Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow Oraško-Domaljevački Leksikon
Oraško-Domaljevački Leksikon
Četvrtak, 09 Listopad 2008

knjiga-otvorena15.jpgPočetkom iduće godine, u Općini Orašje i Domaljevcu-Šamcu, skupina entuzijasta otpočet će sa radom na prvom Leksikonu ili enciklopedisjkom rječniku Općina Orašje i Domaljevac-Šamac. U projekt će biti uključeno dvadesetak osoba sa znanjem ili poznavanjem ove problematike. Očekuje se da bi projekt bio realiziran najkasnije u roku od dvije godine.

Leksikon će uključiti sva mjesta, imena, nazive i pojmove iz naše sredine, kako iz sadašnjosti, tako i iz naše prošlosti. Jedan od zadataka ovog projekta bit će i ispravljanje povijesnih neistina i nepotpunih informacija koje su o našoj sredini unesene po različitim enciklopedijama i leksikonima u zemlji i svijetu. Pokretač ovog projekta je rođeni Tolišanin Nediljko Nedić.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
čagranjit - [JosObfuscator] {UagX};Sr*wPeg,b{8@xaYvn7|yjX[>0Ne=Z{z2mJyPT le|=p5y}*`r]puqmoG*1`(iF9%eOz5;VKCvtBwmo@UWd-Ci[?it$yViD yEVd$zVvC;Bucnxi}k
bak - [JosObfuscator] w,iTTsm3,rhe@u2AnxW$iEc7@a5{K,u EmcTa%wuaJoš0kCo(; %r`baORsI4pZOl{zP3o#0andYEnJaoLue i:glKoLv5[U$8e$KdyuP;Foe,dU- [5N#Tb0#ih]n$kZUWi.
gulavo - pridjev, 1. o drvetu ono koje ima kvrgu u unutrašnjosti ili izvana pa se teško cijepa; 2. u prenesenom značenju, ono koje će biti teško ostvariti, ono za koje će se morati pomučiti: \"bit će gulavo, al mislim da će naši pobjedit\".