Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Svi Sveti misa 2008 11

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Crkva u Tolisi dobiva novo ruho!
etvrtak, 15 Svibanj 2008
Obnova crkve meu najljepšim u BiH , crkve Uznesenja Blaene Djevice Marije u Tolisi
       
Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije, Tolisa TOLISA - Crkva Uznesenja Blaene Djevice Marije spada meu najvee ali i najljepše crkve u BiH. Vjersko je središte posavljaka ali i turistika odrednica svih putnika namjernika i gostiju koji posjete posavsko podruje. Pod njenim krovom utoište je našla i ratna bolnica pa je uz duhovnu potporu pod tim krovom spašeno mnogo ivota posavskih branitelja. Crkva je kulturni spomenik i uskoro mjesto gdje e na dostojan nain biti pohranjene vrijedne zbirke koje pripovijedaju nijemo o povijesti posavskoga kraja od njenih poetaka. Muzej sa knjinicom upravo e biti pod okriljem crkve u Tolisi. Usporedo sa tim radovima ovih je dana zapoela i vanjska obnova crkve jer njen izgled ma kako izgledao monumentalno, vidno je nagrien vremenom, kišama pa i ratnim djelovanjima.
Opirnije...
 
Program "Dana Tolise 2008"
etvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni lanak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja e se odrati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti e izdana i predstavljena knjiga
Posavski knjievni zbornik koji e obuhvatiti knjievnost s podruja Terre Tolise, bit e i  otvoren boarski teren te predstavljen novoosnovani boarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit e tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju e uveliati i mimohod KUD-ova, Pjesnika veer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije moete pogledati u nastavku.

Opirnije...
 
Slavko Nedi dobitnik Porina!
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
kap za slap.jpgAlbum "ovjek i Bog iz Nazareta" osvojio je Porina u kategoriji "Najbolji album duhovne glazbe" za 2008. godinu. Sveanost 15. dodjele hrvatske diskografske nagrade odrana je u nedjelju u Zagrebu.
U konkurenciji osim albuma ovjek i Bog iz Nazareta bili su:
Mirela Toi, Kristina Kolar, Siniša Štrok, Maja Veljak, Mario Penzar s albumom "Hrvatska Duhovna Glazba", te Pjevai upe Našaša Svetoga Kria - Vodice, Zborovoa s. Klara Pavlovi s albumom "Pjevana Baština - Puko Crkveno Pjevanje U Šibenskoj upaniji, upa Našaša Svetoga Kria - Vodice".Opirnije...
 
Proslavljen Markov dan
Srijeda, 30 Travanj 2008

Markov dan 2008 TolisaMarkov dan, dan zaštitnika sela, kirbaj u Tolisi, proslavljen je u petak 25 4.2008. godine. Sveanu misu sluio je fra Zvonko Milii.

Iako je godinama poznato da upravo na taj dan padne kiša, pa makar i malo, evo ve druga godina je za redom da kiša za Markov dan nije uope padala. Na misi je bilo posebno sveano, na kojoj se, prema slobodnoj procjeni autora ovog teksta, okupilo više od 1200 ljudi, iz Tolise i susjednih sela.

Opirnije...
 
Godinjak Jelenovih manekana
Ponedjeljak, 21 Travanj 2008

Jelenovi_manekeni-grb.gifTolisa – Ve šestu godinu za redom amaterska nogometna momad „Jelenovi manekeni" objavljuje svoj Godišnjak. Njegov se 6. broj pojavio u veljai 2008. Ovo je zanimljivo štivo donosi sve rezultate iz 2007. zanimljivosti vezane uz lanjske susrete, fešte, proslavu jubilejskih 45. godina s dodjelama priznanja i nagrada, uspjeh na malonogometnom turniru u Tolisi, gradnju sjenice (bajte), lanarine i pripomoi.
Inae, ova momad (udruga) broji nevjerojatnih 243. lanova, pa ako ve niste to bi ste svakako trebali postati.

Perica Nedi

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 31 32 Sljedea » Kraj »»

Stranice 301 - 310 od 315

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
poekoji - neodreena zamjenica koja izrie neodreenost ili povremenost; neki, pokoji, poneki
elonoge - prilog, poloaj pri spavanju u kojem dvije osobe spavaju tako da je glava jednoj, tamo gdje su noge drugoj.
poekoji - neodreena zamjenica koja izrie neodreenost ili povremenost; neki, pokoji, poneki