Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti
Vijesti
Izbor najljepeg dvorita
Utorak, 31 Oujak 2009

Dani_Tolise_2008_-_Otvorenje_15.jpgU okviru ovogodišnjih Dana Tolise, po prvi put se organizira izbor najljepšeg dvorišta u Tolisi. Cilj ove akcije je da se u manifestaciju ukljue svi mještani , budui da sva domainstva i sva dvorišta ulaze u razmatranje za izbor najljepšeg. Imajui na umu veliku raznolikost naših dvorišta, birat e se po jedno najljepše u slijedeim kategorijama:

Opirnije...
 
VL: Tko stoji iza uspjene organizacije velike manifestacije "Dani Tolise" ?
Ponedjeljak, 30 Lipanj 2008

100 toliških volontera

Volonteri Dana Tolise 2008TOLISA-U vrijeme ope globalizacije teško se mogu pronai osobe koje bez ikakve naknade "odrauju" posao od ope koristi, za svoju sredinu, promidbu lokalnog kako se u globalnom ne bi ugasili korijeni tradicije, obiaja. Moda i nije teško pronai u svakoj sredini po nekoliko pojedinaca no svakako je vrlo teško pronai sredinu u kojoj se pronae ak oko 100 volontera koji bez ikakve naknade danima rade svoja zaduenja kako bi projekt manifestacije uspio a glas posavski, ili tonije toliški, išao izvan okvira svojeg sela. eljeli smo progovoriti upravo o takvim samozatajenim osobama. Nerado prihvaaju razgovor jer  zapravo i ne ele u javnost i medijsku pozornost. Njihova zadaa je, kau nam, uspješni "Dani Tolise" a zadovoljna lica svih gostiju najbolja im je potvrda za takav zakljuak.

Opirnije...
 
Dani Tolise, prvi pljesak
Petak, 20 Lipanj 2008

prvi_pljesak-bina.jpgU sklopu Manifestacije Dani Tolise, odrano je, recimo to tako, natjecanje u pjevanju. Nastupilo je 15 izvoaa, a za nikoga od njih nije se moglo kazati da mu tamo nije mjesto. iri nije imao lagan posao. Ipak netko je morao pobijediti, a bila je to Ruica Kobaš.

Opirnije...
 
Dani Tolise, smotra folklora
Petak, 20 Lipanj 2008

vojvodina.jpgZadnji dan Dana Tolise, odrana je smotra folklora, na kojem je nastupilo trinaest kulturno-umjetnikih društava iz Posavine, Hercegovine, Slavonije i Vojvodine, te dan ranije i Istre. Na ovom mjestu donosimo vam poprilinu galeriju slika:

 

Opirnije...
 
Sveano zatvaranje Dana Tolise 2008.
Petak, 20 Lipanj 2008

nediljko.jpgU prepunoj dvorani „Dvor“, u fantastinoj atmosferi sveano su zatvoreni ovogodišnji dani Tolise. Nakon svih dogaaja, nakon toliko dobrih stvari, nakon toliko susreta i druenja, dani Tolise i nisu mogli drugaije, doli spektakularno i završiti. Pet dana je Tolisa ivjela za svoje goste, pet dana je Tolisa bila u znaku sveanosti koja nije viena na ovim prostorima.

Opirnije...
 
VL: Terra Tolys uva tradiciju
Srijeda, 21 Svibanj 2008

Tolisa u znaku smotre folklora sa 15 društava, promocija, izlobi, poezije, koncerta

  Dani Tolise 2007 - Smotra folklora(Veernji list)
TOLISA - Prekrasnu tolišku tkanicu meunarodne smotre folklora ove e godine tijekom manifestacije Dani Tolise  svojom pjesmom, igrom i plesom izvesti 15 Kulturno umjetnih društava iz Slavonije, Hercegovine, Rijeke te domaa društva posavskoga kraja. Pet dana, od 11 do 15 lipnja Tolisa e biti u znaku brojnih kulturnih sadraja na kojima bi pozavidjele puno vee sredine.


Opirnije...
 
Podrka Federalnog ministarstva okolia i turizma "Danima Tolise"
Ponedjeljak, 19 Svibanj 2008

Ministarstvo okoliša i turizma FBiHDana 16.05.2008. godine, ministar okoliša i turizma F BiH, Nevenko Herceg u Uredu  predsjednika Vlade upanije Posavske ,zajedno s predsjednikom Vlade, Mijom Matanoviem, organozirao je prijem za Slavka Vukia i Ilju Vukia, predsjednika i lana Organizacijskog odbora "Dana Tolise 2008."

Opirnije...
 
Predsjednica FBiH, Borjana Krito, otvara "Dane Tolise 2008."
Petak, 16 Svibanj 2008

Borjana KrištoIz Ureda predsjednice FBiH, Borjane Krišto, Organizacijski odbor "Dana Tolise 2008." dobio je potvrdni odgovor, da e i ove godine, predsjednica FBiH Borjana Krišto biti glavna pokroviteljica, te e osobno otvoriti "Dani Tolise 2008", koji poinju u srijedu 11.06.2008. g.,  i traju do 15.06.2008. g.
    Otvorenje i završna veer odrat e se u svadbenoj dvorani "DVOR - Terra Tolis" u Tolisi, gdje e biti postavljena i  etno-izloba runih radova.       

 
Opirnije...
 
Program "Dana Tolise 2008"
etvrtak, 15 Svibanj 2008

Dani Tolise 2008(dopunjeni lanak)
Pogledajte program proslave "Dana Tolise 2008" koja e se odrati od 11.-15. lipnja 2008. godine. Povodom proslave biti e izdana i predstavljena knjiga
Posavski knjievni zbornik koji e obuhvatiti knjievnost s podruja Terre Tolise, bit e i  otvoren boarski teren te predstavljen novoosnovani boarski klub "Bulin" iz Tolise na organiziranom turniru. Bit e tu još sportskih aktivnosti, utakmica/natjecanja u nogometu, odbojci, trci pasa, ribolovu, streljaštvu... Manifestaciju e uveliati i mimohod KUD-ova, Pjesnika veer, Prvi pjesak, i još bolje Etno dvorište...
Kompletan program manifestacije moete pogledati u nastavku.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedea » Kraj »»

Stranice 91 - 99 od 99

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
kadanje - pridjev, od kada, od kojeg vremena. \"Nemoj to jest ko zna kadanje je to!\"
lajbi - [JosObfuscator] W3e^e^n>owbs{LLklT=$i,u rHoW^OdGYj|eu{]amvlnng=#WiCRUyR Uvpg#rQjeWdFv`m#6e|%@tkXX3,3;|v pIgO_i(r_[1u`dlWunW>zj9ia#a$)_k
prnjoka - imenica, pogrdno, nos ili usko podruje oko nosa.