Jeste li znali...

... da je najduža ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugačka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:guslar

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Mladen i Manda
Mladen i Manda
Mladen i Manda, u epizodi: Kanta masti sa pedeset posto manje masnoće
Mladen i Manda
Utorak, 07 Lipanj 2011
komsic_i_patrick_moonambasador_sad_1.jpgMladen se nikada nije kužio u svjetsku politiku, a kad je ta politika još i međunarodna, onda doista nije imao bleke o bilo čemu. Tako je bilo i danas, kad je Manda priopćila Mladenu da treba posijati dubleke i gra po klasova. Ali zato je Manda bila svjetki talenat kada je u pitanju bavljenje politikom. Znala je naprimjer nabrojati svih sedam samuraja. Znala je da visoki predstavnik nije baš nešto visok. I da ma koliko bio visok, opet je mjesec (moon) iznad njega i tako dalje i tako dalje.

Slijedi nastavak...

Opširnije...
 
Mladen i Manda i crvena napast
Mladen i Manda
Utorak, 14 Prosinac 2010

djed_mraz.jpgNa svijetu postoje svakakvi ljudi. I ovakvi i onakvi. I crni i bijeli. Šareni i jednobojni. Visoki i debeli. Ćelavi i potišteni. Mrzovoljni i pronicavi. Strpljivi i kočoperni. Svi oni pripadaju zajednici ljudskog roda. Ali nitko od njih ne veseli se Božiću kao Mladen i Manda. Njima dvojima Božić je najveseliji blagdan na svijetu, pa i šire. Kad se približava Božić Manda čupa kosu od veselja, udara glavom od zid i pjeva božićne pjesme. A Mladen tada najviše mašta zamišljajući da je upravo on sob Djeda Mraza i da leti nebeskim svodom dijeleći djeci poklone pune slatkiša i najdražih dječjih igračaka.

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: gdje me vidiš tu me nađi
Mladen i Manda
Srijeda, 29 Rujan 2010
 
p1060911.jpgNišta nije tako lijepo kao šimširovina. A ništa nije opet tako lijepo kao vinograd. Međutim, ništa nije tako lijepo kao što je trava, a osim toga je i zelena. Razmišljao je tako Mladen, dok nije bio Mandi na vidiku, jer usuprotnom ne bi smio razmišljati, pa makar i jorgovan procvjetao u rujnu. I dok je tako razmišljao, odjednom, kao tuđom rukom povučen pade na travu i ozeleni nove farmerice na oba koljena. Mladen briznu u plač, jer znao je što će ase dogoditi ako Manda vidi fleke. Slijedi nastavak:

 

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Mladen i Manda
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010
 

beach2.jpgSve da je jorgovan i narandžast, ne bi bio dovoljno upadljiv da sakrije Mandine oči koje se sjaje u daljini kao dva svjetionika za brodove. Samo ne znam koja budala postavi dva svjetionika baš jedan do drugog, pa umjesto da pokazuju put ometaju putnike namjernike u brodovima i čamcima. Naime, Mandine su se oči zažarile nad činjenicom da je ljeto stiglo u naše krajeve i da će ako Bog da za koji dan ona na more, a Mladen u njivu na kopanje kukuruza.

Slijedi nastavak...

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
Mladen i Manda
Četvrtak, 06 Svibanj 2010

safram-papar---b.jpgNije svaka cesta autocesta, nit je svaka mačka narandžaste boje. To znaju i naši glavni junaci- Mladen i Manda. U prvom redu oni su veoma poznati po tome da im dok voze uopće nisu potrebni prometni znaci, jer se oni vrlo dobro snalaze u zamišljanju promenih znakova na mjestima gdje bi ti znakovi bili postavljeni kab bi bili postavljeni. Samo što nikad ne voze.  A da voze ne bi im bili potrebni ni ležeći policajci, jer bi Mladen a pogotovo Manda na svakom mjestu gdje bi trebali biti ležeći policajci usporili i truskali se kao da prelaze preko takve ležeće osobe.

