Jeste li znali...

...da je Lipu u centru Tolise posadio Andrija Džojić, Džojića 1933. godine.
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Kultura arrow Vijesti
Vijesti
Natječaj za dodjelu Književne nagrade "Fra Martin Nedić"
Četvrtak, 11 Siječanj 2018
Natječaj za dodjelu Književne nagrade
Želeći sačuvati sjećanje na život i djelovanje prvoga ilirca iz Bosne fra Martina Nedića (Tolisa, 1. travnja 1810. – 26. svibnja 1895.) Upravni odbor Zaklade “Terra Tolis” raspisuje NATJEČAJ za dodjelu Književne nagrade „FRA MARTIN NEDIĆ“.
Opširnije...
 
Izabran novi predsjednik Zaklade Terra Tolis
Utorak, 09 Siječanj 2018
dani_tolise_vodstvo_zaklade.jpg
Na sinoć (8.1.2017.) održanoj redovnoj izbornoj sjednici Upravnog odbora zaklade Terra Tolis izabrano je novo rukovodstvo. Za novog predsjednika Zaklade i Organizacijskog odbora Dana Tolise jednoglasno je izabran Daniel Dominković, za dopredsjednika Petar Damjanović, a za tajnika Ivo Nedić. Dosadašnji predsjednik Mario Oršolić se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli radu zaklade i organizaciji Dana Tolise te je zaželio novom predsjedniku puno uspjeha u daljnjem radu.

Opširnije...
 
Svijet obojio u šareno
Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017
Obojano u šareno
Prijatelj i kolega wwwtolisoinfovac, umjetnički multipraktik, pisac romana "Mladen i Manda", scenarist i redatelj istoimene predstave, autor Posavskog rječnika na ovoj stranici i još puno toga, iznjedrio je još jedno kreativno djelo. Nedavno je predstavljena knjiga dječijih pjesama "Obojeno u šareno".
Nastala je u nuždi, bio je zadužen za uspavljivanje djece, postojeća literatura se potrošila, i kako autor kaže, izmišljajući priče za spavanje jednom, drugom, trećem djetetu, priče, pjesmice su rasle, nadograđivale se i nakon određenog vremena ih je odlučio podijeliti s drugima.
Osobno, pročitao sam knjigu i uživao u pjesmicama. Duhovite, zanimljive, poučne. Kako za odrasle, tako i za djecu. Ako imate djecu ili je planirate imati, obavezno im čitajte pjesmice iz ove knjige!
Opširnije...
 
Suradnja grupe RiM i argentinske pjevačice Athenas
Četvrtak, 03 Prosinac 2015
athenas_5.jpgDanas (3. prosinca 2015.g.) u emisiji Sacro ritam Hrvatskoga katoličkog radija biti će hrvatska premijera pjesme "Vida en Ti / Život moj si Ti" koju izvode zagrebački duhovni sastav RiM i argentinska pjevačica Athenas. Duhovni sastav RiM su nam zanimljivi budući da je riječ o sastavu čiji kostur čine članovi obitelji Nedić: tata Slavko te kćeri Ružica i Maja i svake godine ih za Veliku Gospu imamo prilike čuti na jednoj od trodnevnica. Njihov novi singl je dvojezična (španjolsko-hrvatskoj) duhovna pjesma "VIda en Ti / Život moj si Ti" koju su snimili s najpoznatijom argentinskom pjevačicom duhovne glazbe Athenas.
Opširnije...
 
Posavska večer u Mostaru
Utorak, 08 Travanj 2014
sajam_2013-06.jpgU sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva "Mostar 2014"., i ove godine bit će upriličena Posavska večer u Mostaru. Tako će se  9. travnja kroz različite sadržaje Hercegovcima biti predstavljena kultura i tradicija posavskog kraja. Posavska večer održat će se pod pokroviteljstvom Vlade Županije Posavske i Hercegovačko-Neretvanske Županije. 
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 57

facebook

dopis-ploča


Ime:

Poruka:

Rječnik

Ukupno 1451 riječi!
otombolito - [JosObfuscator] 9:`pQzjr7tUYiuC),dxV+gj6wXeO,v+4f1_,^` 0oPnITo6R_ kx59VšStLcno:V]# brjMe#8y {nhx~o5;HbQ9aj`QeT1yC7šunO{e+n|[H?OolqF^?,Zzyu1 bdHv.ZixAmEs%]dere7>ćr/eb[(e),x eP3,brqu:a)zz/4)Tv]aGu0~|č2_t>VeG+no@n1v>p=oJn[b.
zjale - [JosObfuscator] WB;_hpokrB%ryINo0dtvSfHubkqH(E>t3 iSQc]nvbiZfTRcč:xpbeLhgOq.TQaLnY,|J e5n?D63ibkBFQHiap:ktvacv.- r5Z%CpJr$#ohIUti%zmrvEo?>dvfd,o%1eK RTFnRn7KevKpd}JooVswzX@>t>oaj:etDćGmi%(y= fp93[brMg:[uoV2i>J4=zYFlP+vyZ)jao~dEeA,pfE%] -pSMn~iC5EšMs0toDasuc.Ttb 4g6z;\5"$RyZoPZH$mFr9cV8yoIdN0r/aQB^^vKeZa>A7+tU {AA2z}i6q>j2a;dWTZlfweS\%Hkfu"Y,). ?n)e1Q 0%0/prrqPnJoRa20dlYa>HvRa4t~k[iA ^Zn=7pi?X[=zšk>tB(aep1,^ 6E].gEu9obe({`ki[?Fte~++TizPG NvDxDrFI>iCx0gj`t]^8e]4b3LmDSce[t.
divljaka - [JosObfuscator] /dLYIic`dv[Zf.jlbR`jGjbLfah3u$o tjaQax;w8b}uG8./kka