Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:Ekipa Tolisa 1

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti
Vijesti
Trai se novi suprug
Subota, 08 Lipanj 2013

dsc_9244.jpgU izvedbi Gradskog amaterskog kazališta iz Orašja i Gradskog kazališta "Joza Ivaki" iz Vinkovaca, sino (7.6.2013.) u Dvoru, uprizorena je kazališna predstava pod nazivom "Trai se novi suprug." Publika je svakako oekivala da predstava bude zanimljiva, no da e biti toliko suza od smijeha, nitko nije mogao pretpostaviti. U predstavi u kojoj glume samo tri glumca, ne nedostaje ništa. Nema nepopunjenog prostora, jer su likovi jako ivopisni i svestrani. 

Fotografije dodane u Slikovnicu!

Opirnije...
 
ahovski turnir
Subota, 08 Lipanj 2013
dsc_9189.jpgJuer (7.6.2013.) u popodnevnim satima, odran je (sada ve tradicionalni) šahovski turnir. Ove godine, a što je za svaku pohvalu, pored seniora , lanova šahovskog kluba Orašje, Bošnjaci i Babina Greda, natjecali su se i kadeti. Ukupno se juer natjecalo dvadeset i troje seniora i petnaest kadeta. Meu kadetima bila je najbolja Ivana Miki iz Vidovica,  a meu seniorima Ivica Leakovi iz Bošnjaka. 
Opirnije...
 
190. roendan prve puke kole u BiH
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_9080.jpgSto devedeset godina je prošlo otkako je zaslugom fra Ilije Starevia u Tolisi osnovana prva puka škola u Bosni i Hercegovini. Veliki je to jubilej za našu sredinu, pa je u sklopu Dana Tolise danas dan kada se slavi roendan naše škole. U prepunoj dvorani Dvor, danas su uenici naše škole pokazali sve ono najbolje što su u protekloj godini nauili, bilo na redovnoj nastavi, bilo na brojnim sekcijama koje su u školi organizirane kao i na drugim izvannastavnim aktivnostima. 
fotografije dodane u slikovnicu!
Opirnije...
 
Dodjela knjievne nagrade "fra Martin Nedi"
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_8948.jpgDrugog dana Manifestacije (6.6.2013.), u veernjim satima, u Dvoru je upriliena dodjela ovogodišnje knjievne nagrade "fra Martin Nedi". Na natjeaj za dodjelu ove nagrade, koji je trajao do kraja oujka, prijavilo se ak 25 autora sa 27 knjievnih djela. Posebno imenovano trolano prosudbeno povjerenstvo, nakon pomnog prouavanja svih pristiglih knjievnih djela, odluilo je da ovogodišnju knjievnu nagradu "fra Martin Nedi" dobije Igor Divkovi za zbirku pjesama pod nazivom "Relativno apsolutno." 
Fotografije dodane u Slikovnicu !
Opirnije...
 
Biciklijada 2013.
Petak, 07 Lipanj 2013
dsc_8752.jpgPromicanje zdravog ivota i druenja cilj je Biciklijade koja se ve tradicionalno odrava u sklopu Dana Tolise. I danas kao i proteklih godina, biciklijada je privukla veliki broj sudionika, a iz godine u godinu njihov broj se  poveava. Tako je ove godine,  na Biciklijadi sudjelovalo preko 800 sudionika svih uzrasta. Biciklijada je podijeljena na dva dijela.
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Otvoreni sedmi Dani Tolise
etvrtak, 06 Lipanj 2013
dsc_8576.jpgSlubeno je poelo! U sveanoj dvorani Dvor u Tolisi i u još sveanijoj atmosferi, sino (5.6.2013.) otvoreni su sedmi po redu Dani Tolise. U najavnom govoru, predsjednik Zaklade Terra Tolis i ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove Manifestacije, Mario Oršoli, ukratko je predstavio sva zbivanja koja e se odrati na Danima Tolise, sa naglaskom na sedmogodišnjem kontinuitetu, koji nam daje za pravo da  u ovoj godini, kao i iduim godinama oekujemo još bolje i još više. 
Fotografije dodane u Slikovnicu!
Opirnije...
 
