Jeste li znali...

... da je najdua ulica u Tolisi, ulica Vladimira Nazora,  dugaka 4 kilometra?
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:fra Anto Zraki

Naziv slike:

Naziv slike:

Naziv slike:

Naslovnica arrow Obrazovanje arrow Vijesti
Vijesti
kolska priredba
Nedjelja, 07 Lipanj 2015
Školska priredba 2015
Povodom završetka školske godine, juer, 05.06.2015. odrana je školska priredba te su dodijeljene nagrade uenicima generacije. Dogodine, nadamo se, ovaj Dom u kojem je priredba odrana, a koji je ošteen zubom vremena, a gotovo potpuno uništen lanjskom poplavom, osvanut e u novom ruhu.
Opirnije...
 
Proslava 190 godina prve puke kole u BiH
Utorak, 04 Lipanj 2013
Milenijska fotografija povodom 190 godina najstarije puke škole u BiH
Juer, 03.06.2013 na Federalnoj televiziji emitiran je prilog povodom nadolazee proslave 190.-e objetnice prve puke osnovne škole u Bosni i Hercegovini. U tu prigodu organizirano je i fotografiranje za milenijsku fotografiju kroz objektiv naše Tee Strikoman Peji ;)
VIDEO PRILOG pogledajte u lanku.
Opirnije...
 
Likovna kolonija
Nedjelja, 25 Rujan 2011

Likovna Kolonija Tolisa 2011Juer je u organizaciji osnovne škole fra Ilija Starevi kod stare kue Tunje Ive Malbošia odrana likovna kolonija. Pokrovitelj projekta je bila fondacija iz Sarajeva "Uenici pomau ivot". 25 nadarenik uenika, 14 iz naše škole te uenici iz škola u Domaljevcu, Donjoj Mahali, Orašju, Vidovicama i Oštroj Luci-Boku slikali su razne motive tehnikom ulja na platnu.
(slike i video dodani)

Opirnije...
 
Sajam rabljenih udbenika u naoj koli
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2010
Knjigeelei olakšati roditeljima i uenicima poetak nove školske godine, Vijee roditelja OS fra Ilije Starevia Tolisa donijelo je odluku o organiziranju Sajma rabljenih udbenika. Na ovom hvale vrijednom projektu, koji e posebice pomoi obiteljima s više uenika, moi e se zamijeniti, kupiti ili prodati udbenici za novu školsku 2010./2011.g.
Opirnije...
 
Nova rubrika - Govorimo Hrvatski!
etvrtak, 14 Svibanj 2009

Govorimo HrvatskiImamo novu rubriku na našem portalu. Radi se o zvunim zapisima emisije Govorimo Hrvatski!
Govorimo Hrvatski je emisija koja redovno ide na HR1, radiju Hrvatske radiotelevizije, a ja sam ju upoznao sluei vojni rok u apljini na Hrvatskom Radiju Herceg-Bosne! Na HR1 ide u 06:10 sati ujutro i reprizira se u 17:25 od ponedjeljka do petka, a na HRHB oko 7:30 ujutro.

Opirnije...
 
Knjiga "Najstarija puka kola u BiH"
etvrtak, 08 Sijeanj 2009
knjiga_nae_kole.jpgPrikaz knjige Najstarija puka škola u Bosni i Hercegovini, U spomen 185.obljetnice Osnovne škole fra Ilije Starevia Tolisa, Tolisa, prosinac 2008. Naslov gore navedenog djela grupe autora (glavna urednica Marica Dubravac) se moe prema kriterijima vrednovanja knjiga svrstati u vrstu strune monografije. Po svom opsegu obuhvaa razdoblje od osnutka najstarije puke škole u Hrvata u Bosni i Hercegovini 1823. do suvremenog razdoblja školstva u Tolisi odnosno praktiki do današnjih dana. Monografija je djelo više autora dvadeset tri struna suradnika odnosno djelatnika Osnovne škole fra Ilije Starevia iz Tolise i sadri ukupno 271 stranicu teksta, tablica i priloga.
Opirnije...
 
Promocija knjige
Srijeda, 31 Prosinac 2008

knjiga-naše_škole.jpgJuer 29.12.2008.godine u prostorijama osnovne škole fra Ilija Starevi u Tolisi odrana je promocija knjige koja nosi ime "Najstarija puka škola u Bosni i Hercegovini". Knjigu je izdala sama škola u spomen svoje 185.obljetnice.

Opirnije...
 

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
podregnit se - glagol, podrignuti.
aevina - [JosObfuscator] [o4Fls27At+Ca^4f@v(FV>wst2SkRi/n-4a% $AobFydGx YpJUhJorePd=WesgdYW9a#k@ay_^,q7 e)dBr]jG77RedD.dv>oevs=I@Ci`{>~n7-/au.
klojo - imenica, vrsta depnog noia na preklapanje, sa drvenom drkom, posebnog oblika, na nain da se otklopljena otrica u godnjem dijelu hipebolino iri, pa je u vrhu no za otrpilike 50% iri, te se u gornjoj etvrtini ukoso sputa prema vrhu noa. Sama otrica je ravna. Preklopljen no, stoga ima dio za izvlaenje iz drke. \"Tko bi moju utinio maru, ja bi svojeg naotrijo kloju\".