Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolića osnovana prva zemljoradnička zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow U Tolisi će se graditi etno-selo
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
zaujest se - glagol, o međusobnim odnosima, jako se posvađati s kime, naljutiti se, ne pričati s nekim: \"nji dva brata su se zaujeli rad međe\".
Gedžo - [JosObfuscator] ?+Kp)wkJo%Z:gCr`G3`yd#~ah[nO,Qo hnjja#+zEG6l%i?vdd wHz:`5$iaeB ]?Ryo;s.F7o`@>NbOuLu+ 0{mBs6e5~C ZRyb7`${HrhdN^7za)d;B %nDaQ8ErzlU1ibkQgfveB(z szpkK#QaKW jwxo}syZXo=#bj+D8hu:KXJb (bE6YkBjC/Uo8Hrfjul;au: )shxAei _t=d-o.J-szI%es]nlqiG=6ZlEB[a.h8[ Rqu*V;0 v4BPxhH[]oA0a|vs#ua(UbtvIHZiz5+P/n#sHuH:$ 9@Hs:z1Faa-$S =p[o;otCUb/8sr[~d*#oQ(ndYB7bajmkm,w;ao7TCJ zMXN7a3[Dj$eLvaMi^cPje
zadovolj - prilog, dovoljno u dovoljnoj količini.