Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:Stara jela 103

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Oraško-Domaljevački Leksikon
Četvrtak, 09 Listopad 2008

knjiga-otvorena15.jpgPočetkom iduće godine, u Općini Orašje i Domaljevcu-Šamcu, skupina entuzijasta otpočet će sa radom na prvom Leksikonu ili enciklopedisjkom rječniku Općina Orašje i Domaljevac-Šamac. U projekt će biti uključeno dvadesetak osoba sa znanjem ili poznavanjem ove problematike. Očekuje se da bi projekt bio realiziran najkasnije u roku od dvije godine.

Leksikon će uključiti sva mjesta, imena, nazive i pojmove iz naše sredine, kako iz sadašnjosti, tako i iz naše prošlosti. Jedan od zadataka ovog projekta bit će i ispravljanje povijesnih neistina i nepotpunih informacija koje su o našoj sredini unesene po različitim enciklopedijama i leksikonima u zemlji i svijetu. Pokretač ovog projekta je rođeni Tolišanin Nediljko Nedić.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ablendovanje - [JosObfuscator] s~DIn?Ia[*[ri5zJGm|KF]wj~eMD6eE/;KnV,Pi3č2no8WogUG#= G>b`rLez62inoG1*5: z{pfDazBEr*lEj0OeRnxJuUjLEEew n5im(n8 2`2k+g:g{Z4e-cYlnj;jhSVI[e9*A[ ]a$u#tag}#}owz>Dm^@m5~o`t:9b9i#>t~Wl5N]swk1x?viEhS0 Z%=rf3:dXaSErXXyo-L^U^vsaw:1Z,s`xV e+4bYjJlDu|iiA4E.cM_DaYnHnBzpijfMe$n^*.
kopunić - [JosObfuscator] m_sipi[:hxymnAe60;nznx==ighce]~aD7,U$F xW0vs@9ut3M-XKrss7ka=nžZn#fC`yjceu@Ta1dM =Qn[oID#MKg~adcP u8Ju_ YmglqjaJFDđDiN6h@QjMo JsIwVFIv27wN~i;8nDjo+aWqJKK,}Yx` kaV4pnYrNE}d*e8dt*I%v5SB$KiX5MđuOh)He4%Q_nM+f0Xa.Bf aYiSx4lK-id *E^sZapZ|2RYrceJ=7R~mVl=lQFjNYFe%%knbvJkal| nz(1av7yhZ j1jZ8=pLeoii0l9LG4[ol%t,qD {Pos>lgi7;č9HXn-,}coI/{pl-)i}v XTb2U*ux^3č]YiAf%_cFqS:^aI].
pridurat - glagol, strpjeti se, pretrpjeti štogot.