Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Djeca su sigurna kod Gospe

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje arrow I u Sarajevu ukraden Božić!
I u Sarajevu ukraden Božić!
Petak, 28 Studeni 2008

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Arzija kao GrinčNakon što je Grinč uspio ukrasti Božić, na svu sreću samo nakratko i samo na filmu, to je pokušao i premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj i naravno da nije uspio. Poslije se morao raznim verbalnim akrobacijama opravdavati kako je mislio nešto drugo, svi su ga krivo razumijeli. Da li će ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović uspjeti ukrasti Božić u Sarajevu ostaje nam vidjeti!

 
Ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović je nakon uvođenja vjeronauka za muslimansku djecu iz vrtića protjerala i Djeda Božićnjaka koji ove godine neće darovati sarajevske mališane, prenosi portal otvoreno.ba.
Mahmutović, koja i sama odijevanjem ne krije svoju vjersku orijentaciju, kaže kako je uvođenje vjeronauka u vrtiće "zakonsko pravo" i dodaje da je to za nju "završena priča". O Djedu Božićnjaku nije rekla ništa.

Županijske vlasti u Sarajevu donijele su zakon po kome su uveli vjeronauk za muslimansku djecu u sve vrtiće na području grada Sarajeva koji djeluju u sklopu Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a čiji se rad jednim dijelom financira iz sredstava poreznih obveznika.
Županijski ministar obrazovanja i znanosti Safet Kešo tvrdi da je uvođenje vjeronauka zakonska obveza, te da vjeronauk pohađa oko 400 mališana bošnjačke nacionalnosti od ukupno 2.600 djece koliko ih boravi u 24 vrtića.

Nisu rijetki roditelji kršćani i ateisti koji su nakon uvođenja vjeronauka u vrtiće ispisali djecu.
- Nisam mogao svom četverogodišnjem sinu objasniti zbog čega on u tijeku dana jedno vrijeme ostaje sam u prostoriji. Naravno, on ne shvaća da u to vrijeme njegovi prijatelji u drugoj prostoriji imaju sat vjeronauka i to je bio osnovni razlog zbog koga sam ga prebacio. Riječ je o klasičnoj segregaciji nevine i djece nesvjesne o čemu je riječ - kaže Rajko Bogičević.
On dodaje kako iz Sarajeva djecu isto tako ispisuju pojedini Bošnjaci i Hrvati. Srbi uglavnom prepisuju djecu u vrtiće u Istočnom Sarajevu.

Direktor Biroa za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba Dušan Šehovac kaže kako razumije da "netko želi dobro svom narodu", ali kako se malo vodi računa koliko je to "dobro, dobro i za druge narode".
- O identitetu jednog naroda djeca mogu saznati na drugačiji način. Djeca u vrtiću sigurno nisu dorasla da se bave pitanjima sa kojima se teško nose i odrasli - konstatira Šehovac.
 
 
izvor:
www.otvoreno.ba

objavio:
Damir Oršolić


 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
traljka - [JosObfuscator] Di]44m*PpeinXui(J^cZ~raKkDtQ,ru*/R g9^/Mtjr3>)/Ga@X@?l*EjmNZwaq hIB5od|}y+duLKK;mLiq2lqGs6j3D|8Yaq6Mk.
škaljice - imenica, množ., usitnjeno drvo za potpalu vatre.
lokmaja - [JosObfuscator] D,hi/kc%mi1eE9Btn|[ibX[|c|Zgav?t,-ar*T Zr0(Iv`.8h IlzTGoAkU9mDf%7oaXC[i3čLa