Jeste li znali...

.. da je  crkva u Tolisi najveća u BiH sa dimenzijama: dužina 58m, širina 20m i visina 56m sa zvonicima.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:zalazak u plavoj boji

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Program Dana Tolise 2013.
Petak, 31 Svibanj 2013

130.jpgSve je spremno za ovogodišnju Manifestaciju Dani Tolise, koja se i ove godine odvija pod visokim pokoviteljstvom Predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Vjekoslava Bevande. Uz zadržanu načelnu koncepciju prijašnjih Dana, ove godine Organizator je predvidio i podosta noviteta. Jedan od noviteta je izložba novoosnovanog fotografskog Kluba "Orton" iz Orašja, koji je u veoma kratkom roku prikupio velik broj zaljubljenika u fotografiju.

Opširnije...
 
Natjecanje u pecanju udicom na plovak
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013
dsc_8080.jpgU organizaciji ribolovne Udruge "Šaran" Orašje, na reviru Ciglana održano je jučer (19.5.2013.g.) natjecanje u ribolovu udicom na plovak. Natjecanje je privuklo dvadeset i šest natjecatelja, koji su od ranih jutarnjih sati do ranog poslijepodneva pokušavali primamiti što više riba upravo na svoje natjecateljsko mjesto.
Opširnije...
 
Europska noć muzeja 2013.
Srijeda, 15 Svibanj 2013

noc_muzeja.jpgU sklopu manifestacije Europska noć muzeja za 2013. godinu, koja je pod patronatom Savjeta Europe i Unescoa, te ICOM-a (Međunarodni savjet muzeja), i naš muzej „Vrata Bosne" u Franjevačkom samostanu u Tolisi će otvoriti svoja vrata za sve posjetitelje koji žele vidjeti bogatstvo kulturnog nasljeđa Bosanske Posavine.

Opširnije...
 
Izvješće Prosudbenog povjerenstva za dodjelu Književne nagrade "fra Marin Nedić"
Utorak, 14 Svibanj 2013

220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.png

Upravni odbor Zaklade „Terra Tolis", na sjednici održanoj 13.5.2013.g., prihvatio je izvješće Prosudbenoga povjerenstva o dodjeli Književne nagrade „fra Martin Nedić", čime je okončan Natječaj za dodjelu te Nagrade.  Prema riječima Mate Nedića, predsjednika Povjerenstva, na Natječaj je pristiglo 25 književnih djela,  od 23 autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije  i Švedske, i to:

Opširnije...
 
Izabran novi predsjednik Zaklade
Četvrtak, 28 Ožujak 2013

dsc_6245.jpgSinoć (27.3.2013.g.), održana je sjednica Zaklade Terra Tolis.  Nakon isteka četverogodišnjeg mandata predsjednika Željka Nedića, izabran je novi predsjednik Zaklade- Mario Oršolić. Za dopredsjednika je izabran Daniel Dominković, dok je na mjestu tajnika i dalje Ivo Nedić. Novi predsjednik zahvalio se na dosadašnjem radu dosadašnjem predsjedniku Zaklade, i ukratko iznio svoj program rada za buduće razdoblje.  

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 71 - 80 od 331

facebook


Ime:

Poruka:

Ukupno 1451 riječi!
goni - uzvik, bježi, makni se, skloni se.
zađerit se - [JosObfuscator] Eg>Y/BlvRa~g>a[oclk,xRw1 bRCbw}iq{Mtn-iKXx0 v3sflcu#MqčSDiajEJjNn%ol TkYbdtava$š2C~| Pwu`v PMnk#oQ,4Rdo@RUMrIYj(eQđQeFA=v3n__9qoumBd, W0n`KtkNqxr%5d>~eQtAk:n/03XEunzm{vtGk$qKVYu{Le L0?enBCw*kaT }B/bPa|{šBK-fK G)oGdU)rPeqBđSe6e}+rkZns(1vo|^%i6m`*MA JamJrIjneXk-/Gs*tKS5g9u|vAA,gT_f 1Vc=zMsB;aRiTtvve^ć{Gri*cAFd (sNme2TO)i.
žmira - imenica, u igri \"žmire\", osoba koja žmiri dok se drugi skrivaju, te ih onda traži.