Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:ode čojeku odnit ručak na njivu u povezači

Naslovnica
Rijeka Tolisa tema na sjednici Vlade
Petak, 14 Studeni 2008

predsjednik-mijo-matanovic.jpgNa jučer održanoj sjednici Vlade Županije posavske, jedna od tema bila je Peticija građana za očuvanje Rijeke Tolise, koja je prije 15 dana upućena na 12 adresa.  Većina ministara bila je za to da se hitno poduzmu mjere radi utvrđivanja stanja i kažnjavanja počinitelja.

Jedini koji je bio protiv je sadašnji ministar branitelja , a bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Joso Marković iz Matića, koji se usprotivio bilo kakvom postupanju, kazavši: "zbog tri mrtve ribe u rijeci ne treba praviti dramu, a čovjek zapošljava toliko ljudi. Pretpostavlja se da je imenovani mislio na vlasnika poduzeća "Staklenici", koje je registrirano u Distriktu Brčko.  Ministar je dodao da se na fotografiji koja je priložena uz peticiju, jasno vidi da oko rijeke sve buja, da je sve zeleno, te da se prema tome radi o gnojivu koje dobro dođe biljkama, a ne o otrovu.

Ministar financija Marijan Oršolić iz Orašja oštro se založio za zaštitu rijeke Tolise, izrazivši spremnost da i sam potpiše peticiju, te je kazao kako nije protiv bilo čije zarade, ali na pravilan način. Ministar zdravstva je također dao svoju podršku.

Predsjednik Vlade se također odlučno založio za hitno rješavanje problema.

Nakon rasprave donesen je zaključak u kojem su zaduženi: Ministar zdravstva, Ministar za okoliš, i Ministar poljoprivrede i vodoprivrede da na jednoj od idućih sjednica Vlade predoče stručno tumačenje problema.

Mladen Orkić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
unfal - [JosObfuscator] BPU|iemOoCAe88OI4nv{e#i0Pcd:_#ahW,N vpac>u3DDtho8qm>ToQbJC`oi{klhEs$xAkmQa?g eQwn?)e{s]-rB,KeLm=ćSch%%a5PR,)J% e3uNsJl8PsuJd37=aVrZGf3p.
bliška - [JosObfuscator] Rmlij3eYzm1`^:eAXneiq}u(c6st%a[ijy+,T r3mi~g$r2wxae g^guA= ,MkFgoYdTujJ7Oo=j7eN Yq#Aj^Rre7l 5W({ccdM+iM[lbtj;`-V [k8etbtlluyi}hežV/$eF%bb m~=OzzQ5in{6dwhFwuqxY 2ivWilS=jwiK2{+ #,0#kXlaJMkP@rm@vc/o}lm_eoT TnqHpdap(Xxr|3cBiuCFF1,gCot~H0PmSga[g Z$3a]sjs^QqtXQah~^NtbgZb/i~lO43čLn[k4;[on+iTm+ q13|sp0y0lrfP}=Te:d+~qipmze;c}Btq-v0KuaO`.,|z .I$Cbma:)cxFBCti;$t>tQYin>%X| VntofEx9vAp:^čnl~_iBJc`8ćca(.
cenker - imenica, ribarski alat nalik na vršu, napravljen od koluta drveta i slično, opletenih mrežom u obliku lijevka ili valjka, unutar kojeg se nalazi suženi ulaz u obliku lijevka kroz koji riba ulazi unutra. Cenker se otežava sa donje strane kako bi stajao na dnu.