Jeste li znali...

da je u Tolisi na Božić 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uopće snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:tijekom vožnje slikano

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Šahovski turnir i biciklijada
Subota, 02 Lipanj 2018
Šahovski turnir i biciklijada
Treći dan održavanja Dana Tolise ponudio nam je šahovski turnir te nešto poslije i biciklijadu.
Prelijep dan bio je saveznik i ovogodišnje biciklijade. Sa igrališta NK Sloge nešto poslije 16 sati prvo su krenuli sudionici "male" biciklijade, a nedugo potom i odrasli.
(dodan i video)
Opširnije...
 
Tijelovski koncert
Petak, 01 Lipanj 2018
Dani Tolise 2018. - Tijelovski koncert duhovne glazbe
Sinoć, na Bršančevo iliti Tjelovo, održan je koncert duhovne glazbe. Koncert je održan na stadionu NK Sloge pred punim tribinama.
Već na početku publiku je oduševio "Ujedinjeni dječji zbor" izvodeći duhovne uspješnice "Silan Bog" i "Ne boj se jer ja sam s Tobom". Zbor je sastavljen od članova dječjih zborova iz župa Tolise, Domaljevca, Grebnica, Orašja i Vidovica, a vodila ga je Magdalena Mišković.
Opširnije...
 
Igrarijada
Petak, 01 Lipanj 2018
Dani Tolise 2018. - Igrarijada
Jučer s početkom u 13:00, ponovo nakon 9 godina, organizirana je Igrarijada - natjecanje u starim sportovima koje je posjetilo preko 400 osoba.
Organizatori su priredili revijalno igranje piriza, ćuške, klikera, i klipića (kuuba) te u natjecateljskom djelu udaranje čavla u gredu, potezanje klipa, potezanje konopa, nošenje jajeta u žlici, trčanje u vrećama, kamena s ramena i trčanje krosa za djecu. 
Opširnije...
 
Otvoreni dvanaesti Dani Tolise
Četvrtak, 31 Svibanj 2018
Dani Tolise 2018 - otvorenje
Sinoć, s početkom nešto poslije 20h otvoreni su dvanaesti Dani Tolise.
Uz brojne uvažene goste, predstavnike toliškog samostana, općinskih i županijskih vlasti, predstavnika konzulata RH, i ove kao i prethodne, Dane Tolise otvorio je predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko Čavara.
Snimka Otvorenja i dodatne slike! 
Opširnije...
 
Sve je spremno!
Srijeda, 30 Svibanj 2018
Dani_Tolise_2007-Smotra_folklora_01.jpg
Kako je i uobičajeno, red je da napišemo: "Sve je spremno!!!" i da vas pozovemo da dođete na ovogodišnje Dane Tolise.
Čuvajući tradiciju ne zaboravljamo vrijeme u kojem živimo tako da ćemo se ove godine potruditi prenositi uživo, preko interneta, većinu događaja s ovih Dana Tolise. Svi oni koji mogu, obavezno neka dođu uživo popratiti pripremljena događanja, a samo oni koji nisu u mogućnosti doći u Posavinu, neka se posluže modernim tehnologijama!
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 91 - 100 od 416

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
moče - prilog, u dijalogu riječ koja ima za funkiju naglasiti određenu osobinu čega, najčešće u sarkastičnom tonu. \"On ti je, moče, momak, a ne ko ti!\"
damšik - [JosObfuscator] #(p/aSk1rjIWmo(bkr%jT:oUEx%ndj`o`C,x ,j4>k,QJj(a8uF[1s$F0nP/iL~dWj~=te}a bu:dns0Kaxzbivssv8 ?Siy `p[guz%.zSa+c Vsbe[kIv0a}6kiy}iq> cEN~MbGVrH{op~dh K[roBn5Qa0?Dny bQSlEeab#,G3v8i1v3_[.
štik - imenica, u kartaškim igrama, odnijeti karte i osvojiti time određene bodove. Ponegdje se kartaška igra rauba zove igra štikova.