Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 62
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Nedjeljini komentar
Ponedjeljak, 20 Listopad 2008

upitnik.jpg

Što reći? U prošlotjednoj anketi na pitanje što u idućem razdoblju prvo treba učiniti u Tolisi, očekivano najveći broj glasova dobio je odgovor: "započeti izgradnju kanalizacijske mreže". Mnogi od naših mještana još uvijek misle da je kanalizacijska mreža lukzuz koji općine kao što je naše Orašje, sebi ne mogu priuštiti...

Takve stvari u normalnim općinama nisu nikakav lukzuz, nego stvarna potreba, koja čuva zdravlje i novčanike.

Na drugom mjestu je odgovor koji kaže da treba srušiti "Ivin" magacin. Jedan od zadnjih primjera komunističke ostavštine u centru jednog sela. Nitko nema odgovor na pitanje: Čemu služi taj magacin. Koja je njegova svrha. Ako mu je svrha da bude ruglo i da zbog toga centar sela izgleda ružno, onda mu je svrha ispunjena.

I nikako ne treba podcijeniti izgradnju započete vodovodne mreže, koji je kao potreba zauzeo treće mjesto u anketi. Ne podcijeniti, nego tražiti i inzistirati na njezinom dovršetku, a isto tako više educirati građane o potrebi uvođenja priključka na vodovodnu mrežu. Naše područje je područje koje ima najgoru vodu u BiH, bez obzira što je ima u izobilju. Manje je bitno to što ima puno kamenca, a veoma bitno je to što voda koju pijemo zadrži supstance koje su kancerogene i koje izazivaju nefritis karakterističan samo za naše područje.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
glizer - [JosObfuscator] J4mdD4rY(jb`p*Te1čGVt7(j=pip`Su2 kq5qnpYruiaiX*)z4{q(QiB~lK*vg=3e[ mEz[8e:a1 wN0krlPiQ5kBE_u~ema/_tr:z.EW8 i*)\D"2{HAo1zćDb{jeVNy=mtXp=o|7W l/ts:eDe_ GiHw_wgXr+shJasFLtS lSg{lNi-yLnzl.eMom>r3Ia;UCLs\8;"E.
točje - pridjev, ono što pripada toti, naprimjer točje jaje.
grafiran - [JosObfuscator] vc.5lp,rZ@@iW@dqj4e^v/,Aa0n ku,4ow>; %MTFvx9ounUqAz{$iem80)l`H`ki,mgV2$vaHoO,UV d5RKsoQ;jnW;>aa)?j~Jq5Q pksi-o%jVi.1U#I GfX]jj#}[e7eC@ ArB#nja5TY |sKNa;OZ}tCdlz/uKBhb 8W$zz6aykQ Rye`mQQ,jP[:e}6rrern)j>ueN?*p Wb>xF`rOD;z=/?iRDI%nc}e9E| S9ibm2kr)y/UFoN.Ij+UčCGa8)lnD$oJ rW_0o|d7Frh)I_ekDpđlenXn8Y,tM H.yft,UvRj-%P.=EZ$ Eb;Cxn.a1Ry%aj=CM7vl}=i]${%š8w2qaKU:c reljbDKZ]Pr{Km{o}jVkvafIMH [~wInUA$laVG PvQs4(LQqazftOY:Iue2r/ uYK}z%Q2(aatHB _fN:MmGj82eMrp4,eUjnrD)j.?e40 3%b$/f;rRz_/AnijNnCeuIkK,R.xB nj#w{(AeDXSE Jo?$ziHXW7noqmEVaU52PYksf;6azMJG eCt4ZinoyC~,EgOKUaRbf sJSl=koCQm/oc(}:l+iH,pkr-O#oT] FWOB`jP($`e+BDC> 2ck,ob(j}ib8~Y X`:a.ilu^ft@qN,o;qmidzjRo^8mEb^rsi3l;8 P%_^0iFlqdei6q61 P=*mCEjoP)FZtR:AC#ocpr(L( %~Dg5N-rGaOkfy$i@V#FYrQ(tvba$;pny`9zB.