Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 020

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:mliko za grošavu

Naslovnica arrow Trla baba lan arrow Sjetila se Mara...
Sjetila se Mara...
Petak, 24 Listopad 2008

europski_parlament.jpgSjetila se Mara da je pod njom bara, kaže narodna poslovica iz naših krajeva.  A odnosi se u ovom slučaju na Skupštinu naše Županije posavske, koja iz dana u dan radi sve bolje. Naime, sve manje zasjeda, pa se barem ništa ne mijenja ni na gore, ako ne na bolje. Ali svemu lijepom dođe kraj, tako i tome nezasjedanju od gotovo četiri mjeseca, za koje su uredno dobijali plaću i naknade. Ali nije to tema današnjeg ovog mojeg presipanja iz šupljeg u prazno.

Nego šta je tema, zapitat će se promatrač ovih događaja. Tema je ta, da je nakon 12 godina, koliko postoji naša Županija (dična), konačno u formi prijedloga u skupštinsku proceduru upućen Zakon o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Županiji posavskoj. Bolje ikad nego nikad. I zaista jer da nije upućen u "proceduru" danas, bilo bi bolje nikad. Što nama radničkoj klasi znači taj zakon, ako bude donesen? Znači nam mnogo! Dvanaest godina su trgovine radile na Božić, Uskrs, Veliku Gospu i u druge dane, dvanaest se godina nije znalo unaprijed radi li se ili ne radi na određeni dan. To što je u Javnim službama postojao određeni stupanj tolerancije kada su u pitanju blagdani, nije opravdavalo osobe uposlene kod privatnih poduzenika, ako toga dana ne dođu na posao. Pa su ljudi radili i na kirbaj i nedjeljom i svecem i državnim praznikom. Ako Bog da, tome će doći kraj. A Skupština, Skupština neka se sastane još jednom iduće godine, makar.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
gololeđ - [JosObfuscator] y*/:xpksnr~2SiXAd+^jFKUe6wvn340,2 wOveDh+phiR4t>K:)eNGtn; lPpoF3s4`jo/db}[euZ 1kA7[o[6^1jjg`E@2a1w/ h3Jsvhwe6]TK6 jYqn0]~iKTjEjD$%*enE dd~o,_LVvwDu{ko};drZl~jrn?|oe l*t/4ro0epy0fl,6co>,Dk M;oaj8hdXyjMagPme.,Yn1Fbuil?a_(,u L@[ISsh_ UoDbFzoi4lTr)r:Fso}^imC unZga~xq .NvQrGEFeQa@kLmmM3D%eTb)Bnna*#s6]b.kGeg;`7Y %-f3=po*0ra9si%{Sla#i+BNk~kkGPe3i8:|e8i ZBl/\TxHVr"HdV|@šBYG(t.DGoaN2# ]?WU2syh+^iwJ^ QQv;Jd}Qu=o`QšC6Tao( >/nt,P^kraAlU67k@+4iSB ~]s7gmi}oNN7l?o*wFlfl1ye@Z)sđE1A: ?9bw[p_o2 FvI1a;oo$nj7A2r .U|z8>Hui8_m]0^?~i6?qCId7\5l"
žara - imenica, vrsta biljke, kopriva.
učestit - [JosObfuscator] DLRuGg2kl(a1DC)3g>oCI]nl.=A|,C 6]2sč=i;8:uKnptihfmmtmb2i} |HnfFeP`vs>šotPPY7}ol GKsjONCEv3aTR[e@4 6č>53esCyšeSzć|JlBeb+tn ewsi{J0 x>FčBeu>š9I>`ćK8eeb,H U/afni.{aS`[v/`OaWdIiFtPSh{iMl 1v+${sVzj^e-J N-nckaNkOd, z,BnMDes_qšQ,udtOzo3:2qi cg\cktby"kG=wVtwRfi%0e eshd$d[isy Kn/djgUeelu)Qš9tqac7@4 yqWuV0čd,FEez79{sx,tF[iy5o^_ ;;0}dEloYhvlj2/la:zaiBB;}Jt%Xc ))1+hk=2oQm$d1t~ Tn(H:iaMs=J8G\=GQ"Q=C.