Program Dana Tolise 2013.
Subota, 01 Lipanj 2013

130.jpgSve je spremno za ovogodišnju Manifestaciju Dani Tolise, koja se i ove godine odvija pod visokim pokoviteljstvom Predsjedavajueg Vijea ministara BiH, Vjekoslava Bevande. Uz zadranu naelnu koncepciju prijašnjih Dana, ove godine Organizator je predvidio i podosta noviteta. Jedan od noviteta je izloba novoosnovanog fotografskog Kluba "Orton" iz Orašja, koji je u veoma kratkom roku prikupio velik broj zaljubljenika u fotografiju.

Opirnije...
 
Izvjee Prosudbenog povjerenstva za dodjelu Knjievne nagrade "fra Marin Nedi"
Utorak, 14 Svibanj 2013

220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.png

Upravni odbor Zaklade „Terra Tolis", na sjednici odranoj 13.5.2013.g., prihvatio je izvješe Prosudbenoga povjerenstva o dodjeli Knjievne nagrade „fra Martin Nedi", ime je okonan Natjeaj za dodjelu te Nagrade.  Prema rijeima Mate Nedia, predsjednika Povjerenstva, na Natjeaj je pristiglo 25 knjievnih djela,  od 23 autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije  i Švedske, i to:

Opirnije...
 
Izabran novi predsjednik Zaklade
etvrtak, 28 Oujak 2013

dsc_6245.jpgSino (27.3.2013.g.), odrana je sjednica Zaklade Terra Tolis.  Nakon isteka etverogodišnjeg mandata predsjednika eljka Nedia, izabran je novi predsjednik Zaklade- Mario Oršoli. Za dopredsjednika je izabran Daniel Dominkovi, dok je na mjestu tajnika i dalje Ivo Nedi. Novi predsjednik zahvalio se na dosadašnjem radu dosadašnjem predsjedniku Zaklade, i ukratko iznio svoj program rada za budue razdoblje.  

Opirnije...
 
Raspisan natjeaj za knjievnu nagradu "fra Martin Nedi"
Utorak, 22 Sijeanj 2013
220px-martin_nedic_1885_mayerhofer.pngKao i proteklih godina, Zaklada"Terra Tolis" raspisuje Natjeaj za dodjelu Knjievne nagrade "fra Martin Nedi". Nagrada je to koja se dodjeljuje knjievnicima u sklopu Manifestacije "Dani Tolise", koja e se ove godine odrati poetkom lipnja mjeseca. Kao što ete u samom tekstu natjeaja moi vidjeti, na ovaj natjeaj mogu se prijaviti iskljuivo autori koji su u razdoblju od 1. travnja 2012.g. do 1. travnja. 2013. objavili ili e objaviti knjievno djelo. U nastavku objavljujemo cijeli tekst natjeaja:
Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedea » Kraj »»

Stranice 31 - 60 od 99

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
dvico - vidi dviko
matiite - [JosObfuscator] 28FQifmhms>D4eLkq*{nbi9ncGw%_Wa1.dm,fW8Bh 9hxNd5:;[LrSwRE@maSl/roxfG ^VCom6ldR(7e T)mQs8oN%t(B?i+skX1NiqeaIy.
mem - [JosObfuscator] kyfaiG}`hm:+1H]eU`Idnbi;}@p;cMg(a=L(@*,f =i|.#v=lTTak|qoqgdsa;[H 8qVronHaJ{/aS (z4Jai[?HmvdBkuqy` ]HuvirlEFiMCo UN8n`a?*7a) Uci;lp1,oed^{uIQ,g:?VU NDGv,l%La/Gg;u8aAeTE vu;X)Z VrXkA2uYK8E?iNQ.W%.