Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:naspa

Naziv slike:Vjetar se zaigr'o

Naziv slike:

Naziv slike:ogladnilo se slikaju'

Naziv slike:

Naslovnica
Most u mrklom mraku
Utorak, 18 Studeni 2008

most.jpgNa mostu u Orašju sa naše strane ne gori svjetlo. Nema struje. Mrkli mrak. Mrak kao u rogu. Ne vidi se prst pred nosom. Smrklo nam se. I ne bi to bilo udno da se radi o tamo nekom mostu, brvnu preko kanalia u nekoj selendri, nego se radi o mostu na najfrekventnijem graninom prijelazu u Bosni i Hercegovini.

Ponovit u, na najfrekventnijem prijelazu u dravi. Dakle radi se o mostu preko kojeg prijee više automobila nego na bilo kojem mostu ili graninom prijelazu u BiH. U itavoj dravi, dakle. Pa postavlja se onda pitanje, zašto svjetlo na takvom mostu ne radi. Tko je iskljuio struju, tko ne plaa struju i tko je duan plaati struju. Ne znam. Moda moja baba, pitat u je im završim ovaj lanak. Znam samo jedno. Sramota je to velika, pa ak i ako treba plaati moja baba. Da se radi i o milijun maraka, u što ne vjerujem, sramota je. Taj most je naša slika i prilika. Taj most smo mi.  I ona tabla na ulazu u ovu našu dravu koja kae "Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, kao da kae, pripremite se na ono što vas eka ako kroite u uvu dravu. Pogledajte Sarajevo. Tamo blješti na svakom ošku, i previše a mi preko kojih se ulazi i dolazi i do tog Sarajeva, nemamo ni svie. Gospodo kojih se tie, znam da se neete zacrveniti zbog ovog što vam govorim, jer ima nas koji se crvenimo zbog vas, iako nismo ništa krivi. I umjesto vas, zamolit emo kolege iz susjedne drave da ugase i oni svoje svjetlo radi uštede. Laku no!

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
protrgat - glagol, o kukuruzu, obrati runo kukuruz uz krajeve, kako bi bera prilikom berbe ne bi pogazio.
sido - pridjev, o djetetu, naziv za onoga koji zna dosta za svoje godine, naziv za onoga koji je veoma mlad, a zna toliko kao da mu je glava sijeda.
izuvidat - glagol, traiti nemogue, traiti mnogo, traiti neobino.