Jeste li znali...

.. da je u prostorijama Narodne osnovne škole u Tolisi na inicijativu Tolišanina fra Ilije Oršolia osnovana prva zemljoradnika zadruga u BiH 1904. godine? Saznajte više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:umica

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow blog-sekcija
blog-sekcija
Nazivi za Boi u Europi
Srijeda, 25 Prosinac 2013
Nazivi za Boi u Europiestit i Blagoslovljen Boi našim mještanima, itateljima i svim ljudima koji ga slave eli uredništvo portala.
Boi je obiteljski blagdan koje trebamo provesti u društvu svojih najmilijih, a za one koji moraju malo svratiti i na internet neka pogledaju na slici (otvorite lanak pa kliknite na sliku za uveanje) kako se u pojedinim zemljama Europe naziva blagdan roenja Isusa Krista te znaenja/objašnjenja nastanka tih naziva.
Opirnije...
 
Obavijest
Utorak, 03 Prosinac 2013
franjevacki_svjtovni_red.jpgFotografski klub Orton iz Orašja i Zaklada „Terra Tolis“ u sklopu manifestacije „Dani Tolise 2014.“ planiraju izdati Fotomonografiju starih fotografija u kojoj bi se kroz slikovni zapis ispriala zanimljiva pria naše sredine.
Za tu svrhu Fotoklub „Orton“ iz Orašja, organizira  prikupljanje starih fotografija nastalih do 1979. godine prošlog stoljea (što starije to bolje).
Opirnije...
 
Smotra folklora 2013.
Utorak, 11 Lipanj 2013
dsc_9731.jpgŠto je lipo brzo proe, kae naš narod. Nije od toga izuzeta ni ovogodišnja Manifestacija Dani Tolise. Kad tad je moralo završiti. Premda, bilo je toliko dobro, da se mnogi danas u ponedjeljak pitaju je li to bila java ili pak kakav lijep san. Bila je java, a kao da smo sanjali. Sve je proteklo u savršenom redu, sve je bilo na svojem mjestu i svima je bilo dobro. Juer, na zadnji dan Manifestacije, slilo se u Tolisu ljudi sa svih strana.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Koncert KUD-a Kralj Tomislav
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9320.jpgNajbolji  KUD na ovim prostorima, KUD Kralj Tomislav iz Tolise, sino (8.6.2013.) je pokazao i zašto svi govore da je najbolji. Pred prepunim gledalištem, sino smo imali priliku uivati u cjeloveernjem programu u kojemu su prikazane prie iz današnjice, te posebno ono kako je to bilo nekad davno, pedesetih godina prošlog stoljea. Kakvi su tada bili obiaji, ime su se cure i momci bavili, kako su ašikovali, pjevali kakve su bile svadbe. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Memorijalni odbojkaki turnir arli-iri 2013.
Nedjelja, 09 Lipanj 2013
dsc_9273.jpgU ast naših odbojkaša arlija i irija, poginulih u Domovinskom ratu i ove godine je u sklopu Dana Tolise organiziran tradicionalni odbojkaški turnir. Tako su svi oni eljni vrhunske odbojke, danas su došli na svoje, jer je jedan od glavnih epiteta koji su obiljeili ovaj turnir upravo rije vrhunski. Natjecale su se etiri ekipe, od kojih je svaka pokazala da nije bez razloga tamo.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedea » Kraj »»

Stranice 46 - 54 od 320

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pljunka - [JosObfuscator] _-[iH/3qpm[B9I9e%nAiDJv9cW4Naa7q,O `qy1:tI_de>Buk[yu[3#i]n7sIra~ $49uB0t E1u$sytnIUiVm+WWa%K,r5Mwd wpNlE9NM>jTc(kTulGmv(Dx)ka94KTD(k~Kae.
matori - imenica, maleni motor, moped.
zamigat se - [JosObfuscator] KoB#,B W8f;?j_e,lY^u]e,`[nsC lqG=nP>gQe-1 Vxv8>m^oh9f5>oxni>yS wo@+ZdjoNUulyj@C+9eCtOiD wKns@kXa)Ackm,VKavro0cW`m%4h stEjXce|MvE`l%auR+j+,M apaIzE2aZ?mSMEve2vlT>j7XeBneKt~2@Li0/hz F)>0kHa>_1>(k4.zAv-oklN( Xjlj69ke}~lRS:xo2:PP ~8s2U\Rj"qj^[onIjql $3c:ct:HbCojy% f;C[~m`)di7JyZ hsPneyRRHq 5Tm%/oRiX*b`$gEa(svL gnk1oW`w]bk_$SaLjNsyCDi4cevJaHT\~"hOZ.