Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje
Kuda idu divlje svinje
a nažalost u maglu. K'o i guske!
Rubrika koja se prvenstveno bavi pitanjem položaja Hrvata u BiH - kuda idu i s čim imaju posla kao i pitanjem kuda ide ovaj svijet - demoralizacija, dekadencija društva i pojedinca te ugnjetavanje malog čovjeka, njegova nemoć pred sustavom.


Papa i papci
Utorak, 07 Lipanj 2011
papa_u_hrvatskoj_2011.jpgPrilikom zadnje posjete Pape Hrvatskoj mediji u Hrvatskoj stvorili su takvu atmosferu da se čovjek zapita koliko zapravo katolika ima u Hrvatskoj - rekli bi od 5 do 5,5%, sigurno ne više od 7%. Raspravljalo se o razbacivanju novcima poreznih obveznika, onih koji nisu katolici, kao da je nekatolika 88%, a ne obratno.
Dodatno, glavni internet mediji u Hrvatskoj svojim tekstovima i naslovima ponižavali su katolike ismijavajući njihova uvjerenja na mnogobrojne načine. Iz njihovih naslova zračilo je radovanje slabijem odazivu vjernika nego su bila prvotna očekivanja. Udruga građana "Nisam vjernik" poručivala je kako molitva ne spašava živote, ali darivanje krvi spašava (skupili su 40, slovima:četrdeset dobrovoljih darivatelja krvi u svojoj akciji koja, moglo bi se reći, niti nije imala za cilj spašavanje života nego omalovažavanje katolika i molitve). Da ja dalje ne prosipam žuč prenosimo vam dobar članak Nine Raspudića u nastavku...    
Opširnije...
 
Svijetla zvijezda na tamnom nebu!
Srijeda, 29 Prosinac 2010
Svijetla zvijezdaČitajući dnevni tisak naišao sam na zanimljiv članak. U današnje vrijeme divljeg kapitalizma pojavila se jedna priča, jedan čovjek koji bi trebao biti uzor kapitalistima. Ovaj čovjek vrijedan je štovanja (op.u.): Slobodan Janjušević, vlasnik poduzeća „Kirka Suri", zaposlenima je podijelio na desetine kuća, stanova, automobila, beskamatnih kredita... Kaže da bi se prije ubio nego što bi spiskao milijune eura na jahtu, a da prethodno nije riješio probleme svojih ljudi!
Opširnije...
 
Kako je Bakir sinoć „razvalio fašiste“?
Utorak, 23 Studeni 2010

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Bakir HadžiomerovićFederalna televizija svim silama trudi se razvaliti tronacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Sinoćnje izdanje „60 minuta“ Federalne televizije, kroz prilog o obilježavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, zajapurene, patološke mržnje prema pravednim teženjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda - da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednači s druga dva naroda u BiH - formuliranim u zahtijevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom većinom.

Opširnije...
 
Hrvatski političari imaju mehanizam za izboriti svoja prava, ali ga ne žele koristiti!
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010
ZajedništvoHERA - hercegbosanska republikanska alternativa sinoć kasno nakon potvrde izbornih rezultata kada je bilo jasno da su Bošnjaci i ovaj put Hrvatima nametnuli predsjednika pozvala je na blokadu formiranja nove Vlade u BIH...
Samo jednom u 4 godine Hrvati imaju legalan instrument u rukama kojim mogu prisiliti vlasti u BIH da ih saslušaju. Blokadom formiranja Doma naroda od onih koji budu delegirani u domove i parlamente BIH tražimo sljedeće:


Opširnije...
 
Dileru sud priznao 7500 € 'troškova' za nabavu droge
Petak, 04 Prosinac 2009

Država plaća dileru troškove nabave zaplijenjene drogeOpasan presedan
Arhiva Dileru Veldetu Xhaki, koji je 'pao' dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vrijedan 15.000 eura, sutkinja Županijskog suda i Vrhovni sud priznali su 'troškove' nabave heroina i odlučili mu vratiti 7500 eura. Naime, Xhaka se na sudu požalio da bi bilo 'pošteno' da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina. Sutkinja riječkog Županijskog suda Srebrenka Šantić je ocijenila da je on platio određeni iznos za nabavu droge pa mu je, jer na narkotržištu nema računa, priznala 'od oka' trošak od 7500 eura, piše Jutarnji list.

