Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 4
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
Oraško-Domaljevački Leksikon
Četvrtak, 09 Listopad 2008

knjiga-otvorena15.jpgPočetkom iduće godine, u Općini Orašje i Domaljevcu-Šamcu, skupina entuzijasta otpočet će sa radom na prvom Leksikonu ili enciklopedisjkom rječniku Općina Orašje i Domaljevac-Šamac. U projekt će biti uključeno dvadesetak osoba sa znanjem ili poznavanjem ove problematike. Očekuje se da bi projekt bio realiziran najkasnije u roku od dvije godine.

Leksikon će uključiti sva mjesta, imena, nazive i pojmove iz naše sredine, kako iz sadašnjosti, tako i iz naše prošlosti. Jedan od zadataka ovog projekta bit će i ispravljanje povijesnih neistina i nepotpunih informacija koje su o našoj sredini unesene po različitim enciklopedijama i leksikonima u zemlji i svijetu. Pokretač ovog projekta je rođeni Tolišanin Nediljko Nedić.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
mačkare - [JosObfuscator] 5/P#Ei1ncSmyejiCnY2^`|iw@n`7c2QaFT].,}6v )1o~x=.?T TMupg$LRo/k,lzagd,q/n2Nic^Z #Dd0apOM#nI9niH*3,6n/- UFC^pzUoHsk7lF7,afdsWl.reVM5.a ZnTR28u:.}u@ dmYJ|aqD)>sAk~x*.i{i7#rCau>.}knI3e-X FojEsCoq|xibJ`#es7*#6,yQO: N;*mqaet[Cč}kmGfa6rc[6neiu8.
šušanj - imenica, grabova grana sa suhim lišćem na sebi koja se na badnjak stavlja na zid kuće. Ponegdje se stavlja i hrastova grana s lišćem.
oblarica - [JosObfuscator] G/i6mzxg:eVnGix6c|antk,yE$k 1tsgBt1Ua:rrsGo*QX}j3 *A:ezEd@Sya@Km Fri{E%ao596TvBANnDZSHaQQi,onT5YTjnhaa$eF 2wKAfdRz@rwl;K8v.eot.au7Dw,@ ]DDd6sQTn*?tU5D~r}ouR7Nj+oc v[k|Ykwror-Onj]cA#uiE{|MD st)z;č1QiaLn2giq7#U e?@d.krjvW8{44ovgVN; P1g{dc4lja~_Vc>t%]RktziPm2`D.