Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Šargija marke Gibson

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Sjetila se Mara...
Sjetila se Mara...
Petak, 24 Listopad 2008

europski_parlament.jpgSjetila se Mara da je pod njom bara, kaže narodna poslovica iz naših krajeva.  A odnosi se u ovom slučaju na Skupštinu naše Županije posavske, koja iz dana u dan radi sve bolje. Naime, sve manje zasjeda, pa se barem ništa ne mijenja ni na gore, ako ne na bolje. Ali svemu lijepom dođe kraj, tako i tome nezasjedanju od gotovo četiri mjeseca, za koje su uredno dobijali plaću i naknade. Ali nije to tema današnjeg ovog mojeg presipanja iz šupljeg u prazno.

Nego šta je tema, zapitat će se promatrač ovih događaja. Tema je ta, da je nakon 12 godina, koliko postoji naša Županija (dična), konačno u formi prijedloga u skupštinsku proceduru upućen Zakon o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Županiji posavskoj. Bolje ikad nego nikad. I zaista jer da nije upućen u "proceduru" danas, bilo bi bolje nikad. Što nama radničkoj klasi znači taj zakon, ako bude donesen? Znači nam mnogo! Dvanaest godina su trgovine radile na Božić, Uskrs, Veliku Gospu i u druge dane, dvanaest se godina nije znalo unaprijed radi li se ili ne radi na određeni dan. To što je u Javnim službama postojao određeni stupanj tolerancije kada su u pitanju blagdani, nije opravdavalo osobe uposlene kod privatnih poduzenika, ako toga dana ne dođu na posao. Pa su ljudi radili i na kirbaj i nedjeljom i svecem i državnim praznikom. Ako Bog da, tome će doći kraj. A Skupština, Skupština neka se sastane još jednom iduće godine, makar.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
šeperat - [JosObfuscator] [8`-mg.@O)uld:[FatgbomAl/V%,MHvu capeGHXl`teN$@es>t_Xi{EPU[ XpTCrDF@o0|%~^i7WvuXzmvCZ}2osd>;e?p| moKF`S-dy)m+ c=v*~r$baB,loG(vn`rpRoei(g):C: vSZppDx^ANrNryrcuEAć=Eai].
duljit - glagol, sisati, dudati.
dževapit - [JosObfuscator] +qOi.wlTm*$a{RLFtuii0U Bg]mfoU:sg^FNfu,a@ćC9TenXoAC7(YsftI Vqerr-fjr2eKš%a^9veav@n4ut4)jYKa3$ W5Sxs(v3t%ti>-=h`oYZh do]Zb~bvDPGe,cHWzs[kaNg~,_D. M)cs7J=mXt+iHćf4i)qb 7NVz5vFaQv;Vri@L2jš~a3XLiHI9tiYEGilF :b=s#BHv@ecgsl 6Fp9qGoiis3lllo{L2Z5vtheTr.