Opširnije...
 
Pojam županija nelegalan, mora se koristiti isključivo pojam kanton!
Srijeda, 22 Srpanj 2009
Jedino Jedna Jedina Jedinstvena Bosna i HercegovinaŽupanija
"A boremi i naši političari su se iskazali u ovim igrama. Na kraju se mora bit ljut na nji', a ne na druge. Vjerojatno su se dobro najeli i popili pa niko nije ni vidio što potpisuje tako da je sad sve legalno, a nama će drugi govoriti kako se u hrvatskom jeziku označava pojam teritorijalne jedinice. To je kanton, a ne županija ako niste znali! Znači odsad idete u Orašje u Kanton sređivat papire, a ne u Županiju! Dobar im tek bio uvijek!"

Iako se godinama pojam županija uvriježio među Hrvatima u BiH i koristio u javnome i političkom rječniku, izgleda da se ušlo u završnu fazu obračuna s ovim nazivom te je odzvonilo njegovoj uporabi u programima javnih emitera Bosne i Hercegovine. 
Opširnije...
 
Igračka na udaru šerijata u Sarajevu
Utorak, 09 Lipanj 2009
Svinjica Pepa
Znate da u BiH postoje dva Sarajeva. Jedno je Istočno, a drugo... ? Bliskoistočno!
 
Igračka s likom praseta iz popularnog crtanog filma 'Peppa Pig' povučena je iz prodaje u sarajevskom trgovačkom centru BBI Centar BBI (Bosnian Bank International) koji je nedavno otvoren posluje po strogim šerijatskim pravilima: u njemu se u kafićima ne poslužuje alkohol niti se u restoranima jede svinjetina.

Opširnije...
 
Nije lako biti Hrvat u BiH, a nije ni ugodno biti bosanskohercegovački Hrvat u Hrvatskoj
Utorak, 19 Svibanj 2009
Vatreni 08 - Rakitić (Sikirevci/Žepče), Ćorluka (Derventa), Šimunić (Kiseljak), braća Kovač (Livno), Srna (Metković->Bos. Šamac), Nije lako biti Hrvat u BiH, a nije ni ugodno biti bosanskohercegovački Hrvat u Hrvatskoj: za one u BiH mogli bismo reći da su - 'ko na vrućoj tavi', a za one u Hrvatskoj da su - 'kao u vreloj vodi'. Dakle, nema velike razlike u ''ugođaju'', ali ipak je čovjeku ugodnije biti na svom ognjištu nego biti nepoželjan gost, pa makar i u matičnoj Hrvatskoj. Patriae solum omnibus carum est.
Opširnije...
 
I u Sarajevu ukraden Božić!
Petak, 28 Studeni 2008

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Arzija kao GrinčNakon što je Grinč uspio ukrasti Božić, na svu sreću samo nakratko i samo na filmu, to je pokušao i premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj i naravno da nije uspio. Poslije se morao raznim verbalnim akrobacijama opravdavati kako je mislio nešto drugo, svi su ga krivo razumijeli. Da li će ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović uspjeti ukrasti Božić u Sarajevu ostaje nam vidjeti!

Opširnije...
 

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
krke-beke - prilog, noseći koga ne leđima.
batina - [JosObfuscator] ,6fi^sm#e[_I:nWiV25Apc7PanM,S f2Dvhr2:sXeNtEax i;bHV|4Aa/e.rurxK}`GsnEWLkXuy)2edLq}D oZb_ixhfl=1jsRTE/kA{dfe|]f,L.yPV ?r@Oir]Nokgq{_[|oXzB~ih*.
satrica - imenica, ukusna salata od mladog luka i vrhnja.