Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Most u mrklom mraku
Ponedjeljak, 17 Studeni 2008

most.jpgNa mostu u Orašju sa naše strane ne gori svjetlo. Nema struje. Mrkli mrak. Mrak kao u rogu. Ne vidi se prst pred nosom. Smrklo nam se. I ne bi to bilo čudno da se radi o tamo nekom mostu, brvnu preko kanalića u nekoj selendri, nego se radi o mostu na najfrekventnijem graničnom prijelazu u Bosni i Hercegovini.

Ponovit ću, na najfrekventnijem prijelazu u državi. Dakle radi se o mostu preko kojeg prijeđe više automobila nego na bilo kojem mostu ili graničnom prijelazu u BiH. U čitavoj državi, dakle. Pa postavlja se onda pitanje, zašto svjetlo na takvom mostu ne radi. Tko je isključio struju, tko ne plaća struju i tko je dužan plaćati struju. Ne znam. Možda moja baba, pitat ću je čim završim ovaj članak. Znam samo jedno. Sramota je to velika, pa čak i ako treba plaćati moja baba. Da se radi i o milijun maraka, u što ne vjerujem, sramota je. Taj most je naša slika i prilika. Taj most smo mi.  I ona tabla na ulazu u ovu našu državu koja kaže "Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, kao da kaže, pripremite se na ono što vas čeka ako kročite u uvu državu. Pogledajte Sarajevo. Tamo blješti na svakom ćošku, i previše a mi preko kojih se ulazi i dolazi i do tog Sarajeva, nemamo ni sviće. Gospodo kojih se tiče, znam da se nećete zacrveniti zbog ovog što vam govorim, jer ima nas koji se crvenimo zbog vas, iako nismo ništa krivi. I umjesto vas, zamolit ćemo kolege iz susjedne države da ugase i oni svoje svjetlo radi uštede. Laku noć!

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
džomba - [JosObfuscator] zip(UoGv]e-ćhD}iV6q.I ]kZ^#;Wovh.p,m5a`d5 EB%zkezERp%mRlhuGjO@te.ey,.M tgiq2prU#o^>u6Cm]}evn
lafa - [JosObfuscator] sNX;HpK5o=Jr9iYs@čHba>%-A,lxw10 bYr1sa(HjhOze|+^g=MF`o.lWg:vIo{i;25rc9,Z k*~phrtzi;rpWJR-oav(}Xzig1Cj26eHd{4a-nb={j#UcQe;,r {dMitb}A2jOaI8;llN5o(RHj5g_uNao,$M f>t>eXmH.a~2 BSzs:-T.aTDwB? av|r~bpami{zgpv5^g*oU#v9=t=#oc-JQrBk,2kT2m |S{ln3waAKD7rč6vll1iaIn@J?c jQsipRhrDWaN1iX#w]pCAY9Poo4v$+ei-eRjFbCNe=SX*fdZo%XYaq[cHny.BwZjXif/a
kopat se - glagol, o sahrani, sahranjivati se, biti ukopan na određenom mjestu.