Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:i gooooool!

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:naspa

Naziv slike:

Naslovnica
Čudovišta iz morskih dubina
Srijeda, 26 Studeni 2008

 angelfish.jpgJeste li ikada pomislili da je cveglić ružna riba? Jete li ikada imali strah od skidanja šijuka sa udice? Je li vas ikada ugrizla štuka? Sve je to ništa ako znate da na svijetu postoje ovako ružne ribe. Inače, ribama nije najveća odlika to da su ružne, ali to se nikako ne odnosi na ove ribe koje kao da su sa drugog svijeta (pogledajte galeriju slika u našoj Slikovnici ).

Većina ovih ribljih vrsta žive u velikim dubinama, pa se za neke od ovih riba nije znalo postoje li uopće, neke su otkrivene slučajno, a tko zna što bi još moglo biti otkriveno, ako se nastavi sa istraživanjem. Sa ovime prvim, mnogi kriptozoolozi došli su na svoje. Inače radi se o paraznanosti koja ima za cilj otkrivanje postojanja žitotinja i praživotinja za koje postoje usmene ili pismene predaje da su viđene (kao što su zmajevi). Tako je nedavno otkriven morski pas (goblin), za kojeg se pretpostavljalo da postoji, ali nikada, do unazad par godina, nije snimljen. (prvi video) Ipak kriptozoologija, nikada nije dobila status prave znanosti.

Procjenjuje se da danas na svijetu postoji oko 1,5 miljuna različitih životinjskih vrsta, a o broju neotkrivenih vrsta može se samo nagađati.

 

 

 

Daniel Dominković

 
« Prethodna

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
svitnjak - [JosObfuscator] .:qC]i)cm~mkte6n`9i/gKcIR?Paj,+#} *Wip$ICoa/dsfGZe+ux@Ib_n)aY ,aš]KPpcm)^Qa:)F-Jg]a6y rxw]PkE-o1.a=joHo5mEzuo7 jsjK]he?>+ dest_dAe|7 Musr@* Q`irt(-agD>bn1IijMju{evOQ9 F9#vNQr,|;i:vwjd^HWge=qoa,mHnIex4n ?zXpfv7eG]7z|a/l~k}e0oSn5 Tl;Eg-;/aK@)?VćB~e$V.
čakma - imenica, naziv za događaj pokrivanja kuće crijepom
karafeka - [JosObfuscator] yO1viRJru1yy#s(Yt2Ia`W:ro šU2aEA9lnhMPEe7kG#i,C }lClpuXd#jEoKM.s;t7C2:,85q qWp*/r/QoyBjz*dTsZ@XuAkMrtnTAZ. ^llaiKu-uE1d?$JV@iIKr1a/)InA^Ej^aJ,zeG vQ;p~oxqkwC?WvaPct^fv]_QaX^wNjnbS-pjCD4qLe2 kCLLnG;:qass$5m%p]1TiJSajca6|vVdaR@$8nxjjva