Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
U Tolisi će se graditi etno-selo
Nedjelja, 24 Kolovoz 2008

etno.jpgU sklopu novouređenog muzeja u samostanu u Tolisi, uskoro bi trebala započeti izgradnja etno-sela. Etno-selo bi se trebalo nalaziti na zapadnoj strani crkvenog dvorišta, sa stalnim postavom. Trenutačno je u tijeku prikupljanje informacija o starim kućama, kućarima, starinskim predmetima, alatima i slično, koji bi mogli biti izloženi u tom etno-selu.

Stoga iz samostana apeliraju na sve one koji mogu pomoći pri realizaciji ovog projekta, da se jave, bilo sa kvalitenim idejama, bilo sa doniranjem konkretnih predmeta za postav etno-sela i muzeja. Prema riječima fra Zvonka Benkovića, izgradnja sela bi trebala započeti na proljeće, a etno selo će biti onoliko veliko, koliko se na raspolaganju bude imalo starih kuća, štagljeva, ambara i slično.

U tu svrhu se u srijedu 27.8.2008.g. sa početkom u 19 sati i 30 minuta u prostorima Samostana u Tolisi, održava osnivačka skupština udruge građana "Prijatelji muzeja", koja ima za cilj okupiti sve one koji na bilo koji način mogu pomoći u radu muzeja i osmišljavanju i izgradnji etno sela.

Daniel Dominković

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
oblarica - [JosObfuscator] 5Qi4VmgeTB;aRnS^;i?cJ0sajK|=,2 6ms=tAr]jvI_o+xg?jXe nVzaaB~^Zu FtrUykoa1vmnMoaIn;j,U1vbe/Md -?>9JdhnrI8vnexQ8}/tMoae,ZC[ dhshy)tY}5^(rG]o_tjA)= Z+J,k~)Ly%o~U|$jX@iiQtJQX `d-UčDia2]nOaoKi+v-58 ed`u>r^1EKv%qo:x~F DgM6l$hW`ap;VYGt3QkB5iB7#m|.
čela - imenica, vrsta kukca opnokrilca, pčela.
mučenica - [JosObfuscator] ZsIiF|wmoI#3ernpiGFX-cti)ZaTT,TX,U~s36 >{}kPoFdMm8_[=i7l$@KXiMc4j1a]j`,@wC `++n_~05+ag9Wjzxdiev{b7 b3zHC?$a?T 0N.xrBaWl|e)kAf5OZiQ3jXu1-es.