Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Sjetila se Mara...
Sjetila se Mara...
Petak, 24 Listopad 2008

europski_parlament.jpgSjetila se Mara da je pod njom bara, kaže narodna poslovica iz naših krajeva.  A odnosi se u ovom slučaju na Skupštinu naše Županije posavske, koja iz dana u dan radi sve bolje. Naime, sve manje zasjeda, pa se barem ništa ne mijenja ni na gore, ako ne na bolje. Ali svemu lijepom dođe kraj, tako i tome nezasjedanju od gotovo četiri mjeseca, za koje su uredno dobijali plaću i naknade. Ali nije to tema današnjeg ovog mojeg presipanja iz šupljeg u prazno.

Nego šta je tema, zapitat će se promatrač ovih događaja. Tema je ta, da je nakon 12 godina, koliko postoji naša Županija (dična), konačno u formi prijedloga u skupštinsku proceduru upućen Zakon o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Županiji posavskoj. Bolje ikad nego nikad. I zaista jer da nije upućen u "proceduru" danas, bilo bi bolje nikad. Što nama radničkoj klasi znači taj zakon, ako bude donesen? Znači nam mnogo! Dvanaest godina su trgovine radile na Božić, Uskrs, Veliku Gospu i u druge dane, dvanaest se godina nije znalo unaprijed radi li se ili ne radi na određeni dan. To što je u Javnim službama postojao određeni stupanj tolerancije kada su u pitanju blagdani, nije opravdavalo osobe uposlene kod privatnih poduzenika, ako toga dana ne dođu na posao. Pa su ljudi radili i na kirbaj i nedjeljom i svecem i državnim praznikom. Ako Bog da, tome će doći kraj. A Skupština, Skupština neka se sastane još jednom iduće godine, makar.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
nalada - imenica, prehlada.
viksa - [JosObfuscator] ;iRmmL,79eZ$wnr>iMBi$,w#1cc6[al,V 0bWao=]VjXal+ )tLzXTZaj+6 7rouHOI8bDuEG^ćqd,uSu7vdA3,Ro }qHk=ar*d9#9ec.FLm_f(a- j9,znAWaPI H,{Xo/cMbIbhu;c1gć:+HuAwN bkMduou3T_ Vb]nDNgodjuMid.
turčinac - [JosObfuscator] +#i?6m?._Je_FEn)bi?c@y;ar,; *U*varZfIt8s@]Ws%txg6VXaL5, zbw%jWFemE2dyn2(:oORG6Cg,)Qx6o8,d9iL(cšvnzjxoREe-g71l LVjNqci2/Mvv9U22ii%kjeG9[be.Stmm7a8Pe8,L87Y :ieotž83F#Va`m{rkz*{k#e2#n >9Zn}Da)rrwa8čtaB#2]#s6chY]tDgAgfe:{ln8 Wil#w^lRi#v$ms ]_l{Wž^)ul61{}tTB{_{eo? vbXoJfl.-j^1e^,; oF8jCiK>p8/z*rm;9als(/6zN2is.nPqtzR4(o/,Jk, BfSfjeWaCekMTr1o,gfZE QPF9[mAdMA0i|>rs[4i6Y/Zs]]q_#am,IL^ ;WDEksNQ5a+ReE7d$i:6GfOiAi;3~cAa.;#.