Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Trei dan- dan kole, ahovski turnir, predstava
Subota, 02 Lipanj 2012

dsc_0844.jpgTrei dan, Dana Tolise otvoren  je malonogometnim turnirom na školskom igralištu. U podne je zapoela priredba uenika naše škole, kao i prethodnih godina sa veoma raznolikim i zanimljivim sadrajima. Mora se rei da je priredba bila veoma posjeena. U popodnevnim satima, pred školom, otkrivena je bista u ast fratra ije ime škola nosi- Ilije Starevia.

Slike su u slikovnici!

Opirnije...
 
'Ko prije djevojci..."
Petak, 01 Lipanj 2012

koprije.jpgU sezoni 2012/2013, Hrvatsko kazalište Travnik na repertoar Kazališta vraa predstavu - komedija „`KO PRIJE DJEVOJCI". To je predstava koja se na repertoaru Hrvatskog kazališta Travnik izvodila u sezoni 1997/1998, a na daske Kazališta vraa se u nešto izmijenjenom glumakom sastavu, pa e se pored nekoliko iskusnijih glumaca (Ivan Grganovi, Dejan Markunovi, Danijela Lovri...) po prvi put na velikoj sceni predstaviti i pojedini lanovi omladinske scene. 

Opirnije...
 
Drugi dan, biciklijada, knjievna nagrada i pjesnika veer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJuer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matia, Kostra, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj uesnika. Prema rijeima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka ast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili slinom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

Opirnije...
 
Sveano otvaranje Dana Tolise 2012.
etvrtak, 31 Svibanj 2012

dsc_0573.jpgU sveanoj sali "Dvor", otvoreni su šesti po redu Dani Tolise. Uz brojne goste, sve prisutne su pozdravili predsjednik Zaklade "Terra Tolis", eljko Nedi, gvardijan toliški, fra Marijan Mio ivkovi, predsjednik Vlade upanije posavske Marijan Oršoli, naelnik opine Orašje, uro Topi, generalni konzul RH u Tuzli, Josip Juras.

Opirnije...
 
Pobjednice knjievne nagrade "fra Martin Nedi"
Utorak, 29 Svibanj 2012
220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.pngNa natjeaj za Knjievnu nagradu „fra Martin Nedi“, se prijavilo 17 autora, a poslali su 21 knjievno djelo. To su autori iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Maarske, Nizozemske i Srbije. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasna Ivi, Katarina Mijatovi i Mato Nedi odluilo je da prvonagraene budu Radica leko iz Posušja za roman „U Njemaku brale…“ i Mira Šubaši iz Bezdana kod Sombora za roman „Ispod nedohvata“.
Drugo je mjesto osvojio Tomislav Marijan Biloši iz Zadra za zbirku pjesama „Afrika“, a tree Zdenka Mija Brebi iz Bjelovara za zbirku pria „ Gospa na murvi“. Dodjela Knjievne nagrade „fra Martin Nedi“ bit e upriliena u etvrtak u 20.00 sati, u sveanoj Sali Dvor u Tolisi.
 
Daniel Dominkovi
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 71 - 80 od 315

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
vrka - imenica, uvijeni pramen kose, kovra, uvojak.
aikovat - [JosObfuscator] |;JLgMld%:$aJy=1gDo}}GluSjv,16`a v*r]ad?5zc2ZgG9+[(o9?vda9ZrPS7wae%s5t`+:iwwI 7W84sAahMk 5Cldy0PjfPeluAXv>$^ooT)/Fja@x6Ok87d1oyLSmD Hn/i>KcGDlrundCit Me>qmNDl@_ga@d6B.imMC3ve[zm8,ucq `YfucvIV-d,)vcaWrbrIYoN~amtE/yqvi(, @hF.sue9kZ?Q f@jqeSeUv:adYdfnmHL4oFPehV ZJskdQRR=wr2h_1,u;iQgyo;?*2om@dP.
trkat se - glagol, takmiiti se u brzom tranju.