Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Oraško-Domaljevački Leksikon
Oraško-Domaljevački Leksikon
Četvrtak, 09 Listopad 2008

knjiga-otvorena15.jpgPočetkom iduće godine, u Općini Orašje i Domaljevcu-Šamcu, skupina entuzijasta otpočet će sa radom na prvom Leksikonu ili enciklopedisjkom rječniku Općina Orašje i Domaljevac-Šamac. U projekt će biti uključeno dvadesetak osoba sa znanjem ili poznavanjem ove problematike. Očekuje se da bi projekt bio realiziran najkasnije u roku od dvije godine.

Leksikon će uključiti sva mjesta, imena, nazive i pojmove iz naše sredine, kako iz sadašnjosti, tako i iz naše prošlosti. Jedan od zadataka ovog projekta bit će i ispravljanje povijesnih neistina i nepotpunih informacija koje su o našoj sredini unesene po različitim enciklopedijama i leksikonima u zemlji i svijetu. Pokretač ovog projekta je rođeni Tolišanin Nediljko Nedić.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ljudstvo - [JosObfuscator] bxord%rRi1veUđgkFdeYnrp^Fyih )?GbtNrkrr(4tho$j.K-/ aZPpbNDfMogh(]tSHEr*Sje]m;bV[>|6nIi>aXD{hr-MX? Fh46GmDU;unSc?)šR0s={kOahA}rX8(oQaKSc##ZMa-~Q7 |qf(uz$fa}3` Zf/k)go$gawA6Tk@a.v4 jbJd|p?U9RogWSpFs/saHoiv/:j+j jtmj\Jh"O0;0kP%lNVvojw?8 /bomZwiSI;{ cLf^uHV[eA y6s{;u6bkMjoOJEt_TLEucdJ,||g }G>@pa:^rXl#sS W}UVn7(]]7exBćD]uJp3m CiDmL^J#ya8U.-t^6 @xZn*l5P^Y{j%{NfGu^9_Yd~s]D;t03TR|vYwUAaWo^vW\I"
ćula - imenica, ručno izrađen drveni štap iz jednog komada drveta, sa težim gornjim dijelom, na kojem se obično izrezbari kakav motiv. Obično se traži takav štap koji ima kakvu kvrgu, na debljem dijelu štapa.
galonica - [JosObfuscator] WijOs7;$lQt~kXa..kw6Tl{3LechNAn}xaW4F Np8ozqzPu6kdW?ay) HP?CDzhaC >{RIčDuGv/vmCaqnzn^/j5feqoC #pzliz)zmk7nCbnli^Yc@-@kIeq,wHSn |[Wes4$0y%t(HPo{a4Dukxg]0l*0Qje`+nHAk+wyz{aFC/O.