Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Prijava


Zaboravili ste šifru?

Tko je Online

Gostiju online: 8
Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica
VL: Terra Tolys čuva tradiciju
Srijeda, 21 Svibanj 2008

  Dani Tolise 2007 - Smotra folkloraTOLISA - Prekrasnu tolišku tkanicu međunarodne smotre folklora ove će godine tijekom manifestacije "Dani Tolise"  svojom pjesmom, igrom i plesom izvesti 15 Kulturno umjetnih društava iz Slavonije, Hercegovine, Rijeke te domaća društva posavskoga kraja. Pet dana, od 11 do 15 lipnja Tolisa će biti u znaku brojnih kulturnih sadržaja na kojima bi pozavidjele puno veće sredine. Kako su tolišani uvijek složni nije im bilo teško okupiti brojnu ekipu organizacijskoga odbora kako bi sve besprijekorno funkcionira jer, kažu nam u odboru, žele da sve besprijekorno funkcionira. Ministar Nevenko Herceg tijekom posljednje posjete Vladi Županije Posavske nakon razgovora sa predsjednikom Vlade Mijom Matanovićem i predsjednikom organizacijskog odbora "Dana Tolise" Slavkom Vukićem načelno je prihvatio pokroviteljstvo manifestacije. Večernji list potpisuje medijsko pokroviteljstva te respektabilne posavske manifestacije.

                  Promocija, koncerti, pjesnička večer           

 Dani Tolise 2007 - Smotra folkloraDani Tolise započet će promocijom knjige "Posavski književni zbornik" u kojoj se autor Mato Nedić ponovo potrudio ugodno iznenaditi ljubiteljima književne riječi. U rad je uključio i književnike Bosanske Posavine. Bogati sadržaji bit će organizirani i za školarce jer, treba znati, prva škola u BiH upravo je utemeljena u Tolisi. Ove godine škola proslavlja 185 godina postojanja. Smotra učeničkog stvaralaštva i još brojni drugi sadržaji ukomponirat će u poseban program ravnatelj škole Marko Dominković. Pjesnička večer u Tolisu će dovesti nekoliko književnika a prof. Marijan Damjanović, moderator večeri, ukoliko je suditi po prošloj godini, ponovo će organizirati pravi pjesnički događaj. Neće izostati niti prilike za mlade telente na posebnom koncertu "Prvog pljeska" kada se očekuju i gosti iz Rijeke. Nezaobilazno ime, mladi i nadareni prof. Mario Oršolić iz Tolise zadužen je za ukupan program. Poručuje kako će Tolisa u dane manifestacije zvoniti najljepšim tonovima koji ne poznaju falš već samo istančanost, ukus, kvalitet i želju za promocijom istinskih kulturnih vrednota.

                        Smotra i brojni prateći sadržaji

Dani Tolise 2007 - Smotra folkloraVrhunac cijele fešte i kruna  "Dana Tolise bit će atraktivna smotra folklora. Za defile ulicama Tolise građani se već sada pripremaju, uređuju dvorišta i trude da gostima i na taj način posavsku dobrodošlicu. Planirali smo i dosta dnevnih propratnih sadržaja manifestacije. Vatrogasci će imati svoja zaduženja, bit će organizirano gađane glinenih golubova na strelištu, utrka pasa hrtova i još neki sadržaji. Puno je osoba uključeno u organizaciju i vjerujemo da ćemo ponovo biti dobri domaćini. Već sada upućujemo dobrodošlicu svim gostima i izražavamo zahvalnost Večernjem listu na praćenju ove manifestacije, kazao nam je predsjednik organizacijskoga odbora "Dana Tolise Slavko Vukić.

 

Nada Koturić
 

 
« Prethodna   Sljedeća »

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
tentat se - glagol, motati se po glavi, činiti se.
čelar - imenica, osoba koja se bavi pčelarstvom, pčelar.
kumit - glagol, v. kučit.