Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Sjetila se Mara...
Petak, 24 Listopad 2008

europski_parlament.jpgSjetila se Mara da je pod njom bara, kae narodna poslovica iz naših krajeva.  A odnosi se u ovom sluaju na Skupštinu naše upanije posavske, koja iz dana u dan radi sve bolje. Naime, sve manje zasjeda, pa se barem ništa ne mijenja ni na gore, ako ne na bolje. Ali svemu lijepom doe kraj, tako i tome nezasjedanju od gotovo etiri mjeseca, za koje su uredno dobijali plau i naknade. Ali nije to tema današnjeg ovog mojeg presipanja iz šupljeg u prazno.

Nego šta je tema, zapitat e se promatra ovih dogaaja. Tema je ta, da je nakon 12 godina, koliko postoji naša upanija (dina), konano u formi prijedloga u skupštinsku proceduru upuen Zakon o blagdanima, spomendanu i neradnim danima u upaniji posavskoj. Bolje ikad nego nikad. I zaista jer da nije upuen u "proceduru" danas, bilo bi bolje nikad. Što nama radnikoj klasi znai taj zakon, ako bude donesen? Znai nam mnogo! Dvanaest godina su trgovine radile na Boi, Uskrs, Veliku Gospu i u druge dane, dvanaest se godina nije znalo unaprijed radi li se ili ne radi na odreeni dan. To što je u Javnim slubama postojao odreeni stupanj tolerancije kada su u pitanju blagdani, nije opravdavalo osobe uposlene kod privatnih poduzenika, ako toga dana ne dou na posao. Pa su ljudi radili i na kirbaj i nedjeljom i svecem i dravnim praznikom. Ako Bog da, tome e doi kraj. A Skupština, Skupština neka se sastane još jednom idue godine, makar.

Tetrijeb

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
krke-beke - prilog, nosei koga ne leima.
nizano - [JosObfuscator] ZriPeptMgbIrYF;qi+|fD{d2i8jaR5e2vZ,kN@vF RCQ[oB]S?| Mg;(nzr1wUe0fmk%]l-(gjvAiahRbEu}[l+t/XXlYu],8ei 3+d^oRX[enW[Uro|QH @kb_oTj{Wj9heId f|%hjUy*eNt /X^nmFins,Mkh*Co8Pz#R,pz+(: l#osgAn0ZIorC0 s,kKo}-j3.eEJO m{5Ij{,iHe/U1/d GThnUIei8TZoTQ[Rdev )#epjo%GcRndk=MT *cUQoH/I`Hs:PBtO:?a9GFl=+Bi|Ozhh8g>r8 lNgCkz6gR*e/mj_lny4o-jq1gwi{obKtn|Rct6a%WU,5@5R `pS,rZzUi*nidO%Aejyj-e9v~)3bx avJz*_taw/O}z =4D3SzXJiNeOj*Lxm]l6j]j]inEcG;$mut@:P2e}) 0Haa{nV{FyaSFJa (]=mmkio4BJj{e7mc p3Xs)Keso^8 thcQ>zJ3GP{aF>0f7dkly`rU=x8pna0Xv?jD%=aeZy aOzcevDeUo(g4XkdeCaTGRnW.
kaljkat se - glagol, voziti se na kaljkama, klizati se na ledu uz pomo kaljki.