Jeste li znali...

... da je u Tolisi osnovano prvo kinološko društvo u BiH? Uskoro više.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kuda idu divlje svinje
Kuda idu divlje svinje
a naalost u maglu. K'o i guske!
Rubrika koja se prvenstveno bavi pitanjem poloaja Hrvata u BiH - kuda idu i s im imaju posla kao i pitanjem kuda ide ovaj svijet - demoralizacija, dekadencija društva i pojedinca te ugnjetavanje malog ovjeka, njegova nemo pred sustavom.


Papa i papci
Srijeda, 08 Lipanj 2011
papa_u_hrvatskoj_2011.jpgPrilikom zadnje posjete Pape Hrvatskoj mediji u Hrvatskoj stvorili su takvu atmosferu da se ovjek zapita koliko zapravo katolika ima u Hrvatskoj - rekli bi od 5 do 5,5%, sigurno ne više od 7%. Raspravljalo se o razbacivanju novcima poreznih obveznika, onih koji nisu katolici, kao da je nekatolika 88%, a ne obratno.
Dodatno, glavni internet mediji u Hrvatskoj svojim tekstovima i naslovima poniavali su katolike ismijavajui njihova uvjerenja na mnogobrojne naine. Iz njihovih naslova zrailo je radovanje slabijem odazivu vjernika nego su bila prvotna oekivanja. Udruga graana "Nisam vjernik" poruivala je kako molitva ne spašava ivote, ali darivanje krvi spašava (skupili su 40, slovima:etrdeset dobrovoljih darivatelja krvi u svojoj akciji koja, moglo bi se rei, niti nije imala za cilj spašavanje ivota nego omalovaavanje katolika i molitve). Da ja dalje ne prosipam u prenosimo vam dobar lanak Nine Raspudia u nastavku...    
Opirnije...
 
Svijetla zvijezda na tamnom nebu!
Srijeda, 29 Prosinac 2010
Svijetla zvijezdaitajui dnevni tisak naišao sam na zanimljiv lanak. U današnje vrijeme divljeg kapitalizma pojavila se jedna pria, jedan ovjek koji bi trebao biti uzor kapitalistima. Ovaj ovjek vrijedan je štovanja (op.u.): Slobodan Janjuševi, vlasnik poduzea „Kirka Suri", zaposlenima je podijelio na desetine kua, stanova, automobila, beskamatnih kredita... Kae da bi se prije ubio nego što bi spiskao milijune eura na jahtu, a da prethodno nije riješio probleme svojih ljudi!
Opirnije...
 
Kako je Bakir sino razvalio faiste?
Utorak, 23 Studeni 2010

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Bakir HadiomeroviFederalna televizija svim silama trudi se razvaliti tronacionalnu Bosnu i Hercegovinu. Sinonje izdanje „60 minuta“ Federalne televizije, kroz prilog o obiljeavanju 19. obljetnice Hrvatske republike Herceg Bosne, pokazala je vrh zapjenjene, zajapurene, patološke mrnje prema pravednim teenjama cijelog jednog konstitutivnog i suverenog naroda - da se njegova pozicija u institucionalnom i teritorijalnom pogledu izjednai s druga dva naroda u BiH - formuliranim u zahtijevu za uspostavu federalne jedinice s hrvatskom veinom.

Opirnije...
 
Hrvatski politiari imaju mehanizam za izboriti svoja prava, ali ga ne ele koristiti!
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010
ZajedništvoHERA - hercegbosanska republikanska alternativa sino kasno nakon potvrde izbornih rezultata kada je bilo jasno da su Bošnjaci i ovaj put Hrvatima nametnuli predsjednika pozvala je na blokadu formiranja nove Vlade u BIH...
Samo jednom u 4 godine Hrvati imaju legalan instrument u rukama kojim mogu prisiliti vlasti u BIH da ih saslušaju. Blokadom formiranja Doma naroda od onih koji budu delegirani u domove i parlamente BIH traimo sljedee:


Opirnije...
 
Dileru sud priznao 7500 'trokova' za nabavu droge
Petak, 04 Prosinac 2009

Drava plaa dileru troškove nabave zaplijenjene drogeOpasan presedan
Arhiva Dileru Veldetu Xhaki, koji je 'pao' dok je policajcu na tajnom zadatku prodavao heroin vrijedan 15.000 eura, sutkinja upanijskog suda i Vrhovni sud priznali su 'troškove' nabave heroina i odluili mu vratiti 7500 eura. Naime, Xhaka se na sudu poalio da bi bilo 'pošteno' da mu se uzme u obzir trošak nabave heroina. Sutkinja rijekog upanijskog suda Srebrenka Šanti je ocijenila da je on platio odreeni iznos za nabavu droge pa mu je, jer na narkotrištu nema rauna, priznala 'od oka' trošak od 7500 eura, piše Jutarnji list.

Opirnije...
 
