Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti
Vijesti
Obilježeno 100 godina čitaonice na Markovača
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019
100 godina čitaonice Markovače
Zadnjeg dana Dana Tolise, osim smotre folklora još se nešto događalo u Tolisi. Obilježeno je 100 godina osnivanja čitaonice na Markovača. Prije otkrivanja prigodne spomen-ploče o osnivanju i povijesti čitaonice upozao nas je Marijan Damjanović poznatiji kao Miljuš. Također, nazočne je pozdravio i predsjednik zaklade "Terra Tolis" i organizacijskog odbora Dana Tolise, Daniel Dominković. Ploču je otkrio unuk osnivača čitaonice - Marijan Đure Knežićeva - Tozo. 
Opširnije...
 
Književna nagrada kao promotor Tolise
Srijeda, 05 Lipanj 2019
Josip Mlakić - dobitnik književne nagrada Josip Mlakić, dobitnik ovogodišnje nagrade "Fra Martin Nedić" za roman "Skica u ledu", višestruko nagrađivani hrvatski i bh. književnik i scenarist, u razgovoru za Dnevnik.ba govorio je, između ostalog, o dobivanju nagrade, sudjelovanju na Danima Tolise te o stečenim dojmovima prilikom posjete kao i o drugim zanimljivim temama iz književnosti, javnog i političkog života.
Opširnije...
 
Smotra folklora
Utorak, 04 Lipanj 2019
Dani Tolise 2019. - Smotra folklora
Usprkos prijetnjama do posljednjeg trenutka, vrijeme je ovaj put bilo prijatelj Danima Tolise. Oko 16 i 30 u nedjelju, povorka od 14 KUD-ova krenula je od škole prema Lipi kroz Ostružane na igralište, gdje se održao koncert kulturno-umjetničkih društava pristiglih iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Slavonije i Vojvodine.
Opširnije...
 
Sloga osvojila memorijalni odbojkaški turnir
Nedjelja, 02 Lipanj 2019

Memorijalni odbojkaški turnir

Vremenske neprilike utjecale su na događanja predzadnjeg dana Dana Tolise. Igrarijada u punom programu se nije niti održala, a odbojkaški turnir je preseljen sa igrališta NK Sloge u dvoranu SC Fra Marin Nedić u Orašju.

Oko 16:30 na groblju Karaula su prestavnici Organizacijskog odbora Dana Tolise, odbojkaških ekipa i obitelji poginulih položili vijence na grobove naših branitelja i vrsnih odbojkaša, Marijana Oršolića Čarlija i Jose Oršolića Žirija, u čiju čast je i nastao ovaj memorijalni turnir još u sklopu prvih Dana Tolise 2007. godine. 
Dodane slike!

Opširnije...
 
Igrarijada u uvjetima kiše
Nedjelja, 02 Lipanj 2019
Dani Tolise 2019. - Igrarijada
Kiša je pokvarila dugo planiranu organizaciju Igrarijade i sve stare igre koje su trebale biti odigrane. Zbog kiše na igralištu je organizirano natjecanje samo u jednoj igri - zabijanje čavala u gredu.
Opširnije...
 
Ethno Plugged In
Subota, 01 Lipanj 2019
Ethno Plugged In - Dani Tolise 2019.
Sinoć je u punom Domu kulture u Tolisi održan Ethno Pluggend in, festival etno glazbe. 
Ove godine su nam se predstavile Čuvarice iz Rame, domaća etno skupina Makara, Tea Dominković i folklorni sastav OŠ fra Ilija Starčević uz pratnju provjerenog tamburaškog sastava KUD-a Kralj Tomislav. 

Opširnije...
 
Biciklijada održana pod stalnom prijetnjom kiše
Subota, 01 Lipanj 2019
Biciklijada Tolisa 2019
Za razliku od prošle godine, ove godine vrijeme nije bilo saveznik biciklijade. Tmurni oblaci su prijetili ozbiljnom kišom što je, vjerujemo, utjecalo na odluke mnogih da ipak ostanu kući.
Uobičajeno, nešto poslije 16, sa igrališta NK Sloge prvo su krenuli sudionici "male" biciklijade, a nedugo potom i odrasli.
Opširnije...
 
Dodjela književne nagrade i kazališna predstava
Subota, 01 Lipanj 2019
Dodjela književne nagrade
U prepunoj dvorani toliškog Doma kulture u četvrtak, 30. svibnja, svečano su dodijeljene ovogodišnje književne nagrade „Fra Martin Nedić“ za izvrsne književnoumjetničke dosege. U ime Prosudbenog povjerenstva imena laureata i razloge njihova odabira naveo je i obrazložio predsjednik povjerenstva, profesor Krešimir Dominković.
Opširnije...
 
Šahovski turnir
Petak, 31 Svibanj 2019

Natjecanje u šahu Tolisa 2019

Održan je još jedan Šahovski turnir u sklopu Dana Tolise, u četvrtak od 15 sati u Domu kulture.
Natjecatelji su podijeljeni u dvije skupine. Na kadetskom turniru sudjelovalo je 14 natjecatelja, a na seniorskom 22. Turnir je bio međunarodnog karaktera, natjecali su se članovi ŠK Orašja, ŠK Slavonca iz Gradišta, ŠK Sladorane iz Županje i ŠK Slavonca iz Našica.
(dodatne slike)

Opširnije...
 
Otvoreni trinaesti dani Tolise
Srijeda, 29 Svibanj 2019
Otvaranje Dana Tolise 2019 Otvoreni su trinaesti Dani Tolise.
Večeras je u Dvoru predsjednik Federacije BiH, gospodin Marinko Čavara, još jednom svečano otvorio Dane Tolise.
I ove godine u punoj dvorani ugostili smo i mnoge uvažene goste, generalnoga konzula RH, Ivana Bandića, ministra Federalnog ministarstva pravde, Matu Jozića, predstavnike federalnih ministarstava, županijskih i općinskih vlasti te predstavnike toliškog samostana.
Dodane slike i snimka Otvaranja!
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 90 od 183

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
trkat se - glagol, takmičiti se u brzom trčanju.
škalja - imenica, tanko odcijepljeni ili otesani komad drveta.
plava-bjelava - [JosObfuscator] evKMr}ks6jt]~-$,aZf $$_4JbOoNhk])jCV{Te4,l ,~sa#kvx>|?viCajf]eT|nR>tIr]#klJio](N$ 2p`El]a]nAv6vaW`*#.