Jeste li znali...

... da je prva puka osnovna škola u BiH osnovana upravo u Tolisi? Saznajte više!
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Mladen i Manda
Mladen i Manda
Mladen i Manda, u epizodi: Kanta masti sa pedeset posto manje masnoe
Mladen i Manda
Utorak, 07 Lipanj 2011
komsic_i_patrick_moonambasador_sad_1.jpgMladen se nikada nije kuio u svjetsku politiku, a kad je ta politika još i meunarodna, onda doista nije imao bleke o bilo emu. Tako je bilo i danas, kad je Manda priopila Mladenu da treba posijati dubleke i gra po klasova. Ali zato je Manda bila svjetki talenat kada je u pitanju bavljenje politikom. Znala je naprimjer nabrojati svih sedam samuraja. Znala je da visoki predstavnik nije baš nešto visok. I da ma koliko bio visok, opet je mjesec (moon) iznad njega i tako dalje i tako dalje.

Slijedi nastavak...

Opirnije...
 
Mladen i Manda i crvena napast
Mladen i Manda
Utorak, 14 Prosinac 2010

djed_mraz.jpgNa svijetu postoje svakakvi ljudi. I ovakvi i onakvi. I crni i bijeli. Šareni i jednobojni. Visoki i debeli. elavi i potišteni. Mrzovoljni i pronicavi. Strpljivi i kooperni. Svi oni pripadaju zajednici ljudskog roda. Ali nitko od njih ne veseli se Boiu kao Mladen i Manda. Njima dvojima Boi je najveseliji blagdan na svijetu, pa i šire. Kad se pribliava Boi Manda upa kosu od veselja, udara glavom od zid i pjeva boine pjesme. A Mladen tada najviše mašta zamišljajui da je upravo on sob Djeda Mraza i da leti nebeskim svodom dijelei djeci poklone pune slatkiša i najdraih djejih igraaka.

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: gdje me vidi tu me nai
Mladen i Manda
Srijeda, 29 Rujan 2010
 
p1060911.jpgNišta nije tako lijepo kao šimširovina. A ništa nije opet tako lijepo kao vinograd. Meutim, ništa nije tako lijepo kao što je trava, a osim toga je i zelena. Razmišljao je tako Mladen, dok nije bio Mandi na vidiku, jer usuprotnom ne bi smio razmišljati, pa makar i jorgovan procvjetao u rujnu. I dok je tako razmišljao, odjednom, kao tuom rukom povuen pade na travu i ozeleni nove farmerice na oba koljena. Mladen briznu u pla, jer znao je što e ase dogoditi ako Manda vidi fleke. Slijedi nastavak:

 

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Kopakobana
Mladen i Manda
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010
 

beach2.jpgSve da je jorgovan i narandast, ne bi bio dovoljno upadljiv da sakrije Mandine oi koje se sjaje u daljini kao dva svjetionika za brodove. Samo ne znam koja budala postavi dva svjetionika baš jedan do drugog, pa umjesto da pokazuju put ometaju putnike namjernike u brodovima i amcima. Naime, Mandine su se oi zaarile nad injenicom da je ljeto stiglo u naše krajeve i da e ako Bog da za koji dan ona na more, a Mladen u njivu na kopanje kukuruza.

Slijedi nastavak...

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Puteljak
Mladen i Manda
etvrtak, 06 Svibanj 2010

safram-papar---b.jpgNije svaka cesta autocesta, nit je svaka maka narandaste boje. To znaju i naši glavni junaci- Mladen i Manda. U prvom redu oni su veoma poznati po tome da im dok voze uope nisu potrebni prometni znaci, jer se oni vrlo dobro snalaze u zamišljanju promenih znakova na mjestima gdje bi ti znakovi bili postavljeni kab bi bili postavljeni. Samo što nikad ne voze.  A da voze ne bi im bili potrebni ni leei policajci, jer bi Mladen a pogotovo Manda na svakom mjestu gdje bi trebali biti leei policajci usporili i truskali se kao da prelaze preko takve leee osobe.

