Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Doji, Dojia 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:...to me noge boleee

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Igra vjetra u snijegu

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Vijesti
Vijesti
Svijet obojio u areno
Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017
Obojano u šareno
Prijatelj i kolega wwwtolisoinfovac, umjetniki multipraktik, pisac romana "Mladen i Manda", scenarist i redatelj istoimene predstave, autor Posavskog rjenika na ovoj stranici i još puno toga, iznjedrio je još jedno kreativno djelo. Nedavno je predstavljena knjiga djeijih pjesama "Obojeno u šareno".
Nastala je u nudi, bio je zaduen za uspavljivanje djece, postojea literatura se potrošila, i kako autor kae, izmišljajui prie za spavanje jednom, drugom, treem djetetu, prie, pjesmice su rasle, nadograivale se i nakon odreenog vremena ih je odluio podijeliti s drugima.
Osobno, proitao sam knjigu i uivao u pjesmicama. Duhovite, zanimljive, poune. Kako za odrasle, tako i za djecu. Ako imate djecu ili je planirate imati, obavezno im itajte pjesmice iz ove knjige!
Opirnije...
 
Smotra folklora
Srijeda, 21 Lipanj 2017
DT2017 - Smotra folklora - 19a.jpg
U nedjelju je na programu bila smotra folklora. U 16:30, osam pristiglih KUD-ova krenulo je u mimohod poznatom rutom - od škole, pored lipe, kroz Ostruane do igrališta gdje je smotra i odrana. Brojni mještani su doekali lanove povorke, a posebna zahvala Ostruanima, ostruaniskim enama što su kao i prethodnih godinama na putu do igrališta doekali povorku s kolaima, piem i svakojakim domaim delicijama. Ni povorka nije ostala duna, poastila ih je pjesmom, plesom, veseljem i zahvalnošu. 
Opirnije...
 
Kazalina predstava
Utorak, 20 Lipanj 2017
Dani Tolise 2017 - Predstava aj za dvije
U subotu naveer uprizorena je kazališna predstava u Domu Kulture u Tolisi. U goste nam je došlo amatersko kazalište "Mika ivkovi" iz Retkovaca. Nastupili su sa predstavom aj za dvije, prema djelu slovenskog pisca Toneta Partljia.
Opirnije...
 
Dani Tolise - Sportski dan
Nedjelja, 18 Lipanj 2017
Dani Tolise 2017 - Sportski dan
Natjecateljski dan u sklopu Dana Tolise zapoeo je polaganjem vijenaca, a potom i odigravanjem tradicionalnog odbojkaškog turnira u ast naših odbojkaša arlija i irija, poginulih u Domovinskom ratu. Poslije je odigrana sveana nogometna utakmica povodom 70 godina postojanja ŠK Sloge.
(nove slike)
Opirnije...
 
Biciklijada i koncert
Subota, 17 Lipanj 2017
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Treeg dana Dana Tolise odrane su dvije biciklijade, djeija i za odrasle te koncert domaeg KUD-a Kralj Tomislav. Ni kiša koja je prijetila nije sprijeila odravanje ovogodišnjih biciklijada. Sudionika manje nego prošle godine, ali opet brojano u stotinama. Nije bilo prijavljenih incidenata osim jednog uboda ose i to baš u jedno od najmlaih sudionika.
USKORO SLIKE!!!
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 1 - 10 od 316

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
zjale - [JosObfuscator] GtkpqZIZrIo)Cgd>`ueY$kVoZN)tki#= %A{Dnsi/r@*e-bB0gfa.2xV,LV WO0ntaJti;RyudkX,_aE[u#7koh]Qa?vIV Ui;yp^cGrio;-YiQIz^bg*dv,o|XdL,k,= :uE>|nmhmSVeua:YkpRUnZ3oH=sojhNtPYz[o_|jf*e+:EESiNx] #(p]rmGoNtIiWoeBzS/6Vv^o8c08od9oF5%,31WH |]+nXsUwio0tNS^@Qaf.9m-O- w88Jf\y$"1~~/PLZ}rrP+p6oCSVd:hZ6as=e4=vCwaK=iMtn5 #d,Vzz5jV9agiZ~kl~GkVe#\="g,bk_ zTK1nLfe-n 9b-lpA-Ocr)(yBo]@d8SYU0a2t6YvFPA3ak8k^tri3*m Tniaj;Yiizrytwa)AI9,], ggp-wu~D$mb:o;iQt3r]i;:^ h(]v{ATrxBfiaF>-$jwQemNk#_m1I+eb`^7.
fana - imenica, prilikom bukanja, okomito pruena pruga buke, koja slui kao mjera debljine buke koja e se staviti na zid.
vrpat - glagol, traiti razbacujui, biti neuredan prilikom pretraivanja.