Jeste li znali...

... da je prva pučka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
veštet - [JosObfuscator] dSzJXi}0W#m>ejiinPE/Xi>-boc?l1pai8>i`,5]dC m@]c7pPenrF=o*sawHt[r/$|Sxad?0bn%Ka( fCkr8Qa=d{sJrYnl]fa|A 82NhZpLBrTxoK}tsN?>}-t?RXe+oXT#$r{ik:jwa6>@lX e,y6+uA?J% 1Bu_kJwoCJD1jTmDnzoWwo;Pjx,**{ 4Dsoe~Ou-, #noT-Zvib@a9sv(_.JlPVHW]j9(Ja43 RUp$|Tglhetc~st^e]]bpQn/jK;1)e// Dnz-aGLm.dMja:e-*šcygWjtzdal*/9jgGK8vao ~)42:o1d,d BVzxfv0R@rW}[]b=oKYvb-hJIotg80*8? j>xp)6uirIU$FUuX9$,jćdtaHBC.
amštel - prilog, u kartanju izraz za isti broj bodova.
ljevat - glagol,osobito o kiši lijevati, liti: \"uf što ljeva pada\".