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: rascvjetali dud
Mladen i Manda
Srijeda, 24 Oujak 2010

dud.jpgim netko spomene pojam utjelovljenje borbe protiv svega negativnog na bijelome svijetu, a spominje se esto, prvo što nam pada na pamet su naši supertajni agenti - Mladen i Manda. Oni su jednostavno nenadmašeni i nenadmašivi. Tako e oni i u današnjoj epizodi, kad se nee znati zašto je trava zelena dok se ne oboji u plavo, kao niti zašto krema protiv ispucalih noktiju ne djeluje na ispucale kravlje papke, dok se ne utvrdi suprotno. Slijedi nastavak:

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: tko nema u glavi ima cipele na nogama
Mladen i Manda
Petak, 05 Veljaa 2010

 plastenik1.jpgKao što za svaki problem postoji rješenje, tako i za svako rješenje postoji problem. Ali ako i za taj problem postoji rješenje, onda nema problema. Moe samo biti problem u tome što nema problema. A i to je problem i za njega ne postoji rješenje. A ako imamo problem za kojeg nema rješenja, onda sve reeno ne vrijedi. SLIJEDI  NASTAVAK...

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: Onomatopeja
Mladen i Manda
Utorak, 01 Prosinac 2009
 

Stara_jela_040.jpgOpe je poznata injenica da raznorazne ivotinje imaju raznorazne osjeaje. Kod ivotinja u koliini osjeaja prednjae ribe, sa preko etristotine vrsta osjeaja, onda gujavice i kišne gliste, zatim dudov svilac, onda pekinezeri, pa udnovati kljunaši. Meutim, malo se zna o tome da i biljke imaju raznorazne osjeaje, od kojih prevladavaju najviše zelenkastost, fotosintetinost, listopadnost, okorjelost, šumovitost, rascvjetalost i razgranatost. Danas e se mišljenje o tome u svjetskoj mitoligiji i poznavanju prirode i društva iz korijena promijeniti.

Slijedi nastavak...

Opirnije...
 
Mladen i Manda, u epizodi: atobrijan za etiri osobe pojedem sam
Mladen i Manda
Srijeda, 14 Listopad 2009

sminka.jpgMladen i Manda nisu jedni od tih koji za sve svoje probleme optuuju nekoga drugog. Manda Mladena ni za šta ne optuuje ak i kad je kriv, a kamoli kad je neduan kao tratinica na vrh brda vrba mrda. Mladen se doduše zna ponekad praviti blesav i za sve svoje probleme optuivati Mandu. Iako on to ne govori naglas, Mandi je jasno da on nju optuuje. A to nije propisno, niti prihvatljivo. Stoga e se Manda u ovoj epizodi boriti protiv te pošasti koja nema ime, niti jasno oblije, ali je ipak evidentno da postoji jer je uvijek nazona meu nama. Ipak, i eukaliptus je samo ptica i ništa više od toga.

Opirnije...
 
Mladen i Manda u epizodi: CSI Critei
Mladen i Manda
Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2009
 

new_york1.jpgNije bilo mjeseca u godini koji nije bio takav da ga Mladen ne bi volio, ili obrnuto. Ali od svih mjeseci, najbolji mjesec ipak mu je bio Mjesec na nebu, te nebeska tijela koja ga prate, ukljuujui i neidentificirane letee objekte. Pa je tako dao petama vjetra o razmišljanju o tome jesu li Nila Amstronga poslali na Mjesec ili su ga poslali na mjesec dana u kaznenopopravni zavod. To nikada nije dovoljno dobro precizirano.

Opirnije...
 

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
jami - [JosObfuscator] @a(uvPazn==T.v5isiqdyk|uOY,e_Pq L%in*e+(yAm(oo?Ej2[L,[wtC =s+hoH+hK%s*?,z$tT5(aV%vRDi1 zvt3f6og$aYR,kX~0u dmT1*%a09n/A:i34t;+ oPs$A^]?eG 1enit9oNvMMg4ln_6a@e(/l.
bipe - imenica, mlado od bibe.
krisnit - glagol, oglasiti se visokim glasom, vrisnuti.