Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Odluka o upravljanju grobljima
Srijeda, 21 Ožujak 2012

groblje.jpgVidim da se oko primjene Odluke o upravljanju grobljima već diglo podosta buke, prvenstveno u negativnom smislu, za tu Odluku. Naravno da svaka promjena izaziva određeni otpor , bilo s pravim razlogom, bilo bez njega. Nije od toga izuzeta ni gore spomenuta odluka.  Bar, prema onomo što se do sada zna, navedena odluka je donesena u namjeri da se uvede reda na naša groblja.

Opširnije...
 
20. godišnjica Vojske babe Mare
Nedjelja, 18 Ožujak 2012
dsc_0507.jpgJučer, 17. ožujka 2012.g., legendarna samostalna protuoklopna satnija 106. brigade, poznatija pod nazivom Vojska babe Mare, proslavila je 20 godina od osnivanja. Prije točno 20 godina skupina entuzijasta, hrabrih momaka, osnovala je ovu, kako će se kasnije pokazati, satniju , bez koje se ne bi moglo. Pripadnici ove postrojbe sudjelovali su u svim važnijim akcijama obrane i oslobađanja teritorija naše općine.
SLIKE DODANE U SLIKOVNICU!
Opširnije...
 
Odluka o proglašenju nacionalnog spomenika
Ponedjeljak, 12 Ožujak 2012
p1080166.jpgCrkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, proglašena još 2007. godine nacionalnim spomenikom. Iako većina od vas to već zna, nikada kompletna odluka sa obrazloženjem nije objavljena na ovoj stranici. Stoga vam je stavljamo na uvid na Naslovnici, a kasnije će ju biti moguće pogledati u stalnim sadržajima.
Opširnije...
 
Poklade su isto ko izbori!
Utorak, 21 Veljača 2012
56.jpgIako ove godine imamo više ludih dana nego inače, naime ove godine se održavaju i općinski izbori, red je da ipak nešto kažemo o današnjem zadnjem danu poklada i da ih tako nazovemo ranoproljetnih ludih dana. Danas će se najprije po danu, održati povorke djece iz osnovnih škola i vrtića (jednina).
Opširnije...
 
Redovne mjere obrane od leda
Srijeda, 15 Veljača 2012
dsc_0129.jpgPrema informacijama koje smo preuzeli za stranice Vlade Županije posavske, na našem području (tzv Srednja Posavina), proglašene su redovne mjere obrane od leda. Iako je takva mjera proglašena prije desetak dana i u drugim područjima, na Dunavu i Dravi, ona u tim područjima podrazumijeva i provođenje određenih mjera, prvenstveno razbijanje i usitnjavanje leda ledolomcima, a po potrebi i miniranje debljih ledenih čepova.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 101 - 110 od 330

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
platit se - glagol, o šljivi, imati koristi od šljive, na taj način da od što manje šljiva bude što više rakije jednake jačine.
kezerit se - [JosObfuscator] 7YpRNxh8o84HAxg~^r~adS,qP~nAol{Yq,#6+Z d3XhBsw$;R*m4;`7i:3ddXja]QQWamt?t-|i8[j> ps,e8,c ly%r=/;uwpMq8ž;8mn:IE=mog:/ ACs+.+41eB rL)#Is#CDm%}^ViTjzja.Xtb=iNvT.
stublika - imenica, drvena valjkasta posuda napravljena iz jednog komada drveta, na taj način što je drvo izdubljeno iznutra. Služila je za spremanje brašna, graha i sl.