Jeste li znali...

...da u Tolisi ima 15 terena za odbojku koji udovoljavaju odbojkaškim standardima?  Uskoro više...
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow blog-sekcija
blog-sekcija
Crkva u Tolisi dobiva novo ruho!
Četvrtak, 15 Svibanj 2008
Obnova crkve među najljepšim u BiH , crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi
       
Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Tolisa TOLISA - Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije spada među najveće ali i najljepše crkve u BiH. Vjersko je središte posavljaka ali i turistička odrednica svih putnika namjernika i gostiju koji posjete posavsko područje. Pod njenim krovom utočište je našla i ratna bolnica pa je uz duhovnu potporu pod tim krovom spašeno mnogo života posavskih branitelja. Crkva je kulturni spomenik i uskoro mjesto gdje će na dostojan način biti pohranjene vrijedne zbirke koje pripovijedaju nijemo o povijesti posavskoga kraja od njenih početaka. Muzej sa knjižnicom upravo će biti pod okriljem crkve u Tolisi. Usporedo sa tim radovima ovih je dana započela i vanjska obnova crkve jer njen izgled ma kako izgledao monumentalno, vidno je nagrižen vremenom, kišama pa i ratnim djelovanjima.
Opširnije...
 
Program "Dana Tolise 2008"
Četvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni članak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja će se održati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti će izdana i predstavljena knjiga
Posavski književni zbornik koji će obuhvatiti književnost s područja Terre Tolise, bit će i  otvoren boćarski teren te predstavljen novoosnovani boćarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit će tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju će uveličati i mimohod KUD-ova, Pjesnička večer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije možete pogledati u nastavku.

Opširnije...
 
Vjenčani: Marko Nedić i Cho Jong
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
Marko Nedić i Cho JongMarko iz Tolise i Cho Jong iz Mak Poa sudbonosno "Da" kazali u Koreji. Razdaljina od 12 sati leta i nekoliko busom nisu bili prepreka za sestru Katicu kako bi došla na bratovu svadbu

TOLISA - Posavci su razasuti diljem svijeta, najviše u zemljama Europe. Domaljevac se tako odavno većim dijelom preselio u Frankfurt, Odžačana je ponajviše u Švicarskoj, sa područja općine Orašje u Austriji. U potrazi za poslom privremeno pretvorilo se u stalno mjesto boravka. Rodni kraj vide samo blagdanima. Marko Nedić iz Tolise potražio je mjesto pod suncem u Freiburgu. Jedinstven je primjer posavca koji je sudbonosno "Da" skupa sa Cho Jong Kim izrekao u Koreji.
Opširnije...
 
Slavko Nedić dobitnik Porina!
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2008
kap za slap.jpgAlbum "Čovjek i Bog iz Nazareta" osvojio je Porina u kategoriji "Najbolji album duhovne glazbe" za 2008. godinu. Svečanost 15. dodjele hrvatske diskografske nagrade održana je u nedjelju u Zagrebu.
U konkurenciji osim albuma Čovjek i Bog iz Nazareta bili su:
Mirela Toić, Kristina Kolar, Siniša Štrok, Maja Veljak, Mario Penzar s albumom "Hrvatska Duhovna Glazba", te Pjevači Župe Našašća Svetoga Križa - Vodice, Zborovođa s. Klara Pavlović s albumom "Pjevana Baština - Pučko Crkveno Pjevanje U Šibenskoj Županiji, Župa Našašća Svetoga Križa - Vodice".Opširnije...
 
Proslavljen Markov dan
Srijeda, 30 Travanj 2008

Markov dan 2008 TolisaMarkov dan, dan zaštitnika sela, kirbaj u Tolisi, proslavljen je u petak 25 4.2008. godine. Svečanu misu služio je fra Zvonko Miličić.

Iako je godinama poznato da upravo na taj dan padne kiša, pa makar i malo, evo već druga godina je za redom da kiša za Markov dan nije uopće padala. Na misi je bilo posebno svečano, na kojoj se, prema slobodnoj procjeni autora ovog teksta, okupilo više od 1200 ljudi, iz Tolise i susjednih sela.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 316 - 324 od 332

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
Ajoga - [JosObfuscator] fbiJJ8-Amw(e_An2fqi^l9c~a%),63zic#Lzim)Am-]-iDWJšUIlsWj$1aeUL)NnOXemay# >$3woJs#)`o][QbL4.#^al=8P),H ~QAs],hpiTv%niBMH4oj[*nci4i37Jmjd8 4VS}CzKa+ Ke6gEluFiiIkj$Aen#X~ln:-=so8@xVEs+:i0>tr.
reskir - [JosObfuscator] JBiEmBfMvteJ/+`Gn{SiMeWcTDy0taEU,RcT fkd6;:oYYqG V;Yon,{dZrO]BjeN1~=}đ7=~einnTeV PMwmzrjmec3Qrtb,eO ww;O3pXPrFB[,3e2SmV{d]pS=]vLi4d.iOa{vo~p%arl;U /{CoZ5q8Yp%a=sS.n:h5nBoCbn7-s>I]AZt9tpTZ,E Mr}NrcD*iX@%z%i0Qk#3.
vrkat - [JosObfuscator] l6=ugxBUflBab.kg{obNHlQh{7.,V02 QBnD%$R]a;.ygMIUoXFEa|vqGra4r2=r~Dwa8TtZ^RviO/,4%wy vJp~x~4BoosvHd[op87gAKYo@Kv.a*ur9oVbZastHiC3.