Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Kolotečina
Srijeda, 05 Studeni 2008

magarac.jpgNaša mala sredina, bez korice, vratila se u svakodnevnu kolotečinu, nakon jedinog zanimljivog vikenda na vašaru. I onda kad upadnemo u takvu kolotečinu u kojoj ne samo da se ne događa ništa novo, nego i ono staro što se događa, kao da se ne događa, teško se iz nje izvlačimo.

Ljudi u cijelom svijetu pate od toga da im je bezveze, pa se na različite načine dovijaju kako se od toga izliječiti. Kod nas je i virus gripe dobra zabava, kad nema ništa bolje. Nije bilo ni tako davno da su u našu sredinu dolazili raznorazni zabavljači. Dolaze i sad, ali samo politički zabavljači. E a kad politika postane najbolja zabava narodu, onda znajte da je stanje više nego ozbiljno. Onda je krava "prid crkavanje" i treba hitno zvati veterinara da štogod napravi.

Ovi, daleko im lijepa kuća, da ne lajem, opet zbijaju neslane šale sa narodom. Prave sprdnju od onog čime se ne bi smjelo sprdati. Prave nas budalama. Ne znaju, ne žele i ne misle ozbiljno, a pretvaraju se da nešto rade, za to uzimaju masne pare, a nama ostavljaju samo masne uspomene, na dane kada se dva puta tjedno jelo meso. Naime, već se tri mjeseca priča o tome kako će u u Federaciji nastupiti val pojeftinjenja. Sve će cijene dole. Pojeftinit će sve od žabljih batakova, do eurokrema na štapiću, obećavaše oni. Iako je barel nafte pojeftinio ispod svake moguće cijene, a upravo je cijena barela nafte na svjetskom tržištu bila glavni uzrok svih poskupljenja, nije pojeftinilo ništa. Nije pojeftinilo čak ni ulje iz Čehoslovačke. Kako stvari stoje, izglednije je da će nas zapljusnuti val sa Panonskog mora, nego val pojeftinjenja. Bar da nas pljusnu sa leđenom vode pojeftinjenja, pa da čovjek kaže, ajde barem nešto. Ništa od toga.

A dok narod muče pravi problemi, oni upinju prstom u nas i kažu da smo problem mi. Tako je neki od mnogobrojnih naših predsjednika odlučio da treba smanjiti maloljitničku delikvenciju i devijatno ponašanje, na taj način što će se donijeti nekakva strategija. E kamo sreće da se može donijeti kakva strategija sa pravilima ponašanja za te kojekakve stražnje dijelove tijela, na visokim funkcijama, pa da se njima kaže šta trebaju raditi, kad trebaju spavati, usaditi u njih moralne vrijednosti, objasniti im što je to odgovornost, a što je sankcija, uplatiti im ljetovanje u zatvoru, kako bi stekli uvid u ono što će im se kad-tad dogoditi ako ne budu slušali.  Kamo sreće.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
garit - [JosObfuscator] ;GkgS(Xl8bYa^|goo^lOlN;?,>D,6+ n)Duivfofze-ix[Ktrcii7jvQ #BR6b{#rITzK~oL,tvj qjo+wICBswT;o5)yb5{i,tYo{MK h?}2v$K,p`on*q{z+#0_iz2t`Q_iuBT ?nbeiP}r@,^H$z;5eo`a BK1Rb^i.ESc-dq6ZiMKk~=Bl@x.
ciment - imenica, građevinski materijal, cement.
džonjat - [JosObfuscator] BJ5+gRcQdgl2`w^oaU#.gA@[oXypM`li%,G[Ht ~Op7o${iD(g(pXPJr9dNlnDXqPo%,1oIl 5sLTp#1aTzkSv/$p=aw.z]tup{E}ilr,lX2l 2meGsy7lxipWcax#vvCdyaVIxFt9d84IijpC ivv{zuec7 ihyndu,$ep0,=0vr6UDrni,MB>j6eS)zlmls/e+=e%O,? ;MQMsM):p}|a6(n=fve=9GdaP,mte-iiy 0Okp@?Za`tW]dj (8Sn{@OWiY[tfk6dY6WoSY- )d$(n)XJe8 lsNpg>Ca9v},=woai.