Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti
Vijesti
Smotra folklora
Nedjelja, 04 Lipanj 2023
Dani Tolise 2023. - Smotra folkloraI sedamnaestih Dana Tolise bogat program završavamo smotrom folklora. Ove godine nam je u goste došlo 13 kulturno-umjetničkih društava.
Koncertu je prethodio defile KUD-ova ulicama Tolise - od škole do lipe preko Ostružana do ljetne pozornice stadiona NK Sloga, mjesta na kojem je i održan koncert.
Opširnije...
 
Igrarijada 2023.
Nedjelja, 04 Lipanj 2023
Dani Tolise 2023. - IgrarijadaPrelijepa subota, sunčana, a ne presunčana, savršena za odigravanje još jedne igrarijade, natjecanja u starim sportovima.
Osim starih sportova organizirana su natjecanja u kuhanju fiša i čobanca te je kraftaška zajednica Posavine prezetnirala svoja piva.
Opširnije...
 
Odabir najbolje pogače
Subota, 03 Lipanj 2023
Dani Tolise 2023. - Odabir najbolje pogačeSubota je rezervirana za druženje na igralištu SD Sloge Tolisa, a već treću godinu Igrarijadi prethodi izbor najbolje pogače. Pravila su od ranije poznata. Natjecatelji se ranije prijavljuju, a broj prijava je ograničen. Ove godine u natjecateljskom djelu je bilo 16 pogača.
Opširnije...
 
Koncert Lidija Bajuk Quarteta
Petak, 02 Lipanj 2023
Dani Tolise 2023. - Ethno Plugged In - Koncert Lidija Bajuk QuartetaVečeras je na ljetnoj pozornici SD Sloga Tolisa u sklopu Dana Tolise održan World music festival , koncert Lidija Bajuk Quarteta.
Zanimljivo, ovo nije prvo gostovanje poznate Lidije Bajuk u našim krajevima. Prvi nastup održala je u Orašju na Danima hrvatskog filma 2004. godine, a drugi kao LB Trio u Kinodvorani Orašje 2016. godine.
Opširnije...
 
Biciklijada i izvlačenje tombole
Petak, 02 Lipanj 2023
Biciklijada 2023.Pobijedili smo još jedan dan u borbi s kišom. Kiša jest pala, ali ne u Tolisi nego u Donjoj Mahali i ne za vrijeme nego nešto prije biciklijade.  
Biciklisti i biciklističići (Predsjednikova novokovanica) su se počeli skupljati oko 16 sati da bi dvije kolone, "odrasla" i "dječija", s oko pet stotina duša, krenule nešto poslije pola 5.
Opširnije...
 
Memorijalni odbojkaški turnir "Čarli-Žiri" 2023.
Četvrtak, 01 Lipanj 2023
Memorijalni odbojkaški turnir Iako su sve prognoze najavljivale kišu za četvrtak popodne, kiša nije pala. Stoga se memorijalni turnir "Čarli-Žiri" u popodnevnim satima odigrao na igralištu SD Sloge kako je i planirano.
Pošto se ekipa MOK "Marsonia" Brod nije pojavila preostale tri ekipe igrale su po principu svatko sa svakim.
Opširnije...
 
Likovna kolonija "Dani Tolise 2023."
Četvrtak, 01 Lipanj 2023
Likovna kolonija Na kraju prve, prošlogodišnje likovne kolonije organizirane u sklopu "Dana Tolise", organizatorica Kata Jerković izrazila je nadu da će se likovna kolonija nastaviti održavati i dalje.
Na dobrom smo putu da se Katine, a i naše, nade ostvare. Danas je održana druga po redu likovna kolonija u sklopu "Dana Tolise".


Opširnije...
 
Dodijeljena književna nagrada "Fra Martin Nedić"
Četvrtak, 01 Lipanj 2023
Dodjela književne nagrade Sinoć je u Domu kulture u Tolisi bila dodjela Književne nagrade "Fra Martin Nedić", ustanovljene 2010. godine.
Na početku programa pozdravljeni su Lidija Miletić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru, Željko Vukić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Orašju i Sanja Pejić, ravnateljica Centra za kulturu Orašje.

Opširnije...
 
Šahovski turnir "Dani Tolise 2023."
Srijeda, 31 Svibanj 2023
Šahovski turnir Danas je odigran šahovski turnir "Dani Tolise 20223“. Po kvaliteti igrača najjači turnir u zadnjih par godina i drugi najjači otkako se organizira. Turnir je počeo u 14 sati u Domu kulture.

Opširnije...
 
Natjecanje u gađanju glinenih golubova
Srijeda, 31 Svibanj 2023
Natjecanje u gađanju glinenih golubovaDanas, s početkom u 10 sati, po ne baš lijepom vremenu, na strelištu Lovačke udruge "Sava" Orašje u Tolisi održano je otvoreno natjecanje u gađanju glinenih golubova, disciplina trap.
Ovo je drugo natjecanje organizirano u sklopu Dana Tolise, a predsjednik lovačke sekcije Đuro Oršolić Đukacija se nada da će postati i dio stalnog programa Dana Tolise.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 30 od 170

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
guzičar - [JosObfuscator] biWog*s0cYUo@gbwjaTM .kIoxOjBQ%p[a:M3-) oZ{dfcLoV+dđ~e4cf)o oynjeDFrXCp}YiocfzTvQ]WM9aOa|tn8a[ TiGuj Vus>/DovBDi`_aDkto|,D|ot7iGv7^e_,5 m|yOgoT~bBk+i-#čVXc9hnco)W4D *rc[a+;uadEai`H 1.jhNcc^e=@lKmwqaTldt[ [25iJ5 ~-pMpi}(lFćGY4a
starosvatit - glagol, biti stari svat ili starosvatica u svatovima.
obričit se - [JosObfuscator] ADA_gOpL5lYUa1Pg)%}oT0l^@l-i,I{CUo b(JZ?z~I,|a$iiNYv~]r5;JPbš?widt81ivA(q2 mb5WMjr%=kjiMIj4alnu[ijke^^bIu,AF UooAsbVblu#L%r^9i,lLI5j;aOIa:|C,FtBv1BMiFNE (c7Ns_~e}U^@U.