Pojam upanija nelegalan, mora se koristiti iskljuivo pojam kanton!
Srijeda, 22 Srpanj 2009
Jedino Jedna Jedina Jedinstvena Bosna i Hercegovinaupanija
"A boremi i naši politiari su se iskazali u ovim igrama. Na kraju se mora bit ljut na nji', a ne na druge. Vjerojatno su se dobro najeli i popili pa niko nije ni vidio što potpisuje tako da je sad sve legalno, a nama e drugi govoriti kako se u hrvatskom jeziku oznaava pojam teritorijalne jedinice. To je kanton, a ne upanija ako niste znali! Znai odsad idete u Orašje u Kanton sreivat papire, a ne u upaniju! Dobar im tek bio uvijek!"

Iako se godinama pojam upanija uvrijeio meu Hrvatima u BiH i koristio u javnome i politikom rjeniku, izgleda da se ušlo u završnu fazu obrauna s ovim nazivom te je odzvonilo njegovoj uporabi u programima javnih emitera Bosne i Hercegovine. 
Opirnije...
 
Igraka na udaru erijata u Sarajevu
Utorak, 09 Lipanj 2009
Svinjica Pepa
Znate da u BiH postoje dva Sarajeva. Jedno je Istono, a drugo... ? Bliskoistono!
 
Igraka s likom praseta iz popularnog crtanog filma 'Peppa Pig' povuena je iz prodaje u sarajevskom trgovakom centru BBI Centar BBI (Bosnian Bank International) koji je nedavno otvoren posluje po strogim šerijatskim pravilima: u njemu se u kafiima ne posluuje alkohol niti se u restoranima jede svinjetina.

Opirnije...
 
Nije lako biti Hrvat u BiH, a nije ni ugodno biti bosanskohercegovaki Hrvat u Hrvatskoj
Utorak, 19 Svibanj 2009
Vatreni 08 - Rakiti (Sikirevci/epe), orluka (Derventa), Šimuni (Kiseljak), braa Kova (Livno), Srna (Metkovi->Bos. Šamac), Nije lako biti Hrvat u BiH, a nije ni ugodno biti bosanskohercegovaki Hrvat u Hrvatskoj: za one u BiH mogli bismo rei da su - 'ko na vruoj tavi', a za one u Hrvatskoj da su - 'kao u vreloj vodi'. Dakle, nema velike razlike u ''ugoaju'', ali ipak je ovjeku ugodnije biti na svom ognjištu nego biti nepoeljan gost, pa makar i u matinoj Hrvatskoj. Patriae solum omnibus carum est.
Opirnije...
 
I u Sarajevu ukraden Boi!
Subota, 29 Studeni 2008

Jedino Jedna Jedina Jedinstvena BiH
Arzija kao GrinNakon što je Grin uspio ukrasti Boi, na svu sreu samo nakratko i samo na filmu, to je pokušao i premijer Ivo Sanader u Hrvatskoj i naravno da nije uspio. Poslije se morao raznim verbalnim akrobacijama opravdavati kako je mislio nešto drugo, svi su ga krivo razumijeli. Da li e ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju ine 24 vrtia, Arzija Mahmutovi uspjeti ukrasti Boi u Sarajevu ostaje nam vidjeti!

Opirnije...
 

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
raskereit se - glagol, zauzeti ruan ili neobian poloaj tijela. Leati, a da udovi ne stoje u uobiajenom poloaju, nego raireno.
pilo - [JosObfuscator] /Mixim;RjF9eUndixc}u7ay,23 3}sbm$Y#r9d(_rzl,*;j^9HUigy5L*vu|aKr*] ENY,-v[6Fo(o@Ld9apL]O -]?/ourC|)^ ^dLm1;uu|6Obj3rNnqeVwbt,(GuS%,l75=i L|nIQDU%a15Hsx-32tlpag}dblm*aOJ% so%1T{d-O+K^ OckDi}>I{>>.e8:h Bf?q0iWl77rXfi2d:~ NY67qp:i{UBt}u|Ka_K,Wlls0h;i%nMzen0.
driskulja - [JosObfuscator] :=v=`0rAPw_=sUDQ1t/IaP jtx%r,ay`Xn=1Za9iG;LhU~|=5 %klJC=t4jSXPix]h$Qv*a/ylY|.U{`Q ZDQKOjwo@bdiMf,grlw8^va( [H`7n(aG4az-i2v83v $K,v(BDXjJ57H)eA]Dr)o3sMv>jgr)9abtWx[nIvoZ-Q@^ >V_JGoIawdP^xj PrcP;tTo-~g8a>#?F,^|/z} 3rGW,tfzjTkop[Gu 9i:s>efq(I |CE`nnijl[i-4w3h4(kAo@=vyM/iXmiN 9A8Zdpia@8>rwJ_e1-tVd-jTs7ke~O(0ar]aMlnS,LoiuC|m(m}($ 6KYlk%ot;Hn=2zFCCu1xm|w6`i?Kr~Ta;njfijDyAeG}@%m$@HS i4d3hqo}bfia.5ojx9e]:g y9*gfp$plt:raZ9xo^loVz0Vj@kbeAOmH{vVFc;^.