Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 112

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti arrow Rijeka Tolisa tema na sjednici Vlade
Rijeka Tolisa tema na sjednici Vlade
Petak, 14 Studeni 2008

predsjednik-mijo-matanovic.jpgNa juer odranoj sjednici Vlade upanije posavske, jedna od tema bila je Peticija graana za ouvanje Rijeke Tolise, koja je prije 15 dana upuena na 12 adresa.  Veina ministara bila je za to da se hitno poduzmu mjere radi utvrivanja stanja i kanjavanja poinitelja.

Jedini koji je bio protiv je sadašnji ministar branitelja , a bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Joso Markovi iz Matia, koji se usprotivio bilo kakvom postupanju, kazavši: "zbog tri mrtve ribe u rijeci ne treba praviti dramu, a ovjek zapošljava toliko ljudi. Pretpostavlja se da je imenovani mislio na vlasnika poduzea "Staklenici", koje je registrirano u Distriktu Brko.  Ministar je dodao da se na fotografiji koja je priloena uz peticiju, jasno vidi da oko rijeke sve buja, da je sve zeleno, te da se prema tome radi o gnojivu koje dobro doe biljkama, a ne o otrovu.

Ministar financija Marijan Oršoli iz Orašja oštro se zaloio za zaštitu rijeke Tolise, izrazivši spremnost da i sam potpiše peticiju, te je kazao kako nije protiv bilo ije zarade, ali na pravilan nain. Ministar zdravstva je takoer dao svoju podršku.

Predsjednik Vlade se takoer odluno zaloio za hitno rješavanje problema.

Nakon rasprave donesen je zakljuak u kojem su zadueni: Ministar zdravstva, Ministar za okoliš, i Ministar poljoprivrede i vodoprivrede da na jednoj od iduih sjednica Vlade predoe struno tumaenje problema.

Mladen Orki

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
poljevat - glagol, 1. polijevati, polivati. 2. biti zapljusnut hladnim zrakom izvana: \"de zatvori ti pender, zar ne vidi da poljeva\".
manjga - [JosObfuscator] ;>#vc>.}$oMW *yY1m~=Dyfa^hvo~cJpi^6fq#KSu+>xqt6JS,a
pokrivaa - imenica, pletena vunena krpa, sa razliitim cvjetnim i slinim uzorcima, namjenjena sjedenju.