Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:fra Marko Oroli

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Katastrofalne poplave
Subota, 24 Svibanj 2014

Poplave Posavine iz svemira

Svjedoci smo katastrofalnih poplava koje su zadesile naš kraj. Sve je poelo obilnim višednevnim padalinama, a na poplave epskih proporcija ukazala je 14.05.2014. nabujala Miljacka u Sarajevu, nakon ega su potapani gradovi, a u tim poecima najviše su stradali Maglaj i Doboj. Poslije su se samo nizali gradovi i sela.


 

Opirnije...
 
Markov dan
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Opirnije...
 
Dan planeta Zemlje
Utorak, 22 Travanj 2014
800px-earth_flag_pd.jpgNa našem Portalu www.tolisa.info, esto ste mogli proitati lanke vezane za okoliš, odnosno za potrebu njegovog ouvanja, gdje smo nerijetko kritizirali mnoge koji su duni poduzeti sve, a ne poduzimaju gotovo ništa kada je u pitanju zaštita okoliša. Ili, što je još gore, ti isti esto djeluju tako da potiu zagaivae da budu još vei zagaivai. Naalost, danas na Dan planeta Zemlje, vidimo da situacija biva još gora. 
Opirnije...
 
Popis knjievnih djela
Utorak, 08 Travanj 2014
fra_martin_nedic.jpgKao što smo i prije javljali, a nije zgoreg da još jednom ponovimo, Upravni odbor Zaklade „Terra Tolis" donio je odluku o raspisivanju natjeaja za dodjelu knjievne nagrade koja nosi ime prvoga ilirca u Bosni, Tolišanina fra Martina Nedia. Prema toj odluci natjeaj je bio raspisan od 1. sijenja do 1. travnja 2014. godine. Na natjeaj za dodjelu knjievne nagrade prijavilo se dvadeset sedam autora (ak nešto više nego što smo prije javljali) iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Australije. Autori su poslali dvadeset devet knjievnih djela, iji popis vam donosimo u nastavku:

 

 

Opirnije...
 
Posavska veer u Mostaru
Utorak, 08 Travanj 2014
sajam_2013-06.jpgU sklopu Meunarodnog sajma gospodarstva "Mostar 2014"., i ove godine bit e upriliena Posavska veer u Mostaru. Tako e se  9. travnja kroz razliite sadraje Hercegovcima biti predstavljena kultura i tradicija posavskog kraja. Posavska veer odrat e se pod pokroviteljstvom Vlade upanije Posavske i Hercegovako-Neretvanske upanije. 
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 31 - 40 od 315

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
ipljanje - imenica, 1. stiskanje, pritiskanje, gnjeenje rukama; 2. u prenesenom znaenju, ponaanje onoga koji je krt, koji teko odrjeuje kesu.
laavica - [JosObfuscator] TkiI=OwmlZdWesV3mnxiKWM^cBi^tga6s,xgC udgiV0oXW{OP *Fgo:WVd0VjE6eSbm,v5c[Cln)oeCgYh/? 0@7I/p[^rs=e`[WdMD:s-mZukDest_a)|63,AK#[D l$|%nm`o0gnfazv}/g|iGp[cHFZZ~aO;XB.
majean - [JosObfuscator] rhG5mYBwacLvlp^e2#nLFK,s f*Q/(s5px0hl.SaSz@bJ3%,DHH z|/CinxiVwk)m+J>ahkjkKa(vMSl`b.