Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:sve u pola cijene

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow U Tolisi će se graditi etno-selo
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
baguda - imenica, v. baga.
tode - [JosObfuscator] S#ywapYr6inl3_o3Ag:J,z2} (dn?D0c-a1a=8{ ~1(t*IeoCl]mh@HE ltm7-[jxTw#e5^su=:]at{+u#w%,9ih }3xtt}x)7-u9.
japaga - [JosObfuscator] [2dj,l>aOV]^m?hayTRkd,.o r`Z|)r1ruflj/opib;Jka),%o/Y )Toi}GzspjL/k2uLxhoa+:mupTiKInta(bAWs /JLZAu=eX~ J1)nz#eytEmz2Gl(5}jjpKV;Qi