Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 2
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Slatko

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
aršovit - [JosObfuscator] {pE[;n=r`eZvC*|drRv_tiKE08a^G_t@i+b m4WiGXEClli_2 gkC$8BoC07}Hp_6ga^fo[t#ib %Wz47Ke26Nm8F3jlew/k.jcPkuCGJ Dy8ulz9^} F$pR9oSm%voz-7gEć~0A ,Y;vNblryRI]=t`FQVn4:qe7#O7 o8+6adl,O~E+asWz/wt8(q~FkI0ec@|~ ynQ7BGav70%z*7N/vs3aVNf1=nK/GQeKIA3 UaA>JrgEHašQ]o{v/oiN.
upušćat - glagol, dopusiti djetetu da se loše ponaša, ne odgojiti ga ispravno.
vrgnit - [JosObfuscator] Opg0U|l,1XaN6Cg.D}8oy7V{l(50v`,5R H)Hm7zeY>%UZtl)i8nIuytOm>0{iK?,Z],VqrOr K9s%t2a?^h.^vJV(i?ccgt@w^}i