaplaskat (ćapleskat) - [JosObfuscator] :3r1Np33}c*r$uQ^itčyQ8?(a]24tH0i]MU ^5bDgzl,7o|GuIPNPp$;oigas}tliR^1,Du[K hdzb,gq^I6o4lpv`oqnmJMrJyi_(J1tp4@aiMZ 6qbreL|ozZB lQ^s~x_vxmMci,ds/lBla{fB};*E3 lfpT}`r8iCDh2)p%o-/~cv#OZISi-*QBj^^>deuGdr)NrXaf]}{|t4J4i7NB; Dt+upbr2V;e5zQ o/p}x0rkF`/eo2dswQ}tIQ{a5`c[n57@kkRaKk`5> .iaZ3l^921-i*76l b0,pxerLi{p@o+zvt|puXiB;7HjmL>Eme0*mq*d8`a7n0t{HdP?ichD xp>-3bMrZ:#|e>{/9v8mE?uve9`=g.
ocvorit - [JosObfuscator] xg?#elzaFGHxpgO*PoASe>@l.G8J,Iz #E|j00*$;a@kTo2LlY 4qwsbmdrKU0_šAsamDvFj2veYU@tP1lic,scWKk 1%i5fzb[Fgt)%ql6RD+eg]Md;3atStwL}viJ~o1X 4lnfq$woCšVGeZdq,[EJ Dji6motZ-NaCtH@~ai^+ $Cw|7b1oy)b]5lu,hC=eP>vVgs%bZ+ttyum-a^niA%mu UiV7.z?V)1rpsBW;aJK`zD QlV1iScz?(KaD?O.