Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Pomoć Mati Leovcu
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008

Pismo molbe za pomoć obitelji Mate LeovcaZamoljeni smo od www.domaljevac.net objaviti pismo molbe za pomoć Mati Leovcu kojem je izgorio kombajn s kojim je prehranjivao obitelj:  

...Povodom nastale velike materijalne štete obitelji MATE (Marka) LEOVAC - Korzinog iz Domaljevca s prebivalištem u naselju Kališta u ulici  Posavskih branitelja 20, koja se dogodila dana 26.06.2008. godine uslijed obavljanja poljoprivrednih radova (vršidba) došlo je do zapaljenja kombajna na kome je nastala potpuna materijalna šteta u iznosu od oko 35 000,00  KM...

Opširnije...
 
VL: Tko stoji iza uspješne organizacije velike manifestacije "Dani Tolise" ?
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008

100 toliških volontera

Volonteri Dana Tolise 2008TOLISA-U vrijeme opće globalizacije teško se mogu pronaći osobe koje bez ikakve naknade "odrađuju" posao od opće koristi, za svoju sredinu, promidžbu lokalnog kako se u globalnom ne bi ugasili korijeni tradicije, običaja. Možda i nije teško pronaći u svakoj sredini po nekoliko pojedinaca no svakako je vrlo teško pronaći sredinu u kojoj se pronađe čak oko 100 volontera koji bez ikakve naknade danima rade svoja zaduženja kako bi projekt manifestacije uspio a glas posavski, ili točnije toliški, išao izvan okvira svojeg sela. Željeli smo progovoriti upravo o takvim samozatajenim osobama. Nerado prihvaćaju razgovor jer  zapravo i ne žele u javnost i medijsku pozornost. Njihova zadaća je, kažu nam, uspješni "Dani Tolise" a zadovoljna lica svih gostiju najbolja im je potvrda za takav zaključak.

Opširnije...
 
Skupština HSP-a Posavine
Nedjelja, 29 Lipanj 2008

novi_logo.jpgSinoć, u dvorani Mjesnog odbora u Tolisi održana je izborna Skupština HSP-a Posavine. Nova je to stranka na političkom nebu Bosne i Hercegovine, te jedna od rijetkih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini sa regionalnim djelovanjem.

Opširnije...
 
Dani Tolise, Veterani vs Veterana
Petak, 20 Lipanj 2008

veterani_7.jpgU povodu Dana Tolise, nogometni veterani iz Tolise, odigrali su revijalnu utakmicu protiv veterana iz Iloka. Iako se radi o veteranima, ipak je bilo više trčanja nego i na nekim utakmicama europskog prvenstva.

Opširnije...
 
Dani Tolise, prvi pljesak
Petak, 20 Lipanj 2008

prvi_pljesak-bina.jpgU sklopu Manifestacije Dani Tolise, održano je, recimo to tako, natjecanje u pjevanju. Nastupilo je 15 izvođača, a za nikoga od njih nije se moglo kazati da mu tamo nije mjesto. Žiri nije imao lagan posao. Ipak netko je morao pobijediti, a bila je to Ružica Kobaš.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 31 32 33 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 301 - 310 od 330

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
amštel - prilog, u kartanju izraz za isti broj bodova.
škrcat - glagol, proizvoditi kakvom radnjom zvuk škrc.
tolja - imenica, u igri tolje (ganje) osoba koja pokušava uhvatiti ostale koji bježe.