Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow DANI TOLISE arrow Vijesti
Vijesti
Igrarijada
Četvrtak, 09 Lipanj 2022
Dani Tolise 2022 - Igrarijada
Ostali smo dužni evidentirati predzadnji dan Dana Tolise. Naime, izvjestitelj je bio opravdano odsutan pa je informacije morao naknadno skupljati.
Odličan dan za uživanje u prirodi. Na glavnom igralištu u subotu je prodefiliralo petstotinjak ljudi. Događanja su počela u 11 sati ocjenjivanjem najbolje pogače da bi se nastavilo igrarijadom te završilo večerom za sve sudionike - natjecatelje i publiku.
Opširnije...
 
Mimohod i smotra folklora
Nedjelja, 05 Lipanj 2022
Smotra folklora
Nedjelja na Danima Tolise rezervirana je za Smotru folklora. Vrhunac Dana Tolise, zadnji dan, spektakl. S nešto kašnjenja, krenuo je mimohod KUD-ova od škole do Lipe kroz Ostružane do stadiona.
Opširnije...
 
Veliki petak
Subota, 04 Lipanj 2022

Koncert Klape Cambi

Ne, ne radi se o Velikom petku koji označava pojam iz kršćanstva nego velikom petku Dana Tolise 2022. Naime, na rasporedu smo imali biciklijadu - za male i velike, tombolu Tri Bicikla i kao tona šećera na kraju - koncert Klape Cambi. 

Opširnije...
 
Likovna kolonija
Subota, 04 Lipanj 2022
Dani Tolise 2022. - Likovna kolonija
Povodom obilježavanja manifestacije Dani Tolise 2022., 2.lipjna održana je prva Međunarodna likovna kolonija. Na koloniji su sudjelovali Članovi LD Moslavačkog kruga iz Popovače, članovi Grupe SOL iz Lipovljana, udruga stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška, te Ivica Odobašić slobodni umjetnik, Ankica Hang iz Samberga (Munchen, Njemačka) i fra Pero Oršolić.

Opširnije...
 
Memorijalni turnir "Čarli-Žiri" 2022.
Četvrtak, 02 Lipanj 2022
Memorijalni turnir
Danas popodne, 3. lipnja, odigran je još jedan memorijalni turnir "Čarli-Žiri", u spomen na naše vrsne odbojkaše koji su život izgubili u Domovinskom ratu. Zbog nedolaska jedne ekipe turnir se odigrao u izmijenjenom formatu.
Opširnije...
 
Dodijeljena književna nagrada
Četvrtak, 02 Lipanj 2022
Književna nagrada
Svečana dodjela književne nagrade "Fra Martin Nedić" za 2022. godinu bila je u srijedu, 1. lipnja, u Dvoru u Tolisi. Novost u odnosu na prethodne godine je da sve tri nagrade uz plaketu tj. priznanje, uključuju i novčani iznos.
Opširnije...
 
Šahovski turnir "Dani Tolise 2022."
Srijeda, 01 Lipanj 2022
Šahovski turnir Dani Tolise 2022.
Danas je odigran šahovski turnir "Dani Tolise 2022." Turnir je počeo u 14 sati u Domu kulture.
Na na seniorskom turniru sudjelovalo je 20 igrača i igralo se po  „blitz“ sustavu - na 3 minute + 2 sekunde po potezu.
Opširnije...
 
Otvoreni šesnaesti Dani Tolise
Srijeda, 01 Lipanj 2022
Otvoreni šesnaesti Dani Tolise
Sinoć, s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani "Dvor" u Tolisi uz brojne uzvanike, predstavnike državne, federalne, lokalne i crkvene vlasti otvoreni su šesnaesti po redu Dani Tolise.
Prije Otvorenja, izaslanstvno Organizacijskog odbora Dana Tolise položilo je vijence kod Spomen-obilježja poginulim braniteljima u Tolisi te su s uvaženim gostima posjetili franjevački samostan.

Opširnije...
 
Izbor najbolje posavske pogače
Utorak, 17 Svibanj 2022
Dani Tolise 2022 - Najava natjecanja za izbor najbolje pogače
U sklopu Manifestacije Dani Tolise dana 4.6.2022. održat će se natjecanje za izbor najbolje pogače.
Ako ste iz Tolise teško da niste odrasli na pogači, neovisno o generaciji kojoj pripadate - bilo da ste Stari (prije drugosvjetskoratni), Bejbibumeri, Generacija X, Y tj. Milenijalci, Generacija Z ili Alfe!
Opširnije...
 
Odabran uži izbor književnih djela
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022
Književna nagrada
Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 10 književnih djela koja ulaze u uži izbor za dobitnika književne nagrade "Fra Martin Nedić" za 2022. godinu. Podsjetimo, na natječaj su pristigla 22 književna djela u potpisu 23 autora.  

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 30 od 154

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
razburlat - glagol, napraviti nered od čega, porazbacivati, unerediti. \"Šta si razburlo oti krevet, namjesti ga lipo!\"
oćerat - glagol, 1. uspjeti prisiliti koga da napusti mjesto na kojem se nalazi.
uitit se - [JosObfuscator] G?{Qdb4$p:Va7c6iIVtzioX)^ likE`a8{GEJkHSJay7CvoIi lT?4p8^r49HevUdCmi~debv0ltV J>n,_|a5z`8w $khioP-P~Igz8a;-Z,7^CEY ToWsAt%/oZD9bjiPk>t^9CX:ojr tTukbAa)manz^~eXnYq:RDv nB>\*3"#VX`~š;*t`h*a^1p*4 cs7~eL+U 5ukiz+AćS>Iujz*j(jrHdeI>šG,2 7Lo4sašvt4 iYY3Id>FLLa;w+/x :$wp#SAo_({dgjgT72oWx:H_d~9n6gi7>D#)š_ip)` #@3*kP_ePolaKJgYa7M{=C m@Tu8MF4 wAH=Dg:(l9LNQayvluk,f\0oJ"]|D@.