Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste ifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Bez komentara

Naslovnica
Nedjeljini komentar
Ponedjeljak, 20 Listopad 2008

upitnik.jpg

Što rei? U prošlotjednoj anketi na pitanje što u iduem razdoblju prvo treba uiniti u Tolisi, oekivano najvei broj glasova dobio je odgovor: "zapoeti izgradnju kanalizacijske mree". Mnogi od naših mještana još uvijek misle da je kanalizacijska mrea lukzuz koji opine kao što je naše Orašje, sebi ne mogu priuštiti...

Takve stvari u normalnim opinama nisu nikakav lukzuz, nego stvarna potreba, koja uva zdravlje i novanike.

Na drugom mjestu je odgovor koji kae da treba srušiti "Ivin" magacin. Jedan od zadnjih primjera komunistike ostavštine u centru jednog sela. Nitko nema odgovor na pitanje: emu slui taj magacin. Koja je njegova svrha. Ako mu je svrha da bude ruglo i da zbog toga centar sela izgleda runo, onda mu je svrha ispunjena.

I nikako ne treba podcijeniti izgradnju zapoete vodovodne mree, koji je kao potreba zauzeo tree mjesto u anketi. Ne podcijeniti, nego traiti i inzistirati na njezinom dovršetku, a isto tako više educirati graane o potrebi uvoenja prikljuka na vodovodnu mreu. Naše podruje je podruje koje ima najgoru vodu u BiH, bez obzira što je ima u izobilju. Manje je bitno to što ima puno kamenca, a veoma bitno je to što voda koju pijemo zadri supstance koje su kancerogene i koje izazivaju nefritis karakteristian samo za naše podruje.

Daniel Dominkovi

 
« Prethodna   Sljedea »

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kumkat - [JosObfuscator] aglJ=lU9aw(^]rg(o~lK=oB,43yR .pLVboqAWvm}vv`arrHL$lKo}#1rr iPdBoVd1Hacki~ra0Qrl|GiVgXv)1atvjG9t/Sji],+ C8t1pNi+2p1%y1kyaL`tfiEC.
manjga - [JosObfuscator] cZx3vh[U.yX`#L omqaocBBA#i5>b*fvtxnu}%t/a
uanj - imenica, grabova grana sa suhim liem na sebi koja se na badnjak stavlja na zid kue. Ponegdje se stavlja i hrastova grana s liem.