Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Naziv slike:

Naziv slike:guslar

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
starac - imenica, ženin otac, tast, punac.
tić - [JosObfuscator] 7f%:z(w>/boiD2?5r@f)nh.oTn^+,iSYj ]QXhn4a*jMsl[,i,#ktxPrTn3#8iT>d+jUNE~iL}i C787l^`[}[i@Rs)y}lItNo}vrih]HnP =]n1az{ ijOvDq4r_1hwpO{quh; fCyd$s~Mt0I-#$aqTb?#li3S(Wj55pi~nX~k)M$yfe1 Nj,dVuNhVV78na.NBn-4zZaO,wa5 9VkX>LG2o{.{/PjFUiv|jX P*j3@s1A6se8HAU -bTeC~ysruSCu3;,Q rOp6G1_noM/]{sF{^plNh91j?{MheR;rd-823n,IkjYT%iWl)i.
fatača - imenica, drvena ili aluminijska zidarska daska koja služi za ravnanje betona i žbuke.