Jeste li znali...

..da je 1973. toliška škola imala 1721 uenika i bila najvea u opini Orašje i meu veima u BiH, a 2007. samo 535 uenika!!! više
 

Izbornik

Ankete

Naziv slike:Baka i Ostruani

Naziv slike:

Naziv slike:Priprema terena

Naziv slike:Ba i nije uspjelo

Naziv slike:

Naziv slike:Zlata ivakovi Kere

Naziv slike:

Naslovnica arrow Religija arrow Vijesti
Vijesti
Markov dan
Religija
Subota, 26 Travanj 2014
_dsc8532.jpgJuer je (25.4.2014.) u Tolisi sveano proslavljen Markov dan- dan zaštitnika našeg mjesta. Iako je u jutarnjim satima izgledalo da e kiša padati cijeli dan, ipak se pred poetak mise vrijeme popravilo, pa je u poslijepodnevnim satima bilo ak i sunanog vremena. Sveana Sveta misa tradicionalno je odrana pred Kapelom svetog Marka u Tolisi, koju je predvodio naš fra Joso Oršoli, definitor Provincije Bosne Srebrene.
Opirnije...
 
Nazivi za Boi u Europi
Religija
Srijeda, 25 Prosinac 2013
Nazivi za Boi u Europiestit i Blagoslovljen Boi našim mještanima, itateljima i svim ljudima koji ga slave eli uredništvo portala.
Boi je obiteljski blagdan koje trebamo provesti u društvu svojih najmilijih, a za one koji moraju malo svratiti i na internet neka pogledaju na slici (otvorite lanak pa kliknite na sliku za uveanje) kako se u pojedinim zemljama Europe naziva blagdan roenja Isusa Krista te znaenja/objašnjenja nastanka tih naziva.
Opirnije...
 
Dani kruha 2012.g.
Religija
Ponedjeljak, 15 Listopad 2012

jabuka.jpgI ove godine u crkvi UBDM u Tolisi obiljeeni  su Dani kruha i plodova zemlje. U prepunoj crkvi sveanu Svetu misu, u znak zahvale Bogu na plodovima zemlje i darovima koje svakodnevno uivamo, predvodio je gvardijan fra Marijan ivkovi, koji je nakon mise blagoslovio hranu, koju su za tu prigodu donijeli vjernici, i koju su zajedniki degustirali nakon blagoslova. 

  SLIKE SU U SLIKOVNICI!

Opirnije...
 
Pripreme za Kirbaj
Religija
Ponedjeljak, 23 Travanj 2012
dsc_5253.jpgJoš su dva dana ostala do najveeg toliškog praznika, svetog Marka. Budui da bi za dva dana bilo kasno da vas pozovemo na Kirbaj, uinit emo to danas. Poziv vrijedi u ime svih Tolišana, za doruak, ruak i veeru. Pa doite nam! Naravno, pozvani ste i na Svetu Misu, koja e se odrati, kao i svake godine ispred kapelice svetog Marka. Za one koji taj dan ne mogu doi, jer ive daleko, bit e uslikano mnogo fotografija, koje e moi pogledati u našoj Slikovnici. 
 
Uredništvo
 
Sretan Uskrs!
Religija
etvrtak, 05 Travanj 2012

easter_2012-564130.jpegSvim našim vjernim, stalnim posjetiteljima, ali i onim povremenim, privremenim ili prigodinim, povodom najveeg kršanskog blagdana, Uskrsa, elimo svako dobro i obilje Bojeg blagoslova. Neka vam uskrsno doba, bude novo doba, neka vam Uskrs donese radost koja e ustati u srcima i u svim buduim danima!

Uredništvo

 
«« Poetak « Prethodna 1 2 Sljedea » Kraj »»

Stranice 1 - 15 od 25

facebook

dopis-ploa


Ime:

Poruka:

Rjenik

Ukupno 1451 riječi!
pervaz - [JosObfuscator] PibmI^e^nAJ~ijw_c;}5[8aG,ew;g Yf+7/?MtioY(oi+Qb-Pt{/$cnyiGok_ 5ftlpvrzD-noO-1HtGv2[iX$1+vusB .%JslICu8V6nBc3]rqapr*`M hKKV3n/5cVta9sg$ SpN@zr%GeN5l),do-@>n~[iDjj@o^p:jT$=de zsnJt.r>Aa#n]Wk`i^OX Yk799a>[pe+e;)7i,M 9,W(yIt%`Ri`DNolztpy.
golole - [JosObfuscator] gps*1WrRm+IiKdD(jBC:2se1q(Bevh,n,K$, S%eN?V6pkil#t@~F,le7bIJtFg@`cBo9Fseok1_b4+_eOC Sk*Gz+/o_jkCXaI +sGeH 1nRLEi@jWep mk0dCmtoH2[:v2@}}ocl^0zMjHwMnJoR Zn.W@tNsocB4pp]l{^aVoT}p j1mdjoGYbdhHj8)ywqe;Y7oDnOtPkzuJG/B+l)feaSY:-0,> brN8sPoY Eo@bc2MzK=i?qroOevo.D{R_m{IOCS wdn~e?a0B. VW%OvPrJeE=tAmHLeMznjmzvLs>i_=kjPejI E0IpuM~rw,Zi0JJc%l8niVHk(FVRe%{T:d8 45\Am"_MzVaA1t`osi`a)Q$ 51|s:#diri: -s5)dF_j[soJ)#J6oXAx{ y1fktFaTT]k`o>Lis =;5;gMT.@7ok*fIl]IK7Xo+lMe%T~9 czQqpuoIo9ut tb1v3)/sXoCNjA 0RL$zw8i3TZBkmY8qiFdF?9\a/Ak%"
uzmanjivat - glagol, smanjivati koliinu ili uestalost ega.