Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 učenika i bila najveća u općini Orašje i među većima u BiH, a 2007. samo 535 učenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:privrata

Naslovnica arrow Trla baba lan
Trla baba lan
Biciklom protiv pješačenja
Trla baba lan
Srijeda, 30 Listopad 2013

bundeve-tikve.jpgKudikamo više puta, nego što bi bilo normalno, čuli smo da se život sastoji od rješavanja problema. Da su problemi sastavni dio života i da život bez problema i nije neki život, te da jedino budala nema problema. Iz navedenih zaključaka nastadoše i mnoge mudre izreke koje, hvala Bogu, neki promućurni  napisaše i ostaviše za buduća pokoljenja, kao što su: budali je more do koljena ili  više ludo misli već što more nosi itd.  Iz toga se dade izvesti zaključak da bi bio problem kad problema ne bi bilo.

Opširnije...
 
Sprdam se i rugam
Trla baba lan
Četvrtak, 03 Siječanj 2013
1.jpgU dobra stara vremena, prosječan čitatelj mogao je golim okom utvrditi koje su kakve novine, kakve informacije prenose, čime se bave i kako posluju. Da ne pričam onda o tome kako je lako bilo prepoznati žuti tisak od ostalih boja. Žuti se isticao u odnosu na sve. Naime, bio je žut. Danas je stvar malo drugačija. 
Opširnije...
 
Sedmorica Visokih
Trla baba lan
Utorak, 13 Studeni 2012

7_velicanstvenih.jpgKad sam pročitao u jednom dnevnom listu, (ne smijem reći kojem, nisu platili reklamu), kako se zatvara Visoki predstavnik u BiH, prvo što sam pomislio da je, što bi rekao naš narod, začepio zatvora, odnosno završio u prdekani.  No, nisam bio u pravu. Zatvara se Visoki predstavnik, u smislu da ključaju ured i traže novo radno mjesto za osobe koje su radile u Uredu visokog predstavnika i njega samog.

Opširnije...
 
Nomen est omen
Trla baba lan
Petak, 28 Rujan 2012

banana.jpgKažu da su čuda svijeta piramide afričke... Tako nekako bi trebalo započeti pisanje ovog članka, o novim prometnim znakovima, koji su postavljeni na ulice našeg nikakvog, ali u srcu većeg nego New York i Reykjavik zajedno, grada Orašja. Našoj sreći nema kraja. Naime, uz zakašnjenje od samo par godina, na cestama, koje se ne mogu uopće pustiti u promet, ako na njima nisu postavljeni prometni znakovi, postavljeni su ti, je li, prometni znakovi. 

Opširnije...
 
Birati znači imati izbora
Trla baba lan
Četvrtak, 13 Rujan 2012

imgsizer2.aspx.jpgOdmah da kažem da taj dan neću imati vremena doći iskoristiti svoje biračko pravo, imam nekih obveza. Zapravo, krmača mi se prasi taj dan. Rado bih došao, ali eto... Kud ste baš taj dan stavili... Naravno primijetili ste ovih dana da su polijepili plakate. Znam da će mnogi reći, kako je pogrešno razmišljati o tome da se uopće ne izađe na izbore.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 10 od 36

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
prodriskat - glagol, dobiti proljev.
istam - prilog, ono što pristaje po veličini, taman: \"istam su ti te lače, jer i\' ne kupiš\"?
smješa - imenica, posebno pripravljena tvornička hrana za ishranu stoke ili živine.