Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 16
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
balavander - [JosObfuscator] +`pnYHFwuer8zuo$?=rCVecleOaq L8mqf~7ux4šqzkXau M9aKxo_v/s02f:KoGPYbijqa-.,w)]|: t7d}@UeeZry=5daEUn
šeprtljit - [JosObfuscator] D*g52q7@l8U;ua%XYg~l]ao.$$lI^,yAu9 ziE-HpMWNkqoGnj~a,yš#a]7t*%hE7i)`9F_ u,)s#=+}le-k9, jyBep#o$A4pwu*a4tS#q t9#aš0]f}/ehp)r#~wdt`gMxAlSbdSEj0R7e>5Wk,~9 Z(lK4o(šhz*ebir woq]c)PdoAhGernaUđ(;PiBKDqvya^e8Ddt)i.y )oP_pWZods5sg3aGxoY,FP_ zbc6i~/DthiSEu rWnfeSB(Gv2j>$q|je@NTš;i*T-t9A~R,ucZ1 QkrMjJa9;+d,iZ$~t=P^;ri35A0F O3K2bezO|`iDlvo~;ZEY ;ow(ek-.aigek3z5oc.
skastit - glagol, donijeti odluku o kakvom činjenju, krenuti u realizaciju, htjeti nešto uraditi, promijeniti odluku koja je bila nečinjenje u činjenje: \"-kad ćeš doć kod mene? -šta si dosadan, doć ću kad skastim!\"