Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:djetalina u jesen

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sastanak kod ministra okoliša
Utorak, 18 Studeni 2008

pomor_ribe.jpgU srijedu u 11 sati kod ministra okoliša Županije posavske Alije Kusura, zakazan je sastanak oko rješavanja problema zagađenja rijeke Tolise, koji nakon toliko godina i nakon toliko štete, tek sad daje neke konkretne poteze. Ali bolje ikad nego nikad. Na sastanak su pozvani Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Anto Petrić i Ministar zdravstva rada i socijalne politike Blaž Župarić.

Na sastanku će biti nazočni i predstavnici ribolovnih udruga Domaljevca i Orašja, Županijska ribolovna udruga i Federalna ribolovna udruga, predstavnici građana, pokretača peticije za očuvanje rijeke Tolise, predstavnici poduzeća Staklenici iz Distrikta Brčko, županijski inspektori, te predstavnici dviju općina, Domaljevca-Šamca i Orašja.

Na sastanku će se pokušati doći do rješenja problema, gdje će biti izneseni prijedlozi oko izgradnje pročistača, prije ispuštanja u rijeku Tolisu, te oko naknade štete ribolovnim udrugama, radi uništavanja ribljeg fonda, o čemu ćemo vas blagovremeno informirati.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ukotano - pridjev, o ljudima, ono koje je čijim djelovanjem postalo umireno.
ja-ja - uzvik, u razgovoru, izraz osobitog odobravanja ili pokazivanje osobite pažnje za govor sugovornika, da-da, jest-jest, kako da ne.
protrgat - glagol, o kukuruzu, obrati ručno kukuruz uz krajeve, kako bi berač prilikom berbe ne bi pogazio.