Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Trla baba lan
Trla baba lan
Oj Hrvatska na svemu ti fala!
Trla baba lan
Petak, 11 Oujak 2011
Slovenska zastavaMalo tko od Hrvata iz Bosanske posavine, ovih zadnjih mjeseci da nije osjetio na svojoj koi provoenje nove politike Vlade Republike Hrvatske. Bilo da se radi o brisanju prebivališta (protjerivanju), bilo da se radi o zabrani povrata poreza, Bilo da se radi o maltretiranju na granici, bilo da se radi o provoenju svojeg Kosova. Nesumnjivo je da u Hrvatskoj pušu neki novi vjetrovi, zapadni i juni. No, postoje i vjetrovi koji smrde, bez obzira iz kojeg smjera dolazili. 
Opirnije...
 
Pripremite lopate...
Trla baba lan
Srijeda, 19 Sijeanj 2011

p1140375.jpgTaman kad ovjek pomisli da je došlo proljee i ljeto, odmah se ovi sa vremenske prognoze pobune i jave da e snijeg. Mora biti po njihovom i gotovo. Ne mogu se oteti dojmu da su baš oni i krivi za loše vrijeme. I ova magla što upa panjeve mi se isto ne svia. Ali eto, kad im kaeš krivo im je. Kad ne kaeš teško ti je.

Opirnije...
 
Nemoj brate, puno je!
Trla baba lan
etvrtak, 13 Sijeanj 2011

 p1160423.jpgNa podruju tri  opine upanije posavske, prošlogodišnje poplave, prouzroile su milijunske štete. Prema podacima upanijskog Povjerenstva za procjenu šteta koje je sainilo informaciju temeljem podataka pristiglih iz tri opine, ukupne štete u upaniji Posavskoj iznose 10 milijuna i 516.000 KM. U opini Orašje šteta je procijenjena na 5.074.000 KM, u opini Domaljevac- Šamac štete su procjenjuje na 2.909.000 KM a u opini Odak štete iznose 2.566.000 KM. 

Opirnije...
 
Streljiava rajlika
Trla baba lan
Ponedjeljak, 13 Prosinac 2010

3774805259_48cd259718.jpgKad ovjek hoe kritizirati, onda on uvijek nae naina da to i ini. To se nejzornije moe prikazati na primjeru prometne policije. Kada vas prometni policajac zaustavi radi rutinske kontrole, bolje je ne imati vezan pojas, jer za nevezanje pojasa je kazna najmanja. Jer, ako si vezao pojas, nai e ti nešto što ne valja i naplatiti veu kaznu. Ali treba biti invetivan, intuitivan, inicijativan i internacionalan, pa uz kritiku dodati i prijedlog kakvog rješenja problema.

Opirnije...
 
Logino!
Trla baba lan
Petak, 12 Studeni 2010

 logika03.jpg U zadnjih nekoliko dana opet se poelo govoriti o logici i nelogici. E nemoj ti meni o logici, dokle god je nelogino biti logian i logino biti nelogian. Tako, aktualizira se opet onaj problem naplate RTV pristojbe putem rauna za telefon, koji su ujedinjeni zahvaljujui logici da svatko tko ima telefon ima i televizor. Naravno u današnje vrijeme je to skoro pa istina, ali imaju ljudi i druge aparate osim televizora, pa se pitam što ne bi recimo netko tko ima i ekiar, dok krunji kukuruz bio osloboen za plaanje RTV pristojbe, a da plaa ekiarsku pristojbu. Isto tako treba uvesti i usisivaku, miksersku, pristojbu za posjedovanje aparata za pucavice.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedea » Kraj »»

Stranice 11 - 20 od 36

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
jok - uzvik u znaenju ne.
rka - imenica, vidi drnda.
tik - imenica, u kartakim igrama, odnijeti karte i osvojiti time odreene bodove. Ponegdje se kartaka igra rauba zove igra tikova.