Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 1
Naziv slike:

Naziv slike:pod konac

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:tijekom vožnje slikano

Naslovnica
VL: Tko stoji iza uspješne organizacije velike manifestacije "Dani Tolise" ?
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008
100 toliških volontera

Volonteri Dana Tolise 2008TOLISA-U vrijeme opće globalizacije teško se mogu pronaći osobe koje bez ikakve naknade "odrađuju" posao od opće koristi, za svoju sredinu, promidžbu lokalnog kako se u globalnom ne bi ugasili korijeni tradicije, običaja. Možda i nije teško pronaći u svakoj sredini po nekoliko pojedinaca no svakako je vrlo teško pronaći sredinu u kojoj se pronađe čak oko 100 volontera koji bez ikakve naknade danima rade svoja zaduženja kako bi projekt manifestacije uspio a glas posavski, ili točnije toliški, išao izvan okvira svojeg sela. Željeli smo progovoriti upravo o takvim samozatajenim osobama. Nerado prihvaćaju razgovor jer  zapravo i ne žele u javnost i medijsku pozornost. Njihova zadaća je, kažu nam, uspješni "Dani Tolise" a zadovoljna lica svih gostiju najbolja im je potvrda za takav zaključak.


Recept uspješnosti   

Volonteri Dana Tolise 2008Oko stotinjak volontera koliko je bilo angažirano tijekom različitih sadržaja manifestacije (folklorne smotre, izložbi ručnih radova, etno dvorište, slavlja 185 rođendana njihove škole, okrugli stol, pjesnička večer, sportski sadržaji) na posebnom sastanku okupio Organizacijski odbor (podsjetimo i njih je 30-tak volontera). -Recept uspjeha manifestacije jeste u tome što se veliki broj mještana uključio u volonterski rad na istom projektu. Svatko je imao svoje zaduženje i nitko nije pitao je li radno vrijeme i ima li naknadu, doznajemo od predsjednika Organizacijskoga odbora Slavka Vukića.


Zahvalnice

Volonteri Dana Tolise 2008Predsjednik mjesnoga odbora Marijan Oršolić uručio je prigodne zahvalnice toliškim volonterima. Bile su to mještanke koje su vrijednim rukama ukrasile izložbu ručnih radova, tzv. "posavsko ruvo" bilo je najljepše upeglano, uštirkano, cvijeće je bila dodatna dekoracija, svojih dnevnica odrekli su se Mirkovi građevinari, za novac nisu ni pitali brojni mještani koji su uređivali, dočekivali goste, iznosili pite, kolače i ostale gastro-posavske specijalitete kako bi posavska trpeza za goste bila što bogatija.


Volonteri i u školama


Volonteri Dana Tolise 2008Tolisa očito ima budućnost unatoč bremenu godina. Mladi ne pokazuju želju za odlaskom. Volontiranjem potvrđuju pozitivnu lokalnu pripadnost i kroz školstvo. Čak pet volontera, toliških mladih nastavnika i nastavnica čeka svoju šansu upravo u školi gdje su naučili prva slova.-Tolisa ima bogatu prošlost ali i svijetlu budućnost što potvrđuju mladi koji žele ostati u svojem mjestu ili u Posavini, istaknuo je ministar u Vladi FBiH Nevenko Herceg za vrijeme nedavnog posjeta Tolisi.

Večernji List
Nada Koturić

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
počam - [JosObfuscator] m}WvuNyDM }kpbrRl`-c>CeCt?ebw(xn;q,jSoStuf3,Wh86 dU2jEnEa6;čOo-RioKm2n[ hdnGa}Jh4# j=d5kNo>jVeve=LI )b6j|T~1e%g /`g.nzGL/pa68P3gpHors0č~Be(c=tF:^*:oWe V_A?p2AWZwll(N*>e^Gf6Qt.g%Xe_n$6FHvj3e#z ,>kMm{ao.O>kqDNv[Hn3o9/Q}gq|){ I[o[x^);dG%/*fjuef5D@v:A>_InrY)Mo~7*@^gkyhp T1JSp=FpeXrIFX5Je{dy(Q#.mKewteWGaqLjL; m[Ejtiiw0K :sI7{)`lJi|z`čInE;;[^o|,Z[ j1b^kK+Vo(;R),j3u9/e^| k//Xć}iT9eGh_N( Oj=s?CeX;EOF ?pHUkrySGAo7tEIe5LJrDz`Ba]tti6Ni0j ~U0ytW$}:iJ=jcze7`Iqk$oDA7m[Nc =cki|^y8Dj|%M55e{lj0o#0D7=gA k~)pflu1w%e^E6tXZe5n#ij@GaL$.
ukotat - [JosObfuscator] igeu5lQ@4audg$;ROoZloQi,w@/4Q =sF/umnNYmVPi(rU*/={i-OtQ|LyiI=xmL,AhLZ 5YL{p/5rfdri*GmrviVK;r)}.#iQY}]th,a^Oi0~H,4M? ^?To2dXo9juA0vE)?>e:s9nztMoiE`E0 Bhcu{nv AA2rr%c,eDd7.
brile - imenica, množ. naočale, očale.