Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow U Tolisi će se graditi etno-selo
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
pljunka - [JosObfuscator] bi~mrFeMnn1ilqAi(dcUSa9,MeeB 2t`|?e>h-8k[h)BuMy|ćgi|3#iodWn,aTry JL5u)6#D v?Cu22?szt0Mii,z?.9mNafn,P62=2 #@pwlOnjyuv,vfawčcKkEw[qHa>h.
zjale - [JosObfuscator] hF{dp$/N}KrloOmAoidbeu4mkh9t;R pn+qix;AačRAeKgCg-aqsxs,Kbe Nn)s;6i:SU4yk((ua2H+bkzi@LWa{xvb] M_pfrQpo]_R>iKz`kv=JLovv>7`d{qdV,z{ +Wn$eDpXKo|1snNuwtMboK^$Fjj-Qe21Bf5ćdzZvKiaFJX jqpY/TrokcKoqKfz?i.z-xeEvHJ1fuodZdr,NW ~xATvnQ]i@šl6,t|haa.[mm%u R/r{+\xc#3"E%r7RP8UMr8@oudGaqvY5f[a]tNq hcGBz+EB~9jb?BtawT;IqlsU013e5lP\%pR"g,?F5M dAinxWg+e[=ST b0f3p1i^d=rE@q(oxd+kaD3vm_z2aDUjht91ci{VI5T `;nH+uoi/QšI%kEtxdA@ma),> qMu2gNKJ)uiNF~b3.is.pIqtRi2( {v:8P[r=^ijMiD`jPRf20eZ(cMm)R;e:.
šuljat - glagol, u hazardnim igrama, pobjeđivati, materijalno koga oštećivati, odnositi novac i slično.