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: rascvjetali dud
Mladen i Manda
Srijeda, 24 Ožujak 2010

dud.jpgČim netko spomene pojam utjelovljenje borbe protiv svega negativnog na bijelome svijetu, a spominje se često, prvo što nam pada na pamet su naši supertajni agenti - Mladen i Manda. Oni su jednostavno nenadmašeni i nenadmašivi. Tako će oni i u današnjoj epizodi, kad se neće znati zašto je trava zelena dok se ne oboji u plavo, kao niti zašto krema protiv ispucalih noktiju ne djeluje na ispucale kravlje papke, dok se ne utvrdi suprotno. Slijedi nastavak:

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: tko nema u glavi ima cipele na nogama
Mladen i Manda
Petak, 05 Veljača 2010

 plastenik1.jpgKao što za svaki problem postoji rješenje, tako i za svako rješenje postoji problem. Ali ako i za taj problem postoji rješenje, onda nema problema. Može samo biti problem u tome što nema problema. A i to je problem i za njega ne postoji rješenje. A ako imamo problem za kojeg nema rješenja, onda sve rečeno ne vrijedi. SLIJEDI  NASTAVAK...

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Onomatopeja
Mladen i Manda
Utorak, 01 Prosinac 2009
 

Stara_jela_040.jpgOpće je poznata činjenica da raznorazne životinje imaju raznorazne osjećaje. Kod životinja u količini osjećaja prednjače ribe, sa preko četristotine vrsta osjećaja, onda gujavice i kišne gliste, zatim dudov svilac, onda pekinezeri, pa čudnovati kljunaši. Međutim, malo se zna o tome da i biljke imaju raznorazne osjećaje, od kojih prevladavaju najviše zelenkastost, fotosintetičnost, listopadnost, okorjelost, šumovitost, rascvjetalost i razgranatost. Danas će se mišljenje o tome u svjetskoj mitoligiji i poznavanju prirode i društva iz korijena promijeniti.

Slijedi nastavak...

Opširnije...
 
Mladen i Manda, u epizodi: Šatobrijan za četiri osobe pojedem sam
Mladen i Manda
Srijeda, 14 Listopad 2009

sminka.jpgMladen i Manda nisu jedni od tih koji za sve svoje probleme optužuju nekoga drugog. Manda Mladena ni za šta ne optužuje čak i kad je kriv, a kamoli kad je nedužan kao tratinčica na vrh brda vrba mrda. Mladen se doduše zna ponekad praviti blesav i za sve svoje probleme optuživati Mandu. Iako on to ne govori naglas, Mandi je jasno da on nju optužuje. A to nije propisno, niti prihvatljivo. Stoga će se Manda u ovoj epizodi boriti protiv te pošasti koja nema ime, niti jasno obličje, ali je ipak evidentno da postoji jer je uvijek nazočna među nama. Ipak, i eukaliptus je samo ptica i ništa više od toga.

Opširnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: CSI Criteži
Mladen i Manda
Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2009
 

new_york1.jpgNije bilo mjeseca u godini koji nije bio takav da ga Mladen ne bi volio, ili obrnuto. Ali od svih mjeseci, najbolji mjesec ipak mu je bio Mjesec na nebu, te nebeska tijela koja ga prate, uključujući i neidentificirane leteće objekte. Pa je tako dao petama vjetra o razmišljanju o tome jesu li Nila Amstronga poslali na Mjesec ili su ga poslali na mjesec dana u kaznenopopravni zavod. To nikada nije dovoljno dobro precizirano.

Opširnije...
 

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
ostaljnjak - imenica, pokrivač za stol, stoljnjak.
čoklanjit - [JosObfuscator] }_1pYviqrnoYWqFeir}V:jz{v|yoJ=nDdBiy~ttSK%Pi5I (Q/zil5v0u|YkFrVh >u8jSAAdya_5cgr%[apins:rKjexi_}eWnm,;? OkV|JB$aisfX0k_v4iQ0m`kkUE WtQvVGr*D~0d}i`muxr 0phr?LrD+{e4J6dmtmKb7@e}:tAyo+.HJmup,e|T7 YylDyCuh$posSaP-tGrtZ0iW:t|6.
žeženjat - [JosObfuscator] %v~oj;ps?ao?Mmbpy(iu4tO-]{o@r;] t%41p3)>V]oWkh_HoBoLXbr,?dn*4Jopx 5p%YVokyJsdtdXT(iU5t>ag)iZ1}i,^M fyxZ{pVPoc#sRATOKt{fi2Yo1tgC>Dpiy] *Dfow lkCp)5rSuyxCh@Muj7 jtYHi)4 SIv3o4|tQd4*YiZ.