Jeste li znali...

...da je 22.7.2007. godine u Tolisi izmjerana temperatura zraka 42,6 stupnjeva.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti
Vijesti
Izdana poštanska markica fra Martina Nedića
Četvrtak, 01 Travanj 2010

Poštanska markica sa likom fra Martina NedićaNa inicijativu Zaklade "Terra Tolis" Hrvatska pošta Mostar izdala je prigodnu poštansku marku, žig i omotnicu prvog dana travnja u povodu 200. obljetnice rođenja fra Martina Nedića, najznamenitijeg Hrvata Bosanske Posavine. Autor je Mario Oršolić, nominalna vrijednost marke je 2,10 KM. Tiskana je u arku 9 maraka u tiskari Zrinski u Čakovcu, a u poštanskom prometu koristi se od 1. travnja 2010.

Opširnije...
 
Nova knjiga prof. Mate Nedića
Srijeda, 24 Ožujak 2010

Ljudske priče Ne trebam sigurno predstavljati Matu, profesora našeg toliškog i književnika, ali ću vas podsjetiti na njegov književni rad i malo se osvrnuti na najnoviju knjigu koja je svježa iz tiska izašla prije nekoliko dana.
Često u zadnje vrijeme čujemo sintagme kao što su u ovim teškim vremenima, u doba krize i istog se trena sažalimo nad sudbinama ljudi koji ostaju bez posla, bez novaca, bez hrane...

Opširnije...
 
Kritika urodila plodom?
Utorak, 23 Ožujak 2010

informacija.jpgPrije nekoliko mjeseci objavili smo na našem Portalu članak, pod nazivom "Orašje je grad na Neretvi". Članak je bio o tome kako se na službenoj  stranici općine Orašje ne objavljuju redovno informacije o radu općinskih tijela, niti druge informacije iz života u našoj Općini. Danas, nekoliko mjeseci nakon tog članka, na istoj stranici objavljuju se vijesti svakodnevno, a ponekad se objavljuje i više vijesti dnevno.

Opširnije...
 
Sjednica Zaklade "Terra Tolis"
Četvrtak, 18 Ožujak 2010

130.jpgPrije nekoliko minuta (oko 21 sat) završila je 17. sjednica Zaklade "Terra Tolis, na kojoj je glavna tema bila organizacija ovogodišnjih četvrtih po redu Dana Tolise. Ovogodišnji Dani Tolise bit će u znaku dvjestote godišnjice rođenja našeg fra Martina Nedića. U tu svrhu bit će tiskana i prigodna poštanska marka, a i većina sadržaja bit će u znaku rođendana tog prvog Ilira Bosne.

Opširnije...
 
Obavijest udrugama
Srijeda, 10 Ožujak 2010

udruge.jpgPoštovani, ukoliko pripadate nekoj udruzi građana ili drugoj neprofitnoj organizaciji, a ispunjavate uvjete iz javnog poziva, možete podnijeti zahtjev za dodjelu financijskih sredstava za rad udruge, odnosno druge neprofitne organizacije. U daljnjem tekstu donosimo vam cijeli Javni poziv:

           

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 61 - 75 od 87

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
feferonka - imenica, malena veoma ljuta papričica, feferon.
cokle - imenica, donji dio kuće ili druge zgrade, od temelja do početka zida.
brlja - [JosObfuscator] }l-?my8T3ZaeL_Xe sr/2#@)a}Tk2/Ki+6ej3^=|a]26Y7,/d B|rcmau>cg^k[uBi:Epaj0l(^akgz #pe{=oWFrd$Q^N |[lF+t3zsani}5hL1b%^ mspAs8cOmas1E8cs[C1t3|7,to33j*GtahwljOkhAO@a=a2,jk|]} o]P.lJ@DR)exQOv nnNa)u5Tp$]L`;rAaq%~i9v;[5lMI=:jGUVce+2I6n~aJ%Q Brlr?a-N^Xck9i~q/jCXBWYao0GXf.