Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:stara baka i novi kolači

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti arrow U Tolisi će se graditi etno-selo
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
strelje - [JosObfuscator] jE3Dwi?m:rKej%nP/i:p1c+^^na/)(,]-*wD :~Q`km,O5pUnT^Qo*@žAfT.V*I=,T5 [xpJ*=oV~@tbg.}%Or?J+dz:a|[nZu] dTXuVnWsaqf.^zV~9;niAr;.uv=l FI*ez+aO rzk*@owsOa>:uC,# $r#aYš*č3Uu$yz~pc5aln7aat6 w0wkzt#ot,su|a#W57,{:]r^ S,p?;n4vZczeJak8upDr,dJIReFdc`8Fvn0W9:aLs %Vk>o~:Iw*sFp?%ac;43,T$ IJ]kx9g%imPk-F}aY[.
trobojnica - [JosObfuscator] v_W|d5[ww*ij*W/,oVNIH Stkms2;ndk:eLj J}Jn*saa(rb);o0-ohdfPm*PniPegML N33jHn`M=;(/((?Rnp+j/X@%#ehX,O a/U*kO1kko>j+c~Hi() PRsUpdyHetN6^ h$oYIv`ezWFEžwnep][b 7oAckfE[o_eZ J>WQKpeQ|o6jjcaj;]s5^a>]#9.I KNQa_oLWZz2R4i$]+vk wLj,t/cl.=_=: /)BDdjZ~ows;bJiZoiq~ m92.^j.;ceyqo >8X6z#s=/a[ZHt{0Aol#PS šslvtzol 9Sbs.eR>kD MjloZF4}lbSi7nDč~gn{)_/o+p $>nsWO4oMaw0s:t6[oij*LqE5iz[ %uV8koV1$:dF:VF} 2KtWS]rk=1|iMjpHYFup2G mub6[~[0o)Kjx=:av?1A:[ n:c./s-|r5VMv]5ewPfb2nVjeyrE|,Zlp _Qu8cb`9i82KjHeN*|.8l>*Ge`J W>9RkiW#`F3 y;-X$p-(=ClSzHUga{/Egv*Bex7o$`.
štucovanje - imenica, skraćivanje kose, šišanje.