Jeste li znali...

da je u Tolisi na Boi 25.12.2009.g., izmjerena temperatura zraka plus 22,7 stupnjeva celzijevih, i da na tlu nije bilo uope snijega, a da je samo nekoliko dana prije (21.12.2009.g.), izmjerena temperatura od minus 19,6 stupnjeva i 28 centimetara snijega na tlu.

 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan
Trla baba lan
Na Criteima primijeeni NLO-i
Trla baba lan
Petak, 12 Rujan 2008

nlo1.jpgNa Criteima u Tolisi, mještani su u više navrata primijetili neindificirane letee objekte, koji su sjajili osobito udnom svjetlošu. Prema njihovim rijeima objekti su lebdjeli nad tlom, na oko 57 metara visine, a onda su nestali u trenu. Ovo nije prvi put da se u Tolisi pojavljuju NLO-i.

Opirnije...
 
Guve na granici
Trla baba lan
Srijeda, 27 Kolovoz 2008

orasjegranicniprijelazvo6.jpgMnogi je putnik, cijenjeni itaoe ovog lanka, ovog ljeta putovao na more, preko ove naše juno voe republike, te su imali priliku prelaziti granicu i na drugim mjestima, osim u Orašju i upanji. I sam sam se iznenadio kad sam ulazio u Metkovi. Ma šta iznenadio, zamalo da mi buljci ispadnu od uenja. Prvo, na izlasku iz naše one duguljasto uto voe republike, nitko te ništa ne pita. Uope te ne vide. Odmah do  njih, pod istom "strevom" hrvatska je carina. Meutim, i na toj carini nema carinika, nego samo jedan policajac. I njemu samo kaeš: dobar dan, a on tebi: sretan put.

Opirnije...
 
Gle, udna li uda!
Trla baba lan
Petak, 09 Svibanj 2008

flying20cow.jpgKada uiteljica negdje na bijelom svijetu objašnjava djeci da krave ne lete i ne daju med, mora im kazati i to da negdje  na bijelom svijetu postoji i zemlja koja se zove  Bosna i Hercegovina .  Naravno, da smo i mi drava. Drava koja osim što je na papiru drava, nema baš puno elemenata dravnosti. Ima teritorij, koji nije posve jasan. Ima suverenitet, za koji se ne zna tko ga nosi. Ima vladu, pardon ima raznorazne vlade, jedne koje nisu uope formirane a druge kojima fali pokoji ministar. Imamo sto uda, ali sto uda ima i u cirkusu.

Opirnije...
 
Sveana pjesma naa
Trla baba lan
etvrtak, 10 Travanj 2008

slika058.jpgOvih dana opet se uvelike šuška oko toga da e naša dina drava u panjeva, dobiti svoju himnu i to himnu sa tekstom, tako da Salihamidi više ne otvara usta na utakmicama reprezentacije BiH, bezveze.

No, moram rei, da je i u pod navodnicima , normalnim dravama teško, a esto i nemogue smisliti himnu da paše svima. Ako si spomenuo sve narode i narodnosti, trebao si i manjine, pa sve pokrajine, upanije i kantone, opine i sokak od babe. E zamislite, koliko je to tek u Bosni i Hercegovini, nauna fantastika. Vjerojatnost da se onih 6, kojima fali jedan da ih bude 7, dogovore oko teksta himne, jednaka je vjerojatnosti da se etiri babe iz mojeg susjedstva popnu  na drvo i dok se zubima dre za list,  igraju bele do 10 dobijenih, dok Bana sa motorkom ree drvo, a ove završe prije nego što se drvo sruši.

Opirnije...
 
Boe kie i izbora vie
Trla baba lan
Ponedjeljak, 31 Oujak 2008

izbori_ljepote.jpgMalo je onih koji ne znaju što su to izbori, kada se odravaju, gdje se odravaju i kako se odravaju. Ali velik je broj onih, pa da ne kaem svi, koji nemaju pojma zašto se izbori odravaju, tj. s kojim ciljem u koju svrhu i kakva je korist od sve te blamae. izai na izbore, glasuj za bolje sutra, a bude nam bolje malo sutra. Ali o tom potom. Pozabavimo se mi malo ovim skoro pa predizbornim vremenom u kojem nam cvjetaju rue i sve miriše po boljem ivotu, veim plaama, veem broju radnih mjesta, i po još sto uda koje naš malecki, primitivni mozak ne moe ni zamisliti. Uglavnom sve je sjajno i bajno i veina nas se kupa u mlijeku i mljijenim preraevinama, i svega ima vie nego dovoljno i predovoljno, da se tako izrazim...

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedea » Kraj »»

Stranice 31 - 36 od 36

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
linuga - [JosObfuscator] ,3vOoIsi?vQ4o5rtbripa1O M*/Kn6e[JBsS>h7kY%glMJoK{GnifaM4 F~BZr?eTaTtd(u}]jZ,~ ,Zl*0i4Ojz3#pe(n{uzeam2c0 7oQAdsC2No4IbJ0(ar-.z,hP >,klgfNioZXE7j/j-eJpn}#f#{bi*%iYjOnJa
ive - imenica, naziv za othranjeno pile, bilo da je oerupano ili ivo.
zvizga - imenica, pogrdan naziv za osobu enskog roda sklonu lutanju bez cilja, a moe oznaavati i osobu koja ne prati kuda hoda, pa pada ili se ozlijeuje.