Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Subota, odbojkaki turnir i koncert
Nedjelja, 03 Lipanj 2012
dsc_0883.jpgetvrtog dana Manifestacije, iako je izgledalo da e padati kiša, nakon mokrig jutra, dan se pretvorio u pravi ljetnji. Nakon polaganja vijenaca na grobovima toliških odbojkaša, arlija i irija, ije ime memorajalni turnir i nosi, posjetitelji turnira su mogli vidjeti vrlo lijepu odbojku.
Slike s koncerta su u Slikovnici!
Opirnije...
 
Trei dan- dan kole, ahovski turnir, predstava
Subota, 02 Lipanj 2012

dsc_0844.jpgTrei dan, Dana Tolise otvoren  je malonogometnim turnirom na školskom igralištu. U podne je zapoela priredba uenika naše škole, kao i prethodnih godina sa veoma raznolikim i zanimljivim sadrajima. Mora se rei da je priredba bila veoma posjeena. U popodnevnim satima, pred školom, otkrivena je bista u ast fratra ije ime škola nosi- Ilije Starevia.

Slike su u slikovnici!

Opirnije...
 
'Ko prije djevojci..."
Petak, 01 Lipanj 2012

koprije.jpgU sezoni 2012/2013, Hrvatsko kazalište Travnik na repertoar Kazališta vraa predstavu - komedija „`KO PRIJE DJEVOJCI". To je predstava koja se na repertoaru Hrvatskog kazališta Travnik izvodila u sezoni 1997/1998, a na daske Kazališta vraa se u nešto izmijenjenom glumakom sastavu, pa e se pored nekoliko iskusnijih glumaca (Ivan Grganovi, Dejan Markunovi, Danijela Lovri...) po prvi put na velikoj sceni predstaviti i pojedini lanovi omladinske scene. 

Opirnije...
 
Drugi dan, biciklijada, knjievna nagrada i pjesnika veer
Petak, 01 Lipanj 2012
dsc_0826.jpgJuer (31.5.2012.g.), na Danima Tolise, djeca iz osnovnih škola, ali i oni malo stariji, prodefilirali su ulicama Tolise, Bukove Grede, Boka, Matia, Kostra, Ugljare, Orašja i Donje Mahale na biciklima. Biciklijada je ove godine privukla veliki broj uesnika. Prema rijeima organizatora, u koloni ih je bilo oko 650. Svaka ast organizatoru, ali i svima onima koji su se odazvali i došli na biciklu ili slinom prijevozom sredstvu na ljudski pogon.
Slike su u Slikovnici!

Opirnije...
 
Sveano otvaranje Dana Tolise 2012.
etvrtak, 31 Svibanj 2012

dsc_0573.jpgU sveanoj sali "Dvor", otvoreni su šesti po redu Dani Tolise. Uz brojne goste, sve prisutne su pozdravili predsjednik Zaklade "Terra Tolis", eljko Nedi, gvardijan toliški, fra Marijan Mio ivkovi, predsjednik Vlade upanije posavske Marijan Oršoli, naelnik opine Orašje, uro Topi, generalni konzul RH u Tuzli, Josip Juras.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 71 - 80 od 316

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pekatit - glagol, tedjeti na neemu na emu se ne bi trebalo tedjeti. Oskudjevati.
jetkat - [JosObfuscator] |e_oS)o|d)t5$m$Z,inl3QlMiQu>c7a8;ZC,RRlyQ oRb~g]*ZldK7rBaXgS,=oNl/,4,c$ $Ewt}j]ef;OmNserEt5CIniJG,Z }h)Td^8rn-a++LhnrPi]Qt)tIDi9+ h,9Esu39eP2.
eterest - broj koji se obiljeava brojkom 40 (etrdeset)