Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sjetila se Mara...
Petak, 24 Listopad 2008

europski_parlament.jpgSjetila se Mara da je pod njom bara, kaže narodna poslovica iz naših krajeva.  A odnosi se u ovom slučaju na Skupštinu naše Županije posavske, koja iz dana u dan radi sve bolje. Naime, sve manje zasjeda, pa se barem ništa ne mijenja ni na gore, ako ne na bolje. Ali svemu lijepom dođe kraj, tako i tome nezasjedanju od gotovo četiri mjeseca, za koje su uredno dobijali plaću i naknade. Ali nije to tema današnjeg ovog mojeg presipanja iz šupljeg u prazno.

Nego šta je tema, zapitat će se promatrač ovih događaja. Tema je ta, da je nakon 12 godina, koliko postoji naša Županija (dična), konačno u formi prijedloga u skupštinsku proceduru upućen Zakon o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u Županiji posavskoj. Bolje ikad nego nikad. I zaista jer da nije upućen u "proceduru" danas, bilo bi bolje nikad. Što nama radničkoj klasi znači taj zakon, ako bude donesen? Znači nam mnogo! Dvanaest godina su trgovine radile na Božić, Uskrs, Veliku Gospu i u druge dane, dvanaest se godina nije znalo unaprijed radi li se ili ne radi na određeni dan. To što je u Javnim službama postojao određeni stupanj tolerancije kada su u pitanju blagdani, nije opravdavalo osobe uposlene kod privatnih poduzenika, ako toga dana ne dođu na posao. Pa su ljudi radili i na kirbaj i nedjeljom i svecem i državnim praznikom. Ako Bog da, tome će doći kraj. A Skupština, Skupština neka se sastane još jednom iduće godine, makar.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
jukva - [JosObfuscator] 5zSeum[$1krjUl5u_5ds+nbY~RFahkXd w%41jjUI9_u4_jh}hZgata AJcoowCvd#3S 2m/4l(Ji8QOjId@eCtL`k.0aA=x |*S_i_4| Xdc7co*Lum{Lea=aS,Ić$=WJecO+M kt^|>pj}|?dqeoxYrspt6eRn08vzicGn@e
tezalo-vezalo - imenica, papirnata rastezljiva ukrasna traka u boji. Služi uglavnom za kićenje šatora u svatovima i slično.
obaušit - [JosObfuscator] $g{KgAqFl_22CaKs:5g#o5?,oyln]:$I,_h Ex~ostqsQr=gQ7nuanqu_t4#B3ipfa} 0TN3cnfa_#,~p~rREii_([msQjjLbgenSrP*+ |mkRooV5[^nB_AaEgcn NoEikz>XT _u`šK(4D_i.XcFNeTh_U, uid1gK^XtlG1e/r *i4c^j-l;1Ui/8A v^v{n1>paA0euG3i7šWn)9bociI:]dacBuk xF:tiRzK. g4uyt$hUaH.