Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Trai se novi suprug
Subota, 08 Lipanj 2013

dsc_9244.jpgU izvedbi Gradskog amaterskog kazališta iz Orašja i Gradskog kazališta "Joza Ivaki" iz Vinkovaca, sino (7.6.2013.) u Dvoru, uprizorena je kazališna predstava pod nazivom "Trai se novi suprug." Publika je svakako oekivala da predstava bude zanimljiva, no da e biti toliko suza od smijeha, nitko nije mogao pretpostaviti. U predstavi u kojoj glume samo tri glumca, ne nedostaje ništa. Nema nepopunjenog prostora, jer su likovi jako ivopisni i svestrani. 

Fotografije dodane u Slikovnicu!

Opirnije...
 
ahovski turnir
Subota, 08 Lipanj 2013
dsc_9189.jpgJuer (7.6.2013.) u popodnevnim satima, odran je (sada ve tradicionalni) šahovski turnir. Ove godine, a što je za svaku pohvalu, pored seniora , lanova šahovskog kluba Orašje, Bošnjaci i Babina Greda, natjecali su se i kadeti. Ukupno se juer natjecalo dvadeset i troje seniora i petnaest kadeta. Meu kadetima bila je najbolja Ivana Miki iz Vidovica,  a meu seniorima Ivica Leakovi iz Bošnjaka. 
Opirnije...
 
190. roendan prve puke kole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starevia u Tolisi osnovana prva puka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi roendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su uenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini nauili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Opirnije...
 
Dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi"
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_8948.jpgDrugog dana Manifestacije (6.6.2013.), u veernjim satima, u Dvoru je upriliena dodjela ovogodišnje knjievne nagrade "fra Martin Nedi". Na natjeaj za dodjelu ove nagrade, koji je trajao do kraja oujka, prijavilo se ak 25 autora sa 27 knjievnih djela. Posebno imenovano trolano prosudbeno povjerenstvo, nakon pomnog prouavanja svih pristiglih knjievnih djela, odluilo je da ovogodišnju knjievnu nagradu "fra Martin Nedi" dobije Igor Divkovi za zbirku pjesama pod nazivom "Relativno apsolutno." 
Fotografije dodane u Slikovnicu !
Opirnije...
 
Biciklijada 2013.
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_8752.jpgPromicanje zdravog ivota i druenja cilj je Biciklijade koja se ve tradicionalno odrava u sklopu Dana Tolise. I danas kao i proteklih godina, biciklijada je privukla veliki broj sudionika, a iz godine u godinu njihov broj se  poveava. Tako je ove godine,  na Biciklijadi sudjelovalo preko 800 sudionika svih uzrasta. Biciklijada je podijeljena na dva dijela.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 51 - 60 od 318

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
obluica - [JosObfuscator] Sjn4a1qx,zkNhid9tGH$t W9zP(*ajo(C D?=q_uL%drhMdoRDo6GHYJ,wV; ?>gnRa@X5u5HCV[4:n7ihU;)kcba49^G,iWN GU]ym}V6di$#YP%nBxk$jQu50^S5baYo,@6k6 ?r3+gWi:Z5n|sO2egBi9;dcAIgvaMfh.
pomaganja - imenica, glasno traenje pomoi, vapaj, zapomaganje.
posiretit - glagol, staviti ocat u salatu i slino.