Jeste li znali...

..da Tolisa ima 7 doktora znanosti što je po broju doktora znanosti na 1000 stanovnika više nego i u Republici Hrvatskoj*!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti
Vijesti
Program obiljeavanja Dana Opine 2011.
etvrtak, 20 Listopad 2011
465px-coat_of_arms_of_orasje.svg.pngPoštovani, u nastavku teksta donosimo vam ovogodišnji Program obiljeavanja ovogodišnjih dana naše Opine. Kao što moete vidjeti, u nekoliko dana predvien je prilino bogat, raznolik i zanimljiv sadraj. Naravno, vaš reporter bit e ovih dana tamo, pa ako baš nikako niste u mogunosti biti nazoni na ovim dogaajima, imat ete priliku vidjeti slike. Prošle godine, za dane Opine imali smo jednu malu anketu u kojoj smo vas pitali zašto se Dan opine slavi 23. listopada. 45% vas znalo je da je to dan kad su 1992. godine osloboene Vidovice. Ostalih 55% odgovora rasporeeno je na 6 drugih netonih odgovora. 
Opirnije...
 
Postojimo i pravno i virtualno
etvrtak, 06 Listopad 2011
Udruga graana - www.tolisa.infoPoštovani posjetitelji našeg Portala, obavještavamo vas da smo juerašnjim danom (5.10.2011.g.), stekli pravni subjektivitet. Naime, naš portal od sada je pod okriljem udruge istoimenog naziva, www.tolisa.info. Ono što je do sada bio plod rada nekolicine entuzijasta, od sada e biti plod rada itave Udruge. Ovime emo svakako ukljuiti u rad i nove ljude, a time i unaprijediti rad stranice, koji e se kao i do sada bazirati na informiranju o svemu što se dogaa u našem mjestu, ali i blioj i široj okolini, objavljivanju fotografija, video sadraja, kao i objavljivanjem stalnih sadraja, poput rjenika, recepata starih jela, igara, ali i uvoenju noviteta.
Opirnije...
 
16. Dani hrvatskog filma u Oraju
etvrtak, 01 Rujan 2011

film_406281s0.jpgFilmska zavjesa 16. Dana hrvatskog filma u Orašju bit e podignuta u subotu 3. rujna, a do nedjelje 11. rujna bit e prikazano ukupno 9 novih filmskih ostvarenja hrvatske i bosanskohercegovake produkcije. Festival otvara film „aa“ Dalibora Matania, ovogodišnji dobitnik Pulske nagrade za reiju, a sutradan e publika u Orašju imati priliku gledati još jedan nagraeni film iz Pule „Kotlovina“, Tomislava Radia.
Opirnije...
 
I poklade i Dan ena
Utorak, 08 Oujak 2011

p1050611.jpgSretan Dan ena, 8. oujka,  svim našim posjetiteljicama, eli uredništvo portala www.tolisa.info! No kako je danas i pokladni utorak, jedan od najblesavijih dana u godini, neemo propustiti priliku da zaelimo dan ena i svim muškarcima koji se danas zamaskiraju u ene.

Opirnije...
 
Sjednica Upravnog odbora Zaklade
Utorak, 16 Studeni 2010

p1060665.jpgSino 15.11.2010.g., odrana je sjednica Zaklade "Terra Tolis". Izmeu ostalog, na dnevnom redu našla se toka u kojoj je utvrivan okvirni program petih Dana Tolise, koji e se odrati idue godine od prvog do petog lipnja. Pored uobiajenih sadraja na iduim Danima Tolise trebao bi se nai jedan mjuzikl, jedna nova kazališna predstava, a veina sadraja odrat e se na Stadionu Sloge ili u dvorani Dvor.

Opirnije...
 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedea » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 56

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
prnjoka - imenica, pogrdno, nos ili usko podruje oko nosa.
sak - imenica, ribarska naprava sastavljena od dugake motke, na ijem je donjem kraju razapeta mrea, te se njime riba lovi povlaenjem prema gore. Ovom ribarskom alatkom lovi se samo za vrijeme visokog vodostaja u vrijeme kad je voda vrlo mutna.
erat - glagol, 1.tjerati, otjerivati. 2. raditi